m.in w worek buraków, z myślą o tym że są w stanie długo spokojnie poleżeć sobie w spiżarni. Z buraków nastawiłam bardzo zdrowy zakwas, robię z nich surówki, gotuję zupy, piekę do sałatek, na kanapki. Buraki są super! Dzisiaj zapraszam Was na buraki pokrojone w słupki, podsmażone krótko na oleju w towarzystwie brązowego ryżu i tuńczyka. PRZEPIS BURAKI STIR
Dorota Smakujesosie jest idealny, że nawet ja wylizuję go z talerza. Idealnie pasuje do porcji mięsa, jajek na twardo czy pieczeni. U nas podany z porcją mięsa z zupy i surówką z marchewki. Sos ten idealnie sprawdzi się również podczas Świąt – Wielkanocnych czy Bożego Narodzenia. Składniki (na 3 porcje): 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka
CookYourselfwolnowarze kilkanaście potraw. Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszny bigos z suszonymi grzybami i śliwką. Jednak w tym urządzeniu można przygotować o wiele więcej. Od esencjonalnych bulionów, zup, sosów, po wyśmienite mięsa, a nawet całego kurczaka (wystarczy go tylko wcześniej zamarynować). Poza tym w wolnowarze można też przygotować najróżniejsze słodkie desery, a nawet ciasta. Tych ostatnich jeszcze
Słodkie okruszkikolację do pieczywa polecam pastę bezjajeczną , nowy przepis na hummus z zielonym pieprzem oraz pasztet z ciecierzycy . Z obiadowych pozycji zdecydowanie musisz spróbować burgera z ciecierzycy , oraz indyjską zupę kalafiorową . Natomiast na deser świetnie sprawdzą się ciastka z ciecierzycy ! Widzisz jaka jest ona uniwersalna?! Jak Ci się podoba
Blendmanwyłożnej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w 180 stopniach. Delikatnie wykładamy i studzimy. Artykuł Kruche ciasteczka jak za dawnych lat pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujest np. Wigilia to robię pierogi dla 10 osób, albo gotuję sobie tylko 1 porcję bo mam ochotę na nie jakieś pierogi. Tak samo potrafię ugotować 1 talerz zupy. Tym razem przygotowałam Pierogi z twarogiem wędzonym z 1 szklanki mąki. Te pierogi to jest hit zarówno wizualny jak i smakowy. Polecam Wam też w tym przepisie mój nowy, ciekawy sposób
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępokrywką i gotować, aż do wchłonięcia płynu. Uwaga: nie należy od razu wlać całej ilości rosołu/bulionu, ponieważ ryż powinien stopniowo wchłaniać płyn. W przeciwnym razie, uzyskacie zupę a nie risotto. Na sam koniec do risotto dodać odrobinę startego sera. Wszystko przemieszać i od razu podawać. Udekorować posiekanym szczypiorkiem i startym serem. Etapy przygotowywania warzywnego risotta Pomysł
Ugotowaćoncentrat ( przecier ) pomidorowy nabierze więcej pięknego aromatu, gdy tuż przed dodaniem go do zupy, sosu itp. podsmażymy go na patelni, lub w rondelku na oleju lub maśle. Podsmażamy go na dość dużym ogniu przez kilka minut, cały czas mieszając, aby się nie przypalił. Pozdrawiam serdecznie
Przepisy i porady kulinarnedopiekamy do ulubionego stopnia zrumienienia – u mnie ok 10 min. Chleb wyjmujemy i studzimy na kratce. Artykuł Chleb szwarcwaldzki z garnka pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupierogi, czyli z ciasta bez jajka, tylko z mąki, wody i odrobiny oleju, a nawet bez oleju. Przygotowywał się też do rosołu kluseczki. albo lane kluski oraz kluseczki do zup i sosów. Polecam Wam też nasze ulubione przepisy na obiady w 15 minut, czyli proste, szybkie obiady znajdziecie tutaj. Czy Makaron z boczkiem i jajkiem to trudne danie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepis na poniedziałek dla tych którzy jutro będą mieć rosół... Moja rodzina lubi rosół z mięs mieszanych. Kiedy nie dajemy rady zjeść ich po ugotowaniu zupy, kombinuję co zrobić by wszystkim smakowało w nowej postaci :) Tym razem to są kotleciki :) Składniki : ok.350 g gotowanego mięsa z rosołu, u mnie była to wołowina, mięso z perliczki i indyka 2 małe cebule
Proste Potrawynależy podsypywać ciasta zbyt obficie mąką, jedynie trochę, aby się nie przykleiło do stolnicy. Z ciasta szklanką wykroiłam krążki. Cukier wysypałam na głęboki talerz od zupy. Krążki ciasta wkładałam do cukru i obtaczałam w nim z dwóch stron, dociskając lekko ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie krążki składałam na pół i jeszcze na pół. Tak złożone ciastko przekładałam na blachę wyłożoną
Waniliowe Improwizacjeobecnie nawet w mniejszych miejscowościach i na wsiach można je bez problemu dostać. Dzisiaj przygotowałem dla Was makaron z boczniakami, ale na blogu znajdują się również takie hiciory jak zupa z boczniaków , boczniaki smażone z pietruszką oraz boczniaki w panierce . Z pewnością warto wypróbować każdą pozycję, bo różnią się od siebie i pokazują boczniaki w różnych wydaniach. Makaron z boczniakami
Blendmansię do rozwoju otyłości. Lubisz popijać pizzę colą czy piwem? To już wiesz dlaczego 2. Wzrost smakowitości potraw – zazwyczaj solone (oczywiście nikt nie ma tu na myśli przesolonej zupy ) potrawy smakują nam bardziej, w związku z czym możemy zjadać więcej . Poza tym często łączone są z tłuszczem, co jeszcze zwiększa apetyczność. Przykład? Frytki smażone na głębokim oleju, odpowiednio dosolone
Powiedz dietom niewszystkie składniki połączyły się. Gotowy syrop przechowujemy w lodówce. Możemy go dodawać do ciepłej herbaty (nie gorącej, bo wówczas syrop straci swoje właściwości!) *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Zupa czosnkowa – pyszny sposób na wzmocnienie organizmu PRZEPIS TUTAJ (klik) SYROP CYTRYNOWY NA PRZEZIĘBIENIE I WZMOCNIENIE PRZEPIS TUTAJ (klik) DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE
Blog z Apetytem