mojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących Dziś zdradzę Wam mój sekret na idealny biszkopt kakaowy. Krok po kroku. Przepis dla początkujących
moj przepis namojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących Dziś zdradzę Wam mój sekret na idealny biszkopt kakaowy. Krok po kroku. Przepis dla początkujących
moj przepis namojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących Dziś zdradzę Wam mój sekret na idealny biszkopt kakaowy. Krok po kroku. Przepis dla początkujących
moj przepis naJest przepyszny, a zrobiłam go na bazie ciasta na comber kakaowy <--Klik. Torcik jest wilgotny, łatwy, szybki w przygotowaniu (nie licząc pieczenia) i bardzo
Gotowanie...to proste !mojprzepisna.pl | Makaroniki pistacjowe Witam wszystkich serdecznie po krótkiej nieobecności. Udało nam się wyskoczyć na parę dni w góry, pojeździliśmy na nartach, pojedliśmy trochę góralskiej kuchni a
moj przepis nasłoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zupy Aksamitny krem z selera Żurek na domowym zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół z kaczki Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany(...)Vermont Chleb francuski pieczony w garnku Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami Chleb młynarza Chleb oliwkowy Na słodko Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec
Kulinarne przygody Gatitymojprzepisna.pl | Makaroniki pistacjowe Witam wszystkich serdecznie po krótkiej nieobecności. Udało nam się wyskoczyć na parę dni w góry, pojeździliśmy na nartach, pojedliśmy trochę góralskiej kuchni a
moj przepis naDziś mam dla Was pyszną propozycję: delikatne mini ptysie, nadziewane bitą śmietaną w pysznej polewie z Nutelli! Ja jestem ich absolutną fanką :) Z podanych składników zrobiłam
Ciastkozercydomu Piłsudskich. Przepis przekazany przez panią Annę Kramer z Muzeum Józefa Piłsudskiego, pomysłodawczynię "gościńca z podróży". Sucharki są właśnie takim gościńcem. Degustowaliśmy również bezowe róże marszałkowej (interpretacja Cukierni „Babeczki”) - białe, bo taki kolor lubiła pani Marszałkowa, - przypominające kwiat róży – pani Marszałkowa lubiła róże. Podczas rozmowy, pani Beata Nessel-Łukasik z Muzeum Józefa Piłsudskiego udostępniła mi przepis na tort z kaszy(...)wnukiem pani Zofii Śliwińskiej. Przygotowałam tort dokonując kilku modyfikacji. Nie użyłam zapachów tortowych, zamiast margaryny użyłam masło, nasączyłam biszkopty naparem z herbaty z dodatkiem brandy a i do ciemnego kremu dodałam 1 łyżkę brandy, dla wzbogacenia smaku. Ciasto przygotowałam w tortownicy o średnicy 18 cm. Do przygotowania tortu użyłam biszkopty firmy Gurgul . Być może tort, którym zajadał się Marszałek Piłsudski
królestwo garówherbatnikach rozsmarowałam ok. 1/3 kremu orzechowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na kremie orzechowym rozsmarowałam 1/3 dżemu z galaretką. Dżem powinien być dość gęsty, żeby nie pływał, ale nie ścięty zbyt mocno, żeby można było rozsmarować cienką warstwę. Na dżemie ułożyłam drugą warstwę ciastek. Na to drugą warstwę kremu i dżemu, znów ciastka i na to krem i dżem. W sumie wyszło(...)warstwy ciastek i 3 warstwy kremu. 4 łyżki mleka podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę. Czekoladę mieszałam, aż się zupełnie rozpuściła w mleku. Tak przygotowaną polewą posmarowałam ciasto. Ciasto wstawiłam na całą noc do lodówki i podałam dopiero następnego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciastka, np.: ciastka budyniowe (link
Waniliowe ImprowizacjeTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min -PORCJE: 6 Muffinki z niebieskim kremem CIASTO 1 szklanka mąki 1/4 szklanka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia MASA 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix barwnik spożywczy niebieski DODATKOWO owoce, np. brzoskwinia(...)mieszamy. Masę wykładamy do papilotek, mniej więcej 2/3 objętości. Pieczemy w piekarniku w 180 st. przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy, ostudzamy i delikatnie wyjmujemy większość zawartości babeczki do osobnej miseczki, robiąc dziurkę (całość dokładnie widać na zdjęciu czwartym). Wkładamy pokrojony w małą kosteczkę owoc (może być np. ananas, brzoskwinia lub truskawka). Śmietanę 30% ubijamy, dodajemy cukier puder
Gotuję TestujęPrzepyszny maślany biszkopt genueński, o którym marzyłam od kilku miesięcy. Którego bardzo długo nie miałam odwagi zrobić. Bałam się, że nie ubiję dobrze jajek. Zdecydowanie wolę
Słodki PomysłSłodki piątek, oczywiście :-) Dzisiaj przepis na ciasto korzenna kostka na herbatnikach. Przepis pochodzi z bloga moje wypieki . Nic nie wymyślałam, bo się trochę pochorowaliśmy i weny
kruche babeczkiHej :)) Dzisiaj mam dla Was recenzję książki o ciastach z kubeczka. Szybkie, bo 5 minutowe, smaczne i delikatne :) W książce jest prawie 100 przepisów na takie
kruche babeczki