Pierwsza propozycja w kategorii "w wersji light" , bo w ankiecie zadecydowaliście, że takich przepisów powinno być więcej. :) Kolejny przepis będzie na śniadanie, bo ta kategoria również
chili & sugarfor english recipe scroll down Co prawda nie obchodzę Walentynek...Nie planowałam więc też zamieszczać na bloga czegoś specjalnego na tę okazję, ale zostałam o to
chili & sugarfor english version scroll down Witam wszystkich po przerwie! :) W Norwegii było wspaniale. Poznałam masę świetnych ludzi, zakochałam się w norweskich krajobrazach i tamtejszej czekoladzie :) Próbowałam
chili & sugarLato trwa w najlepsze. Od dłuższego czasu męczą mnie upały, przeplatane przejściowym deszczem, który i tak nie pomaga i nie przynosi ochłodzenia. Mi to nie przeszkadza
chili & sugarKolejny dyniowy przepis. Tym razem muffinki, które robię stosunkowo rzadko...I za każdym razem obiecuję sobie, że będę je robić częściej... ;) Muffiny są proste i szybkie
chili & sugarDawno nie robiłam żadnych muffinek. Ogólnie zawsze dochodzę do wniosku, że bardzo rzadko je piekę...A przecież są takie wdzięczne ;) Niedawno upiekłam właśnie te - wyszły bardzo
chili & sugarDzień dziecka to jedno z najwspanialszych świąt w ciągu całego roku. Jeśli chcecie swoim pociechom przygotować coś niezwykle pysznego i zdrowszego niż ze sklepu, poniżej znajdziecie
KreatywnePinySkładniki: (na około 8 sztuk) Babeczki: 2 jajka 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 110 g masła miękkiego 110
KreatywnePinySkładniki: (na około 10-12 sztuk) 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 175 g cukru 225 g masła 100 g czarnej
KreatywnePinySkładniki: (na około 12-15 sztuk) Ciasto: 200 g mąki pszennej 25 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 110 g cukru 2 jajka 100 ml
KreatywnePinyFormować kulki ściskając je tak, żeby wszystkie składniki się skleiły. Uformowane ciastka włożyć do papilotek na muffiny. Jeśli ciastka się bardzo kruszą można je przełożyć do foremek na muffiny lub babeczki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120 o C na 15 - 20 minut. Dzięki temu cukier, masło i miód powinien lepiej rozlać się na płatkach i bakaliach
Mama GotujeJutro Światowy Dzień Czekolady, nie mogłam przepuścić takiej okazji, musiałam przygotować coś czekoladowego. Jednak po wszystkich ciastach, babach, sernikach świątecznych chciałam, żeby w dzisiejszym wypieku pojawił
dom-agi.plUwielbiam smak i zapach kokosa, teraz zbliżają się Święta Wielkanocne, więc postanowiłam wykorzystać ten smak i zapach w babce. Już kilka babek pojawiło się na blogu
dom-agi.plSkładniki: 2 jajka 175 g cukru pudru 150 ml oleju słonecznikowego 200 g mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy
KreatywnePinySkładniki: 110 g miękkiego masła 110 g cukru 75 g mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 25 g przesianego kakao 2 jajka
KreatywnePiny