zupa - 39353 przepisów (strona:1904/2624)

Sakiewki - jajka gotowane w folii spożywczej 155

Przyznam, że nie jestem miłośniczką gotowanych jajek (chyba, że w żurku, barszczu białym lub zupie szczawiowej), a smażone polubiłam niedawno. Za to uwielbiam omlety i różnego typu potrawy jajeczne. Jednakże po ugotowaniu ich w folii - stwierdziłam: luuubię takie i to bardzo! Naprawdę smakują rewelacyjnie i lepiej od tych tradycyjnych. Dodatkowo wyróżniają się wyglądem i mogą umilić niejedno śniadanie. W sumie

Di gotuje
Mleko kokosowe 213

jaglankę lub gryczankę na słodko, bo mleko kokosowe w towarzystwie owoców, które do nich dodaję, sprawdza się naprawdę dobrze. Można je również świetnie wykorzystać (zwłaszcza gęstszą część) do zabielania zup, robienia lodów czy do domowego sosu orzechowego . Najczęściej robi się je z wiórek kokosowych i taka też jest moja propozycja – jest to najtańsza i najwygodniejsza opcja. Wiórki kokosowe możemy

Blendman
Staropolska ściągawka wigilijna 176

polskiej kuchni? A co należy do żelaznego menu młodych ludzi? Zapraszam Was do ciekawej, nieco zabawnie brzmiącej dziś lektury kilku wigilijnych definicji, zaczerpniętych z Leksykonu Sztuki Kulinarnej (1983) Barszcz - zupa sporządzana na wywarze z buraków i często kości, zakwaszana kwasem burakowy; b. może być czysty i zabielany; czysty może być postny, podawany tradycyjnie na wieczerzę wigilijną, przyprawiony wywarem z suszonych

Tradycyjna Kuchnia
RISOTTO- KRAKUS 137

Przygotowałam dzisiaj pyszne kremowe risotto z dodatkiem warzyw i kawałkami piersi z kurczaka. Do przygotowania wykorzystałam koncentrat bulionu drobiowego Krakus- który nie zawiera konserwantów i jest świetną bazą do zup lub sosów.  Składniki: 1/3 szklanki ryżu do risotto 1 cebula 1 czerwona papryka 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 bulion drobiowy Krakus  1/2 puszki kukurydzy  1 łyżka

Kukuleczki
Łazanki z kapustą i grzybami 167

wcześniej i zostawić w chłodnym miejscu lub po prostu zamrozić. Łazanki  z kapustą i grzybami będą też pysznie smakować w  duecie z  wigilijną zupą grzybową .   Łazanki  z kapustą i grzybami Czas przygotowania:  60 minut + czas moczenia Składniki: 500 g  domowej kiszonej kapusty 1 duża cebula 200 g pieczarek 1 szklanka

Kulinarne przygody Gatity
Bitki wołowe w pysznym sosie z miodem 223

dokładnie wymieszać, zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć gaz do minimum i bardzo wolno gotować. Mięso musi być miękkie. Podczas gotowania czasami trzeba dolać wody, ale bardzo mało. Nie zróbcie zupy Ja mam wolno gotujący garnek elektryczny, to jest super do takich mięs. Nie trzeba nic robić , ani uważać. Nastawiam na wolne gotowanie i zapominam o mięsie. w takim garnku takie mięso

Kuchnia Pokoleń
Ryba w pomidorach na zimno. 158

grecku (Grecy wybaczcie), powinien polubić również taką wersję ryby na zimno w pomidorowym sosie. Dla mnie jest to hit wigilijnego stołu. Uwielbiam kluski z makiem i wielkim sentymentem darzę zupę z suszu owocowego (kiedy ostatnio ją jadłem?), ale taką rybę mógłbym zjeść w pojedynkę nie pozostawiając nikomu ani okruszka (czy ryby mają okruszki?). Oczywiście, tylko teoretycznie mógłbym, bo przecież taki

zadanie-gotowanie
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 328

łyżką oleju. Gotujemy 2 min od wypłynięcia. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-kapusta-i-grzybami/ MieszamWGarnku   Artykuł Przepis na pierogi z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pikantne krewetki z makaronem tagliatelle 126

porcji: Energia: 530,3 kcal Białko: 34,2 g Tłuszcze: 18,9 g Węglowodany: 54,1 g Krewetki z makaronem Jeśli lubisz wyraziste dania sprawdź również ten przepis – zupa dyniowa .     Artykuł Pikantne krewetki z makaronem tagliatelle pochodzi z serwisu Blog kulinarny - Ale Pysznie

ale Pysznie
Wigilijne pierogi z makiem 243

nadzienie. Sklejamy, wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok 2 min od wypłynięcia. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/wigilijne-pierogi-z-makiem/ MieszamWGarnku Artykuł Wigilijne pierogi z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jedz brudniej i czuj się lepiej - dr Josh Axe - recenzja 154

jelit.   Treść: Wszystko jest jasno i czytelnie opisane . Są tu obrazki , tabelki , czy wypunktowane treści , które ułatwiają zrozumienie wielu informacji. Czwarty rozdział zawiera mnóstwo przepisów kulinarnych: od przekąsek, zup, dań głównych - po wiele innych pyszności, w tym koktajle i desery. Wszystko zapowiada się apetycznie i co ważne - zdrowo! Moje zdanie:  Książka jest napisana w sposób fachowy, a jednocześnie

Di gotuje
Jednogarnkowe danie – z kapustą, kiełbasą i ziemniakami 248

odrobiną wody, żeby się nie przypaliło. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/jednogarnkowe-danie-kapusta-kielbasa-ziemniakami/ MieszamWGarnku   Artykuł Jednogarnkowe danie – z kapustą, kiełbasą i ziemniakami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem 451

kostkę. Składniki mieszamy i polewamy sosem. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/salatka-sledziowa-burakami-ziemniakami-jajkiem/ MieszamWGarnku   Artykuł Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
"Kuchnia Staropolska" - recenzja i KONKURS! 201

receptur przeczytamy tu także wiele ciekawych historii i anegdot związanych z jedzeniem i obyczajem biesiadowania w dawnej Polsce! Przepisy podzielone są aż na 8 części. Na pierwszy ogień idą zupy: znajdujemy tu zarówno wołowy bulion, tradycyjny żur, czy też żur ze śledziem lub chołodziec.  Potem dania mięsne - tu mnóstwo ciekawych przepisów, począwszy od bigosów, kiełbas, ozorków, przepisów na schab

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczona brukselka z boczkiem i kasztanami 214

sezon na brukselkę. Na brytyjskich stołach jest ona częstym gościem, szczególnie w okresie świątecznym. Czasami mam wrażenie, że tutaj jest ona bardziej niż w Polsce i nie jako element zupy warzywnej, ale jako samodzielne danie lub dodatek do dań głównych. Dlatego właśnie w arto poznawać inne kuchnie, ponieważ każda z nich kryje ciekawe pomysły, na zdawałoby się nudne i niezbyt

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania