Kruche ciasteczka z konfiturą pomarańczową Lubicie domowe ciasteczka? My uwielbiamy. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, kruche ciasteczka z konfiturą pomarańczową. Idealne do filiżanki kawy
Słodkie okruszkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnieniepodniebieniu. Co tu dużo skrywać - słodycze lubię i nie chcę z nich rezygnować. O wiele łatwiej przygotować mi deser niż obiad! Poza tym ciasta, ciasteczka i wszelkie babeczki są niesamowicie fotogeniczne, łatwo jest z nich wyciągnąć to, co najlepsze. A serniki każdy lubi i są idealne na różne okazje - urodziny, imprezy, spotkania w gronie bliskich przyjaciół, znajomych(...)mleku. Ja wstawiłam na kilkanaście sekund do mikrofalówki i dokładnie wymieszałam trzepaczką. KROK VII: W oddzielnej misce miksujemy ze sobą : ser twarogowy, jogurt naturalny oraz serek waniliowy. Stopniowo łączymy z pianą z białka oraz rozpuszczoną czekoladą. KROK VIII : Wyjmujemy spód z lodówki, nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut. KROK IX: Na podpieczonym spodzie wykładamy
Kuchnia ElliePączki z nadzieniem adwokatowym Dziś zapraszam Was na pyszne domowe pączki z nadzieniem adwokatowym. Idealne na Tłusty Czwartek lub gdy mamy ochotę na coś naprawdę słodkiego
Słodkie okruszkidomowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą
moj przepis nadomowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą
moj przepis nadomowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą
moj przepis nadomowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą
moj przepis naNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieKolejny weekend...oj jak ten czas szybko leci...i kolejne wspólne pieczenie ..tym razem wybór padł na mufinki..mufinki są bardzo proste i szybkie do zrobienia
Moje domowe kucharzenieKulki twarogowe na słodko. Jak kawa, to i deser Dziś polecam Wam przepis na pyszne twarogowe kulki na słodko. Ten smażony deser z łatwością może zastąpić
Słodkie okruszkikrupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 – 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 3 budynie waniliowe bez cukru - 6 łyżek cukru - 900ml mleka - 60g masła Mus rabarbarowy: - 1200g rabarbaru - 150g cukru - 6 łyżeczek żelatyny - 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: - płatki migdałowe - posiekane niesolone pistacje Suche składniki (mąkę(...)pistacjami. Przechowujemy w lodówce. Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem jest to propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkich i kwaśnych smaków. Pomysł zaczerpnęłam z bloga Śladami Słodkiej Babeczki . Przepis na ciasto półkruche wykorzystałam swój. W oryginalnym przepisie masa budyniowa była przygotowana z 1 opakowania i 500ml mleka. Moim zdaniem 3 budynie na 900ml mleka to idealna proporcja. Przed
mojewypiekiinietylko/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso
Słodkie zapomnieniepierniczki Pierniczki norymberskie Muffiny piernikowe z jabłkiem Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Makowce japońskie Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Tort makowy Makowa pokusa Makowa panienka Euforia Miodowniki: Miodownik z kremem grysikowym - stefanka Królewiec z makiem Marlenka Z jabłkami Miodek Serniki(...)manną Malinowa pantera Cycki murzynki Kostka chałwowo czekoladowa Ciasto anielskie śmietankowe cappucino Hucułka Kostka makowo herbaciana Biały lion Delicja pomarańczowa Migdałowo kajmakowy puszek Latte machiato Szarlotka z kremem waniliowym Kostka porzeczkowa Cappuccino z kokosem Fantazja
Cynamonowe szczęściesmaczniejsze jeśli przyrządzi się je z mąki krupczatki. Jako dodatki podnoszące smak i aromat wypieku wzbogaci dodanie cukru waniliowego, soku z cytryny lub z pomarańczy, a także esencji waniliowej, rumowej lub arakowej. Dodać można także drobno posiekane lub z mielone orzechy, migdały, łyżeczkę cynamonu, czy szczyptę imbiru. Również można dodać tartą skórkę z cytryny lub pomarańczy lub utłuczoną wanilię(...)przestudzamy lub schładzamy całkowicie. w ten sposób ciasto nie namoknie od później nałożonej masy, unikniemy zakalca, a ciasto zachowa swą kruchość i smak. Natomiast jeśli pieczemy tarty, tarteletki i babeczki, czyli spody z podniesionymi brzegami - stosujemy metodę pieczenia tzw. na ślepo. Schłodzone i rozwałkowane ciasto wkładamy do delikatnie natłuszczonej foremki i dociskamy do brzegów. Na ciasto wkładamy papier do pieczenia
Ciastka - domowe słodkości