babeczki z jajek - 3500 przepisów (strona:72/234)

Muffinki czekoladowe z budyniem 134

około 12 dużych babeczek : Nadzienie 1,5 szklanki mleka 1 budyń w ulubionym smaku 3 łyżki cukru, jeżeli budyń jest niesłodzony Ciasto 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao cukier waniliowy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 i pół łyżki oleju lub oliwy 1 szklanka mleka 1 jajko Do połowy szklanki zimnego(...)jednej misce wymieszać łyżką suche składniki. W drugiej zmiksować jajko, olej oraz mleko. Dodać suche składniki i zmiksować do momentu powstania gładkiej masy. Do około połowy wysokości foremek wlać masę kakaową. Następnie nałożyć łyżeczką porcje nadzienia budyniowego, i przykryć masą kakaową. Piec w 180 stopniach C, około 25 min. Babeczki można udekorować polewą czekoladową albo cukrem pudrem Polewa

Kocham Czekoladę
KORZENNE BABECZKI Z PAJĄKAMI 155

przykleić nogi:). Oczy zrobiłam z lukru plastycznego, ale nadadzą się do tego każde drobniutkie cukiereczki. Proste i efektowne babeczki, ucieszą nie tylko dzieci:) Bardzo polecam!SKŁADNIKI (na około 10 babeczek):3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki ciemnego kakao3/4 szklanki brązowego cukru0,5 łyżeczki sody oczyszczonej0,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika1,5 łyżeczki cynamonu0,5 kostki miękkiego(...)przyprawę korzenną wymieszaj w misce.W osobnej misce ubij całe jajka na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania, miękkie masło, jogurt lub śmietanę oraz ekstrakt.Wymieszaj suche składniki z mokrymi.Do formy na muffinki włóż papilotki. Każdą napełnij do połowy ciastem. Na środek nałóż po łyżeczce powideł i przykryj resztą ciasta.Piecz babeczki przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmij

Słodko-Słony Świat Ilony
Nochale kokosowe z musem malinowym (babeczki) 121

mnie zbyt słodkie)  oraz formę owoców w babeczkach. Składniki: Mus malinowy- ok 150g malin +2 łyżki cukru pudru 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mąki pszennej 15dag margaryny 2 łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 10dag wiórków kokosowych szczypta soli łyżka wody      Przygotowanie: Margarynę roztapiamy(...)kolejno jajka cały czas mieszając. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i łączymy z gładką masą.  Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i łączymy je z reszta składników. Maliny wkładamy do rondelka, dosypujemy cukier i gotujemy przez ok 5 minut. Blendujemy. Masę wykładamy do przygotowanych foremek do 2/3 ich wysokości. Łyżką nakładamy na środek masę malinową. Wkładamy babeczki

ChilliJemy
Mglisty listopad i babeczki Rocher 105

Przysięgam Wam, że nie pamiętam, jak wygląda słońce. W Danii nastał sezon mgieł - Londyn niech się schowa! Od rana do wieczora, cały dzień powleczony jest mlecznobiałą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Urodzinowe babeczki czekoladowe 360

jednak w takie upały śmietankowe kremy nie najlepiej znoszą oczekiwanie na gości. Co z tego wyszło? Mocno czekoladowe babeczki :) z truskawkami. bo kto nie lubi truskawek? Składniki na babeczki:2 szklanki mąki5 łyżek cukru5 łyżek kakao2 łyżeczki cukru waniliowego1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonej0,5 szklanki śmietany kremówki0,5 szklanki mleka0,5 szklanki oleju1 jajkoSkładniki(...)misce. Jajko, olej, mleko i śmietanę mieszamy osobno. Dodajemy do suchych składników i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy

Ciastkozercy
Czekoladowe muffinki z domowym budyniem 191

DOMOWYM BUDYNIEM Składniki (na 15 babeczek standardowej wielkości): Budyń: 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 100 g masła 1 jajko Dodatki: 15 kostek mlecznej czekolady cukier puder Przygotowanie(...)cukier, proszek do pieczenia). Następnie dodajemy jajko, rozpuszczone masło, mleko. Wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Na dużej blaszce rozkładamy foremki do pieczenia muffinek. Do foremek wyłożonych papierowymi papilotami wykładamy na dno trochę ciasta (mniej więcej łyżkę – jak na zdjęciu nr 1). Dalej kładziemy budyń (mniej więcej półtorej łyżeczki do każdej babeczki) oraz po kostce mlecznej czekolady (zdjęcie

