Akademia CookUp - Potrawy mączne i makarony 301Planowaliśmy wziąźć udział w Akademii od początku, ale niestety nam się to nie udało! Przeoczyliśmy już kilka ciekawych zajęć - kuchnie wegetariańską, wegańską i bezglutenową, Akademię o sosach, bulionach i zupach oraz knife skills czyli o technikach posługiwania się nożem! Tej edycji Akademii to dopiero poczatek - nie mogę się doczekać owoców morza, ryb, dzieczyzny, jagnięciny czy choćby wołowiny - jeśli chcecie dołączyć
Plate of Joy
Łazanki z kiszoną kapustą i kiełbaską 241Kolejne, proste danie makaronowe , kojarzące się z domem i smakami dzieciństwa (oprócz Murzynka , paprykarzu czy zupy NIC ), ale niestety zapomniane- łazanki z kiszoną kapustą oraz z podsmażoną cebulą i kiełbasą. Mimo, że przepis jest bardzo prosty, składniki tanie i dostępne w każdym sklepie, a sama potrawa wyglądem nie zachwyca, to smak jest po prostu
Kraina Miodem Płynąca
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA 209podsmażyć osobno na patelni) 5.W połowie szklanki wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce
Fiolka w kuchni
Sesyjny sos pleśniowy z serii It's sesja time! 183dziwnych zakamarkach mieszkania. Och i przepisy. I zdjęcia. Szybkiej bezproblemowej prostej szamy. Idealnej zarówno na obiad,kolację jak i...śniadanie! Przecież to oczywiste,że na śniadanie można jeść zupę...a na kolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy
Fiolka w kuchni
Kac morderca tnieeee najtwardesze sercaa.Instrukcja obsługi skacowanego organizmu wg. bloggerów 373sami/mamy cudownych współlokatorów) o ile się da - zjeść: jajecznice,pieczywo posmarowane masłem,ogórek kiszony bułkę z boczkiem zupkę chińską(najlepiej pomidorowa albo rosół) a najlepiej to normalną lekką domową zupę,ale... rosołek (wy)pić: kefirek sok pomidorowy/pomarańczowy napój izotoniczny/woda z miodem i cytryną litr coca-coli choć podobno fanta też spoko(odgazowane,najlepiej w towarzystwie sucharków) herbate miętowa dodatkowo
Fiolka w kuchni
Z serii "TRUDNE SPRAWY" studenta w sesji-Minestrone 205Zalać wodą(około 1,5l na oko) nie rozwadniać za bardzo w końcu musimy się najeść przed zakuwaniem 8. Wcinać z makaronem lub pieczywem. Nie gotować makaronu z zupą jeżeli robimy ją na kilka dni-a robimy-przecież jest sesja! U mnie wcinane - resztką szparagów. 9. A teraz do nauki! A już niedługo: Student na wakacjach i piekarnik. Czy kuchnia
Fiolka w kuchni
Kanapkowa vendetta 268sparzonym w bulionie warzywnym Kanapki z chleba ze śliwką z masłem, sałatą lodową, wędliną drobiową,majonezem light, ogórkiem zielonym,pomidorem, porem, kiełkami+sól,pieprz,przyprawa fit up + zajedzone michą zupy ogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym Bułka fitness/bułka z dynią/pszenna bułka grubo posmarowana masłem i miodem, kakao/mleko z kawą Kanapki z chleba razowego z serkiem jak powyżej, wędzonym łososiem, pomidorkami
Fiolka w kuchni
Zupa dyniowa z kurczakiem i chili. 176krótsze, wieczory coraz chłodniejsze. Dzieci poszły do szkoły. Witaj wrześniu (i sezonie dyniowy)! Z uporem maniaka gdy tylko na straganach i działkach pojawia się dynia - zaczynam katować ludzkość tą zupą. Do znudzenia. Do końca sezonu. Do ostatniej dyni w sklepie i na straganie. Składniki szalotka papryczka chili mleczko kokosowe bulion warzywny (2 litry) dynia (około 1kg) pierś z kurczaka(około
Fiolka w kuchni
Szkolenie w Little Chef - Borówki 186Borówkami szok. Jednak jak pyszny szok. Mama uwielbia chłodniki ja średnio je lubiłam, Do teraz bo teraz uwielbiam Chłodnik z melona i borówek z lodami, można go traktować jako zupę lub deser
Lili w kuchni
FARFALLE W SOSIE ŚMIETANOWO-KURKOWYM Z BROKUŁAMI 247się skończą i usłyszę od dostawców w PL, że sezon kurkowy zakończony. Zawsze więc na samym początku smażę jajecznicę z kurkami :), zaraz po niej gotuję zupę kurkową , no a jeśli sezon jeszcze trwa na końcu ląduje na talerzu makaron z sosem kurkowym. Po takiej kulinarnej uczcie mogę oświadczyć, że sezon na kurki uważam
Walijskie Pichcenie
Focaccia pachnąca rozmarynem 201udać! Przygotowanie ich wcale nie trwa bardzo długo, jest też raczej proste. A efekt? Wyjątkowo aromatyczny. No i pieczone pomidorki, których słodki smak po prostu uwielbiam. Jako dodatek do zupy, albo w ramach przekąski między posiłkami. Smakują naprawdę wyśmienicie - polecam! Focaccia z pomidorkami i rozmarynem Składniki: (na 6 sztuk) 25 g świeżych drożdży 250 ml letniej wody 45 ml oliwy
Pożeraczka, czyli raz adobrze
PIEROŻKI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 206roku szaleję z dyniowymi przepisami jak nigdy – rodzinka jest zachwycona! Dyniowe ciasta …. dyniowe kluseczki i kopytka , naleśniki dyniowe , placuszki oraz przepyszne zupy! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne pierożki Tortellini ( tradycyjne włoskie pierożki ) nadziewane dynią oraz soczewicą , które to sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą
Ostra na Słodko
Ciasto chlebowe do pizzy – najlepsze i ulubione 363ciągnie się jak guma do żucia – dodawajcie, wyrabiając dalej, po łyżce mąki. Moje ciasto zużyło 510g mąki – w kuchni było bardzo wilgotno po wcześniejszym gotowaniu (sosu pomidorowego i zupy) i wietrzeniu. Dobrze wyrobione ciasto powinno wracać na miejsce jeśli wciśniecie w nie palec. Gotowe, wyrobione ciasto przykrywamy (nie do końca szczelnie, drożdże oddychają!) folią spożywczą lub lnianą ściereczką
Karo in the Kitchen
TORTELLINI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 201roku szaleję z dyniowymi przepisami jak nigdy – rodzinka jest zachwycona! Dyniowe ciasta …. dyniowe kluseczki i kopytka , naleśniki dyniowe , placuszki oraz przepyszne zupy! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne pierożki Tortellini ( tradycyjne włoskie pierożki ) nadziewane dynią oraz soczewicą , które to sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą
Ostra na Słodko
3x boczniaki, zupa krem, a la śledzie w śmietnie i kremowe spaghetti ryżowe 218ostygnięcia, kroimy porę, ogórka i dodajemy do nich jogurty lub śmietanę ryżową, mieszamy i dodajemy boczniaki, całość wkładamy na chwilę do lodówki, żeby smaki się przegryzły. 2. Zupa krem z boczniaków Składniki : - 450g boczniaków - 250 g ziemniaków - 800ml bulionu warzywnego - 125 ml jogurtu naturalnego lub wegańskiej śmietany z przepisu powyżej - 1 średnia cebula - 2 ząbki
zdrowa vege kuchnia