Sporo lat temu mój T. pracował we włoskiej restauracji. Nauczył się tam robić sałatkę, która z czasem, zmieniana i udoskonalana, stała się Jego popisowym numerem :) Składniki
chwile dla mniePenne z kurczakiem Konkurs z Kuchnia fusion SKŁADNIKI: makaron penne- 500 g pierś z kurczaka podwójna - 1 szt serki topione kremowe - 2 opak
Kuchnia DanusiDzisiaj kolorowo i smacznie i zdrowo. Rukola z gruszką i granatem to fajne połączenie smakowe. Znajdziemy smak słodki, słony i kwaśny. Na talerzu fajne kolory więc
Ala piecze i gotujeTa sałatka na ciepło powstała po krótkim przeglądzie lodówki :-). Jest doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, ale może również stanowić lekki letni obiad, gdy temperatura
Kulinarne przygody GatityPrzepis pochodzi z "Dania za grosik", sierpień 2012Składniki : pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 2 ugotowane jajka 8 plastrów boczku wędzonego , ale najlepiej surowego musztarda + majonez
Proste PotrawySałatka jest smaczna, a przy tym wygląda pięknie, bo kolorowo.Składniki : 1 cebulka 1 ogórek konserwowy 3 - 4 duże pomidory ser typu feta sałata mały pęczek
Proste PotrawySkładniki: 3 - 4 pomidory 1 cebula czerwona , ale może być biała i u mnie taka była 1/3 puszki kukurydzy konserwowej, ale lepsza np. mrożona - ugotować 2
Proste PotrawyPrzekąska banalna, najprostsza z prostych, a smakuje całkiem nieźle. Przykładowa ilość składników:500 gram fasoli Jaś3 ząbki czosnku3-4 łyżki gęstego majonezu (używam dekoracyjnego "Winiary
Praktyczna plChyba nie ma osoby, która by nie lubiła sałatki jarzynowej...Ile ludzi tyle wersji tej tradycyjnej sałatki...Ja osobiście nie nawiedzę selera, pietruszki i nie
NaKońcuJęzykaSzybka sałatka z tuńczykiem i jajkami, która sprawdzi się zarówno jako lekki obiad lub smaczna kolacja.Składniki na 2 porcje:puszka tuńczyka w sosie własnym3 jajkasałata10
wyzwania kuchenneBardzo lubię brokuły, często goszczą u mnie na stole jako dodatek do wielu dań- pewnie już zauważyliście ;) Tym razem miałam ochotę na sałatkę z brokułem. Ale
Czerwona PorzeczkaCzy też tak macie, że im bliżej wiosny, tym bardziej organizm domaga się świeżych warzyw? Bo u mnie tak właśnie jest:) Dlatego staram się robić jak
Z miłości do słodkościSpogladam za okno i widze szare chmury, takie z ktorych pewnie zaraz spadnie deszcz. Pogoda na dzis nie jest juz taka optymistyczna jak kilka dni temu
Przysmaki KarolkiSałatki to dania, w których można wykorzystać chyba wszystkie składniki. Ważne, żeby dobrać je tak aby razem dobrze się komponowały smakowo. Powinny też wyglądać przyzwoicie zachęcając
Smaczna PyzaCzy wszyscy wiedzą, że zielone szparagi można jeść na surowo ? Nie próbowałam białych w takiej postaci, ale zielone są świetne ! Chrupiące, słodkawe i soczyste - sałatka z
Smaczna Pyza