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Proste muffinki bananowe 231

które można znaleźć np. tu i tu . Do przygotowania babeczek najlepiej wykorzystać mocno dojrzałe banany - z tych zapomnianych, które leżą gdzieś w kuchni :) Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko 2 mocno dojrzałe banany 1 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka(...)masy razem z jajkiem, olejem, mlekiem, ekstraktem z wanilii i masłem orzechowym i dokładnie mieszamy. Orzechy kroimy na kawałki. Dodajemy do masy i mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy tych kupnych, można je zrobić samemu z kawałków papieru do pieczenia. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły

Ciastkozercy
Muffiny czekoladowe z...czekoladą 94

zrobiłam odrobinę kakaowego lukru. Jeśli pokusicie się o podgrzanie babeczek przed podaniem, wtedy na talerzyku obok możecie ułożyć odrobinę śmietankowych lub waniliowych lodów. Wyjdzie pyszny i efektowny deser. Składniki: 350 g mąki pszennej 2 łyżki dobrego gorzkiego kakao 250 g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki melasy 1 jajko 3 żółtka 120 ml kwaśnej gęstej śmietany 1 czubata łyżka sody(...)ubitymi jajkami, masą czekoladową z garnuszka i śmietaną.  Do papilotek nakładać ciasto za pomocą dwóch łyżeczek, do 2/3 wysokości. Na środku wkładać po 2-3 kostki czekolady. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone - patyczek wbijać z brzegu, nie w czekoladę. Z podanych proporcji wychodzą 24 babeczki, więc

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babka piaskowa 153

ziarnistą-piaskową konsystencje, która sprawia, że ciasto wydaje się suche. W każdym bądź razie zawsze ktoś chętny na babeczkę się znajdzie. Ja lubię ją zajadać razem z herbatką i najlepiej jak jest polana polewą czekoladową. składniki: 250 g miękkiego masła 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej 150 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Monia miesza i gotuje
Orzechowiec z jabłkami 248

Pyszne ciasto na każdą imprezkę, lub święta.   Przepis z internetu od Śladami słodkiej babeczki Orzechowiec z jabłkami Składniki : margaryna - 250 g cukier - 120 g mąka - 350 g kwaśna śmietana - 2 łyżki proszek do pieczenia - 2 łyżeczki jajka - 2 szt Masa jabłkowa galaretki cytrynowe - 2 szt jabłka - 2 kg Masa orzechowa : masło - 80 g miód - 3 łyżki orzechy pokrojone

Kuchnia Danusi
Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami 589

wykonania, szybkie w wykonaniu, na 100 % wszystkim się uda. Polecam ! Zobaczcie też na inne przepisy z jabłkami: kruche babeczki z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim Składniki (na małą formę keksową): ½ szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka płatków orkiszowych ½ kostki masła 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cynamonowo-migdałowe muffinki z rodzynkami 162

mleka kilka kropli aromatu migdałowego  Sposób przygotowania: Mokre i suche składniki mieszamy oddzielnie. Do mleka z ubitym jajkiem dodajemy suche składniki. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczone w mące rodzynki. Ponownie mieszamy łyżką. Masę przelewamy do silikonowej formy na babeczki. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
PLACEK JAGODOWY 126

deserów. Przyrządza się z nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi  lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również do nadziewania pierogów i bułeczek drożdżowych. Jagody można mrozić lub zawekować. Składniki:  Ciasto: 250 g margaryny 1 jajko 40 dag mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1 / 2 - 1 łyżeczki cynamonu Nadzienie: 10 dag cukru

Ciastka - domowe słodkości
Jagodzianki 302

Najlepsze na świecie! Przepis pochodzi od niezawodnej Słodkiej Babeczki. Nie ma co się długo rozwodzić, mistrzostwo!  Składniki: 550 g mąki 250 ml mleka 100 g masła 2 pełne łyżki mascarpone 2 jajka 7 łyżek cukru 25 g świeżych drożdży 1 szczypta soli 1 litr jagód 2-3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Pokruszone drożdże łączymy z 5 łyżkami ciepłego mleka

Cakes By Kejt
Cupcakes czekoladowe- wersja Wielkanocna 144

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 2 jajka   180 ml mleka   pół łyżeczki ekst raktu z wanilii Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, mleko i ekstrakt. Dodać do pozostałych składników

Humanistka w kuchni