jakości, odznaczających się bogactwem składników odżywczych, witamin i minerałów. W ramach współpracy z Sunwarrior Polska otrzymałam dwa białka Warrior Blend - czekoladowe i waniliowe. Białko to jest mieszanką białek grochu, żurawiny i konopi z triglicerydami średniej długości z kokosa. Niezwykłą cechą tego białka jest SYNERGIA , czyli każdy z osobna składnik tej odżywki ma genialne właściwości, ale razem, w połączeniu tworzą jeszcze
Zdrowie na języku :PWkładka jabłkowa: 4 jabłka 3/4 szklanki cukru kryształu 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka bakalie (orzechy, rodzynki, żurawina) Białka ubijamy na sztywną pianę. Jabłka obieramy i kroimy drobno, mieszamy z cukrem i bakaliami i odstawiamy by puściły sok, a następnie mieszamy z żółtkami, mąką, proszkiem i sodą, a na końcu
Cynamonowe szczęścieStudzimy. Ciasto drożdżowe: 15 dag drożdży 2 łyżki cukru 100 ml mleka 100 g mąki pszennej (ja użyłam razowej) 1 jajko olej do smażenia opcjonalnie: cukier puder, jogurt naturalny, żurawina Drożdże mieszamy z cukrem, odstawiamy do roztopienia. Następnie mieszamy z mlekiem, a potem z mąką i przestudzoną gruszką. Odstawiamy do wyrośnięcia. Trwa to może 10 minut. Smażymy na złoty kolor
Cynamonowe szczęściekilogramy same lecą w dół :) Potrzebne nam: - pół szklanki płatków owsianych - szklanka mąki żytniej razowej - szklanka wiórek kokosowych - garść płatków migdałowych - garść lub dwie suszonych owoców (u mnie żurawina i rodzynki) - 3 łyżeczki stewii lub 3 łyżki cukru waniliowego - łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżki oliwy z oliwek - 3 jajka Przygotowanie: Suche składniki (poza cukrem) mieszamy w sporej misce z pokrojonymi
W poszukiwaniu inspiracjikruszył (sprawdzone). Chleb przechowujemy w pojemniku w lodówce (nawet do 2 tygodni). Składniki możemy dowolnie modyfikować wg własnych preferencji: np. część słonecznika zastąpić możemy pestkami dyni lub dodać suszonej żurawiny. Migdały zastąpić orzechami włoskimi lub laskowymi. Ważne tylko by zachować podane proporcje. Chleb jest wilgotny. Pasuje do wędlin, sera jak i słodkich dodatków. To samo zdrowie, a przede wszystkim cudowna
Kuchnia po mojemuLubicie taki serek smażony? Ja lubię i często robię z żurawiną. Dzisiaj jednak inaczej, bo z ananasem i winogronami. Spróbujcie, bo naprawdę jest bardzo smaczny. Chrupiąca skórka, a w środku lejący się serek. Pyszności! Składniki: 2 serki camembert 4 plastry ananasa z puszki 1 szklanka winogron 4 łyżki bułki tartej 2 zółtka 2 łyżeczki śmietany sól olej do smażenia Wykonanie
O kuchni z uczuciemorzechy brazylijskie 3-4 łyżki pestek słonecznika 5-6 łyżek siemienia lnianego 1 łyżka cynamonu 3 łyżki miodu- u mnie lipowy 1 szklanka mieszanki suszonych owoców- u mnie standardowo żurawina, śliwka, morela, daktyle dodatkowo: jogurt naturalny, mleko, owoce do podania Orzechy siekamy. Płatki ryżowe mieszamy z posiekanymi orzechami, pestkami słonecznika, siemieniem lnianym, cynamonem oraz miodem. Całość wkładamy
Mango Papajaczekolady dobrej jakości ( 1,5 tabliczki) łyżka masła + do wysmarowania kokilek 4 białka dwie łyżki brązowego cukru + do wysypania kokilek szczypta soli dodatkowo: cukier puder pistacje/ suszone maliny/ żurawina etc. lody waniliowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kokilki wysmarować masłem. Bardzo ważne jest by smarować je ku górze, wtedy suflety ładnie i równo wyrosną. Wysmarowane foremki wysypać cukrem i wstawić
DefinicjaSmakuużyć także naturalnych ozdób, które poza tym, że pięknie wyglądają podkręcają również smak pierniczków. Świetne do dekoracji będą: wiórki czekoladowe, wiórki kokoswe, siekane orzechy, całe orzechy o ciekawym kształcie, żurawina, rodzynki, jagody goji, skórka pomarańczowa, kandyzowane wiśnie itd. POMYSŁY NA WZORY To chyba mamy już wszystko, możemy przejść do właściwego dekorowania :) Technik dekorowania jest bardzo dużo, ja chciałam Wam pokazać
DefinicjaSmakupiernika 1 łyżeczka domowego ekstraktu pomarańczowego lub skórka otarta z 1/2 pomarańczy 1 łyżka mielonych migdałów 1 łyżka popingu z amarantusa 1 łyżka ulubioncy orzechów 1 łyżka rodzynek/ żurawiny/ jagód goji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy do połączenia się składników i przelewamy do kokilek lub innych naczyń do zapiekania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
DefinicjaSmakuPiec ok. 1,5 godziny w temperaturze ok. 180 stopni C. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia. ------------ Podobne: Chleb amarantusowo-żołędziowy Chleb z sorgo i aramantusem Chleb wileński z żurawiną i śliwką
Weekendy w domu i ogrodzieplasterki 20 borówek 1/2 kiwi pokrojonego w kostkę 1 łyżeczkę siemienia lnianego 1 łyżkę otrębów owsianych 1 łyżkę płatków owsianych 1 łyżkę amarantusa ekspandowanego 2 łyżki suszonej żurawiny I się zajadamy :) Bardzo szybko, bardzo smacznie i możliwe, że nawet bardzo dietetycznie i zdrowo. A dodam też, że jogurt robimy sami, więc tym bardziej zdrowo jest. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze
Marder&Marder Manufacturemielonego 1/2 łyżki otrębów żytnich (mogą być też pszenne) 1-2 łyżeczki ksylitolu, miodu, syropu z agawy lub cukru pudru (według uznania) 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 szklanki bakalii (np. żurawiny, płatków migdałów, słonecznika) 1/2 szklanki serka wiejskiego naturalnego 3/4 szklanki owoców (u mnie maliny, borówki, brzoskwinie) DODATKOWO: 1 szklanka ulubionego soku pasteryzowanego WYKONANIE: Posiekaj drobno bakalie. Do miski wbij
Słodko-Słony Świat Ilonyjogurtem czy też mlekiem, świetnie smakuje z odrobiną oleju kokosowego lub zalane niewielką ilością ulubionego soku naturalnego. Składniki: (1 porcja) 1/2 szklanki płatków ryżowych 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka posiekanych orzechów nerkowca, włoskich lub laskowych 1 łyżka posiekanych migdałów 5 pokrojonych truskawek 1 - 2 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Składniki
Kuchcik gotujeinne ravioli. Składniki (na dwie porcje): 1 szklanka mąki (ja użyłam orkiszowej razowej, ale może być pszenna) 2 jaja szczypta soli 1 opakowanie kremowego serka o smaku wiśni i żurawiny (użyłam Almette) 250 gram czereśni, umytych i wydrylowanych 50 gram masła szczypta cynamonu 1 łyżka cukru trzcinowego 3-4 łyżki płatków migdałów Z mąki, szczypty soli, jednego jaja
Mango Papaja