liść laurowy. Kolor i smak zależy od proporcji użytych przypraw. Pieprzem ziołowym możesz przyprawić niemal wszystkie dania mięsne, potrawy z grzybów, jajek na twardo. Jest aromatycznym dodatkiem do zup (zwłaszcza kapuśniaku i grochówki), sosów ziołowych, surówek i sałatek. Świetnie pasuje do świątecznego bigosu, farszu do pierogów i ryb. Jak stosować pieprz ziołowy W zależności od rodzaju potrawy pieprz ziołowy(...)dodajemy na różnych etapach gotowania, na początku - do wszelkiego rodzaju mięs i ryb, pod koniec gotowania - do zup i sosów Dostępne w sklepach gotowe mieszanki przypraw pieprz ziołowy mają różny skład w zależności od producenta. Dlatego warto przygotować własny domowy pieprz ziołowy zgodnie ze swoimi upodobaniami Kamis - gorczyca biała, kolendra, papryka słodka, kminek, majeranek, chili, liście laurowe Prymat - gorczyca
Cztery FajerySałatka wiejska to połączenie typowo polskich smaków. Składa się z pieczonych połówek ziemniaków, jajek ugotowanych na twardo, cienkich, białych kiełbasek parzonych oraz pomidorków koktajlowych. Całość polana
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowo-wiśniowy sernik na zimno z mascarpone, z dodatkiem masy wiśniowej a'la kisiel, przygotowany na kruchym spodzie. Wierzch ciasta obsypany jest gorzkim kakao oraz udekorowany
Kuchnia MagdaLeny