Składniki: 4 jajka 3 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 mała śmietana 12% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kg świeżej porzeczki czerwonej Kruszonka 1 szklanka mąki 1/4 kostki masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy cukier puder do posypania Wykonanie: Porzeczkę myjemy, przekładamy na sitko aby ociekło z wody. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski za pomocą widelca mieszamy wszystko razem około 3 minut. Dokładnie wymieszane ciasto wykładamy na blas... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.