zupa - 39749 przepisów (strona:582/2650)

Przepis na pieprz ziołowy z PRL 144

liść laurowy. Kolor i smak zależy od proporcji użytych przypraw. Pieprzem ziołowym możesz przyprawić niemal wszystkie dania mięsne, potrawy z grzybów, jajek na twardo. Jest aromatycznym dodatkiem do zup (zwłaszcza kapuśniaku i grochówki), sosów ziołowych, surówek i sałatek. Świetnie pasuje do świątecznego bigosu, farszu do pierogów i ryb. Jak stosować pieprz ziołowy  W zależności od rodzaju potrawy pieprz ziołowy(...)dodajemy na różnych etapach gotowania, na początku - do wszelkiego rodzaju mięs i ryb, pod koniec gotowania - do zup i sosów  Dostępne w sklepach gotowe mieszanki przypraw pieprz ziołowy mają różny skład w zależności od producenta. Dlatego warto przygotować własny domowy pieprz ziołowy zgodnie ze swoimi upodobaniami Kamis - gorczyca biała, kolendra, papryka słodka, kminek, majeranek, chili, liście laurowe Prymat - gorczyca

Cztery Fajery
Sałatka wiejska z białą kiełbasą i pieczonymi ziemniaczkami 99

Sałatka wiejska to połączenie typowo polskich smaków. Składa się z pieczonych połówek ziemniaków, jajek ugotowanych na twardo, cienkich, białych kiełbasek parzonych oraz pomidorków koktajlowych. Całość polana

Kuchnia MagdaLeny
Wiśnie w czekoladzie na kruchym cieście 137

Czekoladowo-wiśniowy sernik na zimno z mascarpone, z dodatkiem masy wiśniowej a'la kisiel, przygotowany na kruchym spodzie. Wierzch ciasta obsypany jest gorzkim kakao oraz udekorowany

Kuchnia MagdaLeny