babeczki waniliowe - 3245 przepisów (strona:59/217)

BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 154

czekolady gorzkiej minimum 81% lub domowej polewy czekoladowej (90 g oleju kokosowego, 20 g kakao 100%) aromat np. waniliowy, rumowy, pomarańczowy masło orzechowe alkohol np. whisky, rum, wódka Przygotować małą foremkę silikonową lub foremki na muffinki czy babeczki. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować lub dokładnie wymieszać. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię

Ola la LCHF
Muffinki czekoladowe 158

Szybkie, smaczne i proste w przygotowaniu. Rozchodziły się jeszcze ciepłe, a ile było przy tym radości.  Składniki: (12 babeczek) 80 g roztopionego masła 80 g posiekanej gorzkiej czekolady  200 g mąki 100 g brązowego cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 150 ml mleka

talerz przyjemności
Muffinki twarogowe z czarnym makaronem i truskawkami #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini 118

makaronu ale również podkręca smak, który w połączeniu z czymś słodkim powoduje że oczyma wyobraźni pochłaniasz czekoladę. Składniki na 8 babeczek: ok 100 gram ugotowanego makaronu ok 100 gram białego twarogu 2 łyżki cukru 2 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 16 truskawek odrobina masła i bułki tartej do posmarowania formy na muffinki papilotki lub forma do muffinek Przygotowanie: Makaron gotujemy

Życie zaczyna się w kuchni
Tartaletki bez pieczenia z budyniem waniliowym i owocami 202

pieczenia :) Robi je się naprawdę szybko, po godzinie są już schłodzone i można się nimi zajadać. Przepis na 4 babeczki. Składniki: 130 g ciasteczek owsianych lub herbatników, 60 g białej czekolady, 60g masła, 1 szklanka mleka, 1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker, 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dr. Oetker ,   owoce: borówki amerykańskie, czerwone porzeczki, winogrona bezpestkowe. Przygotowanie:  W rondelku

Aga w kuchni
Babeczki / muffinki z czereśniami 144

strony ich przygotowywania - są banalnie proste i szybkie. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy owoce i gotowe. Dziś babeczki z wykorzystaniem sezonowych owoców - czereśni.  Składniki suche: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki mokre: 50ml oleju 2 jajka L 1 i 1/4 szklanki mleka Dodatkowo

Szefowa kuchni
Muffinki z truskawkami i kruszonką. Jest ten hejt czy go nie ma? 134

łyżeczki proszku do pieczenia ew. ekstrakt z wanilii   truskawki (po 1 większej lub 2 mniejsze na jedną babeczkę) lub inne owoce sezonowe Przygotowanie: Mieszamy mąkę, cukier i proszek.  Osobno lekko ubijamy jajko, maślankę, olej i ekstrakt waniliowy.  Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy energicznie drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.  Ciastem

bistro mama
Muffinki jagodowe z marcepanem 148

jagodami. Dziś będą małe babeczki :) Szybko się je robi i jeszcze szybciej znikają z talerza. Wypróbujcie sami :) Babeczka podana na talerzyku "Gloria" od Porcelany Bogucice.     1,75 szkl maki pszennej   2/3 szkl cukru   2 łyżki cukru waniliowego   2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 jajka 1 szkl mleka 6 łyżek oleju   1/2 szkl jagód

Smakołyki Asi
Muffinki z dżemem 204

Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Czas przygotowania: 5 minut + 18 minut pieczenia Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: 200g mąki pszennej 140g masła 130g cukru trzcinowego 100ml jogurtu naturalnego 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka sody 12 łyżeczek dżemu ( nasz pochodził z tego przepis ) W jednej misce umieszczamy suche składniki tj. mąkę, sodę oraz cukier

Kolizje Smaków
Pączki hiszpańskie 124

cukru pudru wymieszać energicznie z 4 łyżkami gorącej wody. Zamiast wody można dodać troszkę soku z cytryny lub aromatu np. waniliowego. Polać pączki. A może takie na Walentynki? Z przepisu wychodzi ok. 25 pączków. Przepis z Bloga Śladami Słodkiej Babeczki http://babeczka.zuzka.pl/2011/08/paczki-hiszpanskie/

Mania Wypiekania
Po sezonie 163

wiem kiedy, a efekt jest naprawdę interesujący. Słodkie, mięciutkie, wilgotne ciasto, kwaśny rabarbar i na wierzchu bardziej delikatna pianka bezowa niż typowa, wysuszona beza. Całość współgra ze sobą wspaniale, babeczki długo zachowują wilgoć, jednak znikają niemal szybciej, niż się pojawiły.Polecam - albo w następnym rabarbarowym sezonie, albo jeszcze teraz z porzeczkami albo agrestem... Albo czym tylko zapragniecie. Na pewno będą(...)otarta z 1 pomarańczy2 łyżki Cointreau30 ml mleka200 g mąki pszennej50 g mielonych migdałów2 łyżeczki proszku do pieczenia200 g rabarbarudodatkowo:3 białka100 g cukruMasło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Następnie wlać mleko i Cointreau, dodać sól i skórkę z pomarańczy, zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BABKA CYTRYNOWO-TRUSKAWKOWA 183

zajęło mi dosłownie 20 minut!  Kolejna babkowa odsłona :)  Tym razem z dodatkiem kisielu oraz jogurtu, co sprawia, że babeczka jest lekka, puszysta, wilgotna i efektowna kolorystycznie ... Polecam gorąco! Składniki: 4 jajka 220g cukru 1 op cukru waniliowego 200g jogurtu greckiego 30 ml oleju 260g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kisiel truskawkowy (40g) bez cukru

Walijskie Pichcenie
Słodkie grzybki z kremem 228

Nóżki zamoczyć w białku, następnie samą końcówkę obtoczyć w maku.  Kapelusze oblepić na zewnętrznych stronach foremek do babeczek.  Wszystko piec ok. 15-20 min w temp. 175st. Krem: 1 l mleka, 5 żółtek,  2 duże budynie waniliowe,  2 czubate łyżki mąki pszennej,  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,  szklanka cukru,  cukier waniliowy

Z miłości do słodkości
Tęczowe babeczki 132

pieczenia 3 jaja MASA duże opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 3 łyżki masła roślinnego kolorowe barwniki spożywcze PRZYGOTOWANIE Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy. (nie możemy dodać za dużo, ponieważ babeczki rosną i ciężko nam będzie je udekorować :) Pieczemy około

The Sweet Damsel
czekoladowe muffinki z bitą śmietaną, nadziewane muffinki :-) 134

środku jak i na zewnątrz. Przepis na te babeczki znalazłam na stronie allrecipes :-)  Wyszły wspaniałe, wilgotne i rozpływające się w ustach :-)  Polecam gorąco Z podanych składników wyszło mi około 30 muffinek :-)  SKŁADNIKI  -2 jajka -1  szkl mleka -1 szklwody -1  szkl oleju rzepakowego -cukier waniliowy -3 szklanki mąki pszennej  -1 szkl cukru(...)mieszamy jajka,mleko, wodę,olej W drugiej cukier waniliowy,mąkę,cukier,kakao,proszek do pieczenia,sodę,szczyptę soli  Następnie do suchych składników dodajemy mokre i bardzo dokładnie mieszamy trzepaczką, nie mikserem. Mamy uzyskać piękne, gładkie,lejące ciasto :-) Formę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy masę do połowy wysokości-babeczki ładnie rosną :-)  \ Muffinki pieczemy około 15 minut w temperaturze

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku