Babka Żyrafa to zdecydowanie hit internetu. Szczególnie na włoskich blogach, odkąd autorka przepisu Natalia Cattelani zaprezentowała ciasto w telewizji. La ciambella giraffa zachwyca wszystkich. I nic
dolcevitainmykitchenBezglutenowe pierogi leniwe też są możliwe i w niczym nie odbiegają od swoich pszennych pobratymców. Kluczem do sukcesu jest właściwy przepis, a ten znalazłam w nieprzepastnych
Kawa z mlekiemKruche babeczki z nadzieniem budyniowym - dobre na każdą okazję Babeczki z kremem budyniowym nauczyłam się piec jeszcze będąc dzieckiem, oczywiście od najlepszej nauczycielki, jaką mogłam
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWitajcie! Pewnie jak większość z Was, po świątecznej "kulinarnej rozpuście" byliśmy spragnieni najzwyczajniej w świecie zupy! Z tego względu w tym tygodniu mamy dla Was niesamowitą dawkę witaminową, którą zamknęliśmy w tradycyjnym barszczu ukraińskim. Pędźcie jak najszybciej do sklepu, listę składników macie poniżej i zapraszamy do wspólnego gotowania. Tradycyjny barszcz ukraiński Składniki: Ćwiartka z kurczaka marchewka pietruszka kawałek selera kawałek(...)masła 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól morska do smaku sok z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku opcjonalnie: śmietana do zabielenia zupy Wykonanie: Ćwiartkę z kurczaka umyliśmy, możemy zdjąć część skóry, aby bulion nie był bardzo tłusty. Przełożyliśmy do garnka, zalaliśmy 2 l wody, doprowadziliśmy do wrzenia na „wolnym ogniu”, odszumowaliśmy
Sprawni w smakuOlej z nasion czarnego sezamu Oleje tłoczone na zimno nie należą do najtańszych, ale ze względu na cenne dla zdrowia właściwości, warto wprowadzić je do codziennej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś przedstawiam kolejny przepis z czasów PRLu - przepyszne drożdżowe bułeczki z marmoladą , które piekła moja mama . Ciasto jest bardzo wdzięczne , świetnie się zagniata, nie klei
Kawa z mlekiemUcierana babka marmurkowa Wielkanocne ciasto na ostatnią chwilę Babka marmurkowa ucierana, miękka, wilgotna i bardzo smaczna jest idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Długo zachowuje
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKlasyczne ciasteczka maślane- pyszne i proste do zrobienia. Chyba najłatwiejszy przepis na świecie na kruche ciasteczka. Przydaje się nie tylko na Wielkanoc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i
dolcevitainmykitchenNa początku roku obiecałam przepisy na klasyczne, niemieckie ciasta i desery. Znane, lubiane i bardzo smaczne. Jak Wielkanoc to oczywiście tort ajerkoniakowy. Ciemny, orzechowy biszkopt z
dolcevitainmykitchenmiodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym elementem Świąt Wielkanocnych i nie wyobrażam sobie, że mogłoby jej zabraknąć. Czy to w żurku, czy też w zupie chrzanowej , sprawdza się doskonale Składniki: 8 szt. parzonej białej kiełbasy 800 g kapusty kiszonej (z marchewką) 1/2 szklanki miodu pitnego (trójniak) około 3/4 szklanki bulionu 1 cebula 2 liście laurowe(...)Całość polać miodem pitnym. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 45 minut, aż kiełbasa ładnie się przyrumieni. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa chrzanowa → Lane kluski z boczkiem i gotowana kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Szegediner (gulasz segedyński
Oryginalny smakProponuję dziś przepis na przepyszną pastę na chleb z wędzonej makreli . To jest pasta na bogato; z jajkami, twarogiem, ogórkami kiszonymi, cebulką i majonezem . Taką
Kawa z mlekiemgolonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zupy Jabłkowa zupa-krem z chrzanem Zakwas na biały barszcz Aksamitny krem z selera Żurek na domowym zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół
Kulinarne przygody Gatitydziś dla was prosty przepis na wykorzystanie białej kiełbasy ugotowanej wcześniej w żurku lub zupie chrzanowej . Jeśli nie lubicie dodawać kiełbasy do zupy, możecie zapiec ją w piekarniku z dodatkiem cebuli. To szybki i prosty sposób na świąteczny obiad. 4 białe kiełbasy* 3 średnie cebule 50 g rodzynek duża gałązka świeżego rozmarynu pół szklanki białego wina sól Na dno naczynia
Dieta bez mlekaDrożdżowe bułeczki z cynamonem są mięciutkie, przepyszne i kryją w sobie mały sekret. Bułeczki są bez jajek. Moja babcia pewnie byłaby przerażona. Drożdżowe bez jajek? Pamiętacie
dolcevitainmykitchen