Pewnie już wspominałam, że uwielbiam pierogi. Tak, lubię robić i jeść pierogi :) Lubię też eksperymentować z nowymi farszami. Ostatnio zrobiłam właśnie z farszem z zielonej soczewicy
kuchnia doskiChleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie został wpisany przez Ministerstwo Rolnictwa na listę produktów tradycyjnych województwa mazowieckiego. To chleb z mąki pełnoziarnistej (razowej) bez domieszki jakiejkolwiek
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGdy jest lato i upały niemiłosierne , a w zamrażalniku mamy przepyszne domowe lody waniliowe - wtedy koniecznie trzeba zrobić kawę mrożoną . Receptur na kawę mrożoną jest mnóstwo
Kawa z mlekiemJuż samo wnętrze przyprawia o zawrót głowy. Bardzo klimatyczne miejsce z romantyczną muzyką francuską w tle. Oto pozycje z menu, które zamówiliśmy: Krem z łososia z żabimi udkami Przepyszna zupa. Chyba po raz pierwszy jadłam zupę rybną. Tak samo pierwszy raz próbowałam obgotowanego żabiego udka. Zaskakujące smaki. Consommé z kaczką i warzywami Bardzo intensywny smak. Aromatyczny bulion, bardzo dobrze przyprawiony
Karola gotujePrawdziwe lato nie może się obyć bez sałatki CAPRESE - to moja ulubiona kompozycja pomidorów, bazylii i sera Mozzarella Galbani . Gdy bazarki uginają się pod ciężarem pachnących
Kawa z mlekiemCukinia jest fantastycznym warzywem, z którego można wyczarować wiele dań. Jednym z najlepszych pomysłów na jej wykorzystanie jest zupa z cukinii . Mój przepis na zupę cukiniową jest prosty. Serdecznie zapraszam Jeśli masz więcej dorodnych kabaczków, to bardzo proszę.. mam świetny przepis na leczo warzywne lub pasztet z cukinii - rewelacja
AniaGotuje.plKonfitura z wiśni z cynamonem i goździkami, najpiękniejszy smak lata zamknięty w słoikach. Konfitura wiśniowa z cynamonem i goździkami to produkt, którego nie może zabraknąć na
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazapraszam na klasyczne ogórki kiszone. Takie, jakie możecie kupić w sklepie (teoretycznie:). Takie, jakie dacie do sałatki, położycie zimą na pyszna kanapkę, czy takie, z jakich zrobicie z powodzeniem zupę ogórkową. Takie tradycyjne ogórki kiszone to prawdziwa skarbnica cennych dla naszego organizmu witamin, bo kiszonki są bardzo zdrowe. W każdym domu zapewne robi się takie ogórki ciut inaczej. Głównie chodzi(...)ciepłą zalewą. Słoiki odkładamy do góry dnem lub pasteryzujemy 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/klasyczne-ogorki-kiszone-domowe-do-sloika/ MieszamWGarnku Artykuł Klasyczne ogórki kiszone domowe do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkugotowano w kociołku ustawionym nad ogniskiem – bograczu. I tak powstało danie, przygotowywane przez pasterzy, w kociołku - bográcsgulyás. Jeżeli danie gotowane jest w domu, wówczas mówi się na nie gulyásleves - zupa gulaszowa . Bogracz jest gęściejszy niż zupa, a bardziej płynny niż gulasz. W bograczu nie ma oliwy, masła klarowanego, wymyślnych dodatków. Jest to proste, pyszne i … bardzo zdrowe jedzenie
królestwo garównich teraz, póki trwa na nie sezon. Pomysłów na pomidory jest mnóstwo. Ja najbardziej lubię je jedzone bez żadnych dodatków, ale doskonale pasują również do lekkich, letnich sałatek, zup, czy też zapiekanek. Przepisów z pomidorami na tym blogu pojawiło się mnóstwo. Dziś wybrałam dla Was te, które wyszukiwaliście najczęściej, które również dla mnie są na samym szczycie listy Pomidorowego(...)nadzieję, że Wam posmakują 7 przepisów z pomidorami w roli głównej Suszone pomidory Zupa krem z pieczonych pomidorów Ketchup z cukinii Koktajl pomidorowy Bezglutenowe galette z pomidorami i mozarellą Foccacia z pomidorami koktajlowymi Leczo z cukinią i czerwoną soczewicą Artykuł 7 przepisów z pomidorami w roli głównej pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniSzybko, smacznie i pożywnie, takie dania to ja lubię. Pachnąca zupa na talerzu a brzuchy się cieszą. Polecam wszystkim zabieganym. Azjatycka zupa z łososiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKapuśniak jest dość popularną zupą, wywodzącą się z kuchni polskiej. Kapuśniak przygotowywany jest na podstawie wywaru mięsnego lub mięsno-warzywnego. Często kapuśniak przygotowywany jest na żeberkach, a podstawę stanowi kapusta słodka lub kapusta młoda. Przepis na kapuśniak z młodej kapusty nie różni się praktycznie niczym od tego, który przedstawiam w tym wpisie. Zamiast kapusty słodkiej używamy... Tryb czytania Artykuł Kapuśniak
PysiaGotuje.plWegańskie lody z awokado czyli lody guacamole Pyszne, domowe wegańskie lody z awokado z dodatkiem soku z limonki można zrobić dosłownie w kilka chwil i to
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś czas na pizzę , bo jak są takie straszne upały , to co można jeść oprócz lodów? - tylko PIZZĘ ! Proponuję dziś przepis na klasyczną włoską pizzę na
Kawa z mlekiemjeść na surowo, grillować, dusić, gotować oraz zapiekać. Ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, gdyż można przyrządzić z niej liczne dania wytrawne, jak np.: leczo, frytki, spaghetti, zupy, czy faszerowane cukinie, ale także można upiec z nią słodkie ciasto. Jadalne są również kwiaty cukinii. Cukinia ma delikatny i łagodny smak, dlatego można ją podawać nawet małym dzieciom(...)cukinią 1) CUKINIOWE SPAGHETTI Z SOSEM SEROWYM 2) RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 3) CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM 4) KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 5) MEDALIONY INDYCZE W CIEŚCIE CUKINIOWYM 6) ZUPA Z PIECZONEJ CUKINII Z TYMIANKIEM
Kuchnia MagdaLeny