zupa - 39805 przepisów (strona:1913/2654)

Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem 201

mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekana-brukselka-szynka-lub-boczkiem/ BosowKuchni A Wy macie swoje nazwy na jakieś warzywa? Artykuł Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 172

wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne, wędzone i zaskakujące w smaku. Dodatkowo podano zupę grzybową z białymi warzywami ugotowaną na wywarze z kwasu z kapusty i placuszki ziemniaczane przygotowane z ugotowanych ziemniaków. Ogromnym zaskoczeniem smakowym była wędzona śmietana, która idealnie komponowała się z tatarem

Kuchnia Bon Appetit
Domowa ciecierzyca (chrupiąca przekąska na słono lub słodko) 193

smaki jednocześnie. Przepis banalny, wystarczy podgotować ciecierzycę (ewentualnie otworzyć puszkę), przygotować miksturę i upiec. Po upieczeniu możesz wcinać chrupiące  chipsy z ciecierzycy !   Polecam wrzucić trochę do zupy lub jako dodatek do sałatki. Przepis na pieczoną ciecierzycę Składniki ciecierzyca *tej w puszce nie trzeba gotować Mikstura na słodko miód lub syrop klonowy, cynamon na słono oliwa z oliwek, pieprz

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Gęś pieczona z jabłkami 168

myć. Odciąć kuper, skrzydełka. Ze środka gęsi wyjąć szyję (przeważnie jest włożona do środka, szkoda że bez skóry), tłuszcz. Nic nie wyrzucać. Tłuszcz wytopić. Szyję i skrzydełka przeznaczyć na zupę. Gęś natrzeć solą wewnątrz i na zewnątrz, Odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Gęś umyć, osuszyć. Łyżkę goździków, łyżeczkę pieprzu, 1/2 łyżeczki kolendry zemleć. Wymieszać z łyżeczką soli, Natrzeć

królestwo garów
Hasło tygodnia - Dziki Zachód. 151

współcześni mieszkańcy Arizony lub Nowego Meksyku jedzą to samo, co tamte sławne lub tylko osławione postacie? Pewnie idą, przepraszam - jadą do supermarketu i zgarniają do wózka tony puszek z zupami, chili, paczki bekonu, ranch mixu i tortilli. Z grubsza rzecz biorąc horyzont smaków i aromatów pozostaje jednak ten sam. Lubię czasem poszperać po stronach z przepisami z głębi Ameryki. Zdarza

zadanie-gotowanie
Warsztaty – Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą 175

śledzia. Ten ostatni – ze śledzia przygotowywałam wspólnie z Renią z  Pieguskowej Kuchni , który podałyśmy na chrupiących grzankach. Poza tatarami była też wspaniała zupa grzybowa z pieczonym dorszem oraz bliny w 3 odmianach. Dodatkowo sam Karol Okrasa przygotował dla nas kaczuszkę w sosie czekoladowym oraz polędwicę wołową podwędzaną

Marta Gotuje
Kuchnia dla serca. Zdrowie z roślin - recenzja 134

tego skomponowane tak, by miały wysoką wartość odżywczą i w każdym daniu znalazły się elementy korzystnie wpływające na układ krwionośny. Przepisy są  podzielone: na odżywcze koktajle, śniadania, zupy, dania główne oraz desery.  Jest kolorowo, lekko, sycąco i smacznie. Nie znajdziecie tutaj kaloryczności dań, autorzy mówią, że jeśli zastąpicie dietę tradycyjną,  na pewno stracicie zbędne kilogramy

Cynamonowe szczęście
Domowy ser żółty z czarnuszką 201

miseczki. Opcjonalnie ugniatamy lekko. Pozwalamy ostygnąć i stwardnieć. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/domowy-ser-zolty-czarnuszka/ BosowKuchni Artykuł Domowy ser żółty z czarnuszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pesto z jarmużu 140

bazie bazylii, warto pokombinować z innymi wariantami. Bardzo zdrowe jest to z jarmużu. Dodaję do niego słonecznik i natkę pietruszki. Taki zdrowy dodatek podajcie z makaronem lub z zupą, np. kremem z dyni

Milion Smaków
Paprykowe penne z kurczakiem 313

Dodaj ser. Jeśli wyjdą Ci ciągnące się grudy, nic się nie martw. Mieszaj dalej, tak długo, aż znikną pod wpływem temperatury. Poczekaj, aż mleko trochę odparuje. Generalnie nie chcemy zupy, tylko ładny, gęsty sos. Jak całość się ładnie zredukuje, danie będzie gotowe. Po nałożeniu posyp z wierzchu trochę natki pietruszki. Magnifico

manslogblog
Bryndza 235

dodawać do sałatek, posmarować nią chleb. Idealnie nadaje się także jako farsz do klusek lub pierogów. Pomysłów na bryndzę jest wiele, możemy pokusić się o zrobienie ziemniaków faszerowanych bryndzą, zupy z bryndzy czy grillowanych, faszerowanych pieczarek z bryndzą. Sprawdźcie więcej przepisów na dania z bryndzą. Polecamy! POCHODZENIE I PRODUKCJA BRYNDZY Bryndza podhalańska produkowana jest mniej więcej od 1527 roku

Gotuję Testuję
Serek wiejski z grzankami czosnkowymi 166

zwykle bywa mrożona, (podobnie zresztą jak większość pieczywa z supermarketów), przez co ma gumową konsystencję. U nas na stole często tego typu bagietka się pojawia (głównie jako dodatek do zupy serowej), ale powstaje z bagietki kupionej w piekarni i masła samodzielnie przyrządzonego. Smak jest nieporównywalnie lepszy, a pieczywo chrupiące,  Ponadto często zostaje nam w domu pieczywo, które po dwóch

Kuchnia od dwojga
Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem 153

nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika i kiedy jest ich już wystarczająca ilość przygotowujemy paszteciki. Idealne jako przekąska do filmu, meczu czy piwa. Eksperymentowaliśmy

Kuchnia od dwojga
Kruche paszteciki z mięsem i pieczarkami czyli po niedzielny recykling. 213

masa była plastyczna i podatna na obróbkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy razem do miękkości, studzimy. Mięs z zupy oddzielamy od kości i kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystko razem mielone ( u mnie była resztka po kotletach, a więc doprawione) mięso z rosołu i pieczarki. Doprawiamy do smaku według własnych upodobań

Dieta moja pasja