zupa - 39353 przepisów (strona:2000/2624)

Sos pomidorowo parykowy 147

Teraz mamy tanią paprykę i pomidory więc warto się zaopatrzyć i zrobić na zimę kilka słoiczków pysznego sosu. Taki sos jest świetną bazą do zupy pomidorowej, klopsików jaki i do spaghetti. Składniki: 1 kg czerwonej papryki 800 g pomidorów lima 1i1/2 kg pomidorów malinowych 50g czosnku (ząbki) 8-10 łyżek oliwy z oliwek 3 małe gałązki rozmarynu 3-4 łyżeczki

Ala piecze i gotuje
Rzecz o gubieniu kilogramów :) 190

przepadam za tym słowem, ale ono najlepiej oddaje to, co co jem w pracy jako mój trzeci posiłek w ciągu dnia. Często jest to sałatka, odgrzana zupa (w pracy mamy mikrofalówkę), a czasami resztka obiadu z poprzedniego dnia (np. mięsko, zapiekanka, makaron z sosem, curry, kasza z warzywami itp.). OBIAD (ok. godz. 17.00) Dzięki temu, że jem konkretny posiłek

bistro mama
Akademia CookUp - Potrawy mączne i makarony 208

Planowaliśmy wziąźć udział w Akademii od początku, ale niestety nam się to nie udało! Przeoczyliśmy już kilka ciekawych zajęć - kuchnie wegetariańską, wegańską i bezglutenową, Akademię o sosach, bulionach i zupach oraz knife skills czyli o technikach posługiwania się nożem! Tej edycji Akademii to dopiero poczatek - nie mogę się doczekać owoców morza, ryb, dzieczyzny, jagnięciny czy choćby wołowiny - jeśli chcecie dołączyć

Plate of Joy
Łazanki z kiszoną kapustą i kiełbaską 180

Kolejne, proste  danie makaronowe , kojarzące się z domem i smakami dzieciństwa (oprócz   Murzynka ,  paprykarzu  czy  zupy NIC ), ale niestety zapomniane- łazanki z kiszoną kapustą oraz z podsmażoną cebulą i kiełbasą. Mimo, że przepis jest bardzo prosty, składniki tanie i dostępne w każdym sklepie, a sama potrawa wyglądem nie zachwyca, to smak jest po prostu

Kraina Miodem Płynąca
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA 143

podsmażyć osobno na patelni) 5.W połowie szklanki wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce

Fiolka w kuchni
Sesyjny sos pleśniowy z serii It's sesja time! 116

dziwnych zakamarkach mieszkania. Och i przepisy. I zdjęcia. Szybkiej bezproblemowej prostej szamy. Idealnej zarówno na obiad,kolację jak i...śniadanie! Przecież to oczywiste,że na śniadanie można jeść zupę...a na kolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy

Fiolka w kuchni
Kac morderca tnieeee najtwardesze sercaa.Instrukcja obsługi skacowanego organizmu wg. bloggerów 315

sami/mamy cudownych współlokatorów) o ile się da - zjeść: jajecznice,pieczywo posmarowane masłem,ogórek kiszony bułkę z boczkiem zupkę chińską(najlepiej pomidorowa albo rosół) a najlepiej to normalną lekką domową zupę,ale... rosołek (wy)pić: kefirek sok pomidorowy/pomarańczowy napój izotoniczny/woda z miodem i cytryną litr coca-coli choć podobno fanta też spoko(odgazowane,najlepiej w towarzystwie sucharków) herbate miętowa dodatkowo

Fiolka w kuchni
Z serii "TRUDNE SPRAWY" studenta w sesji-Minestrone 148

Zalać wodą(około 1,5l na oko) nie rozwadniać za bardzo w końcu musimy się najeść przed zakuwaniem 8. Wcinać z makaronem lub pieczywem. Nie gotować makaronu z zupą jeżeli robimy ją na kilka dni-a robimy-przecież jest sesja! U mnie wcinane - resztką szparagów. 9. A teraz do nauki! A już niedługo: Student na wakacjach i piekarnik. Czy kuchnia

Fiolka w kuchni
Kanapkowa vendetta 208

sparzonym w bulionie warzywnym Kanapki z chleba ze śliwką z masłem, sałatą lodową, wędliną drobiową,majonezem light, ogórkiem zielonym,pomidorem, porem, kiełkami+sól,pieprz,przyprawa fit up + zajedzone michą zupy ogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym Bułka fitness/bułka z dynią/pszenna bułka grubo posmarowana masłem i miodem, kakao/mleko z kawą Kanapki z chleba razowego z serkiem jak powyżej, wędzonym łososiem, pomidorkami

Fiolka w kuchni
Zupa dyniowa z kurczakiem i chili. 121

krótsze, wieczory coraz chłodniejsze. Dzieci poszły do szkoły. Witaj wrześniu (i sezonie dyniowy)! Z uporem maniaka gdy tylko na straganach i działkach pojawia się dynia - zaczynam katować ludzkość tą zupą. Do znudzenia. Do końca sezonu. Do ostatniej dyni w sklepie i na straganie. Składniki szalotka papryczka chili mleczko kokosowe bulion warzywny (2 litry) dynia (około 1kg) pierś z kurczaka(około

Fiolka w kuchni
Szkolenie w Little Chef - Borówki 132

Borówkami szok. Jednak jak pyszny szok. Mama uwielbia chłodniki ja średnio je lubiłam, Do teraz bo teraz uwielbiam Chłodnik z melona i borówek z lodami, można go traktować jako zupę lub deser

Lili w kuchni
FARFALLE W SOSIE ŚMIETANOWO-KURKOWYM Z BROKUŁAMI 167

się skończą i usłyszę od dostawców w PL, że sezon kurkowy zakończony.  Zawsze więc na samym początku smażę  jajecznicę z kurkami  :), zaraz po niej gotuję  zupę kurkową , no a jeśli sezon jeszcze trwa na końcu ląduje na talerzu makaron z sosem kurkowym.  Po takiej kulinarnej uczcie mogę oświadczyć,  że sezon na kurki uważam

Walijskie Pichcenie
Focaccia pachnąca rozmarynem 152

udać! Przygotowanie ich wcale nie trwa bardzo długo, jest też raczej proste. A efekt? Wyjątkowo aromatyczny. No i pieczone pomidorki, których słodki smak po prostu uwielbiam. Jako dodatek do zupy, albo w ramach przekąski między posiłkami. Smakują naprawdę wyśmienicie - polecam! Focaccia z pomidorkami i rozmarynem Składniki: (na 6 sztuk) 25 g świeżych drożdży 250 ml letniej wody 45 ml oliwy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PIEROŻKI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 126

roku szaleję z dyniowymi przepisami jak nigdy – rodzinka jest zachwycona! Dyniowe ciasta …. dyniowe kluseczki i kopytka , naleśniki dyniowe , placuszki oraz przepyszne zupy! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne pierożki Tortellini ( tradycyjne włoskie pierożki ) nadziewane dynią oraz soczewicą , które to sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą

Ostra na Słodko
Ciasto chlebowe do pizzy – najlepsze i ulubione 296

ciągnie się jak guma do żucia – dodawajcie, wyrabiając dalej, po łyżce mąki. Moje ciasto zużyło 510g mąki – w kuchni było bardzo wilgotno po wcześniejszym gotowaniu (sosu pomidorowego i zupy) i wietrzeniu.   Dobrze wyrobione ciasto powinno wracać na miejsce jeśli wciśniecie w nie palec. Gotowe, wyrobione ciasto przykrywamy (nie do końca szczelnie, drożdże oddychają!) folią spożywczą lub lnianą ściereczką

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania