dobre? - Jak się nie poddać, gdy nadchodzi moment kryzysowy? Oprócz licznych porad oraz wskazówek w książce znajduje się około 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski. Wszystkie receptury są łatwe do przygotowania i wyglądają bardzo kusząco. Podsumowanie: Bardzo podoba mi się forma oraz przekaz książki. Autorka niczego nie narzuca, więc(...)swoją wiedzę opiera na najnowszych wynikach badań i wiarygodnych źródłach naukowych. Oprócz rzetelnej wiedzy w książce znajduje się ponad 100 sprawdzonych przepisów na sałatki i dania z warzyw, zupy, dania z mięsem i rybami, bezmięsne i wegetariańskie, koktajle i desery - na potrawy zawierające naturalne przeciwutleniacze, które pomagają zwalczać wolne rodniki. Podsumowanie: Wielu osobom wydaje się, że proces starzenia
Di gotujeciepło ze świeżym pieczywem. INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Pomysł na szybki, smaczny, zdrowy, niskokaloryczny i kolorowy obiad, którego przygotowanie zajmie nam zaledwie około 30 minut . ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW PRZEPIS TUTAJ Delikatna i aromatyczna zupa krem z białych szparagów. Coś pysznego! BŁYSKAWICZNE GOŁĄBKI – BEZ ZAWIJANIA PRZEPIS TUTAJ Tak zwane oszukane albo leniwe gołąbki czyli niezawijane
Blog z Apetytemnielicznych miejsc w Gdańsku, w których naprawdę dobrze się czuję, a przy odrobinie szaleństwa nawet mogłabym zamieszkać. Miałam możliwość spróbowania 4-daniowego menu wraz z koktajlami. Na początek zupa botwinka. Młode buraki gotowane w zakwasie buraczanym, ogórek małosolny, młode ziemniaki, liście młodego buraka, pianka z maślanki, puder z buraka. Zupa nalewana przy stole. Niezmiennie robi to na mnie wrażenie. Jako
KucharzycaKarmelizowane truskawki z whisky przygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejny przepis z Waszej ulubionej rubryki: najbardziej znane ciasta niemieckie. Znane i lubiane oczywiście. Zapraszam na pyszne ciasto Użądlenie Pszczoły. Ten drożdżowy placek przełożony kremem już
dolcevitainmykitchenNalewka i syrop z kwiatów czarnego bzu Nalewka z kwiatów czarnego bzu i pomarańczy to już kolejny przepis na domowe alkohole, który pojawia się na naszym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzygotowanych dań. Ktoś kiedyś powiedział jej, "że życie jest zbyt krótkie, żeby jeść byle jak". Zgadzam się z tym jak najbardziej :-) W książce znajdziemy propozycje na pyszne śniadania, przekąski, zupy, makarony, mięso i drób, ryby i owoce morza, dania wegetariańskie i dodatki. Jest pyszna szakszuka, jajecznica poche, azjatyckie placki z kukurydzy, gruszkowa tarta z gorgonzolą, zupa ajo blanco, caldo verde
kruche babeczkiLemoniada jabłkowo - miętowa gasi pragnienie znacznie lepiej niż dostępne w sklepach napoje, które bardzo często mają w swoim składzie pokaźną ilość chemicznych dodatków. W Arabii Saudyjskiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJuż niebawem zaczniemy pakować plecaki i walizki na wakacyjne wojaże. Oprócz strojów do opalania, wygodnych t-shirtów i przewiewnych sukienek znajdą się w nich także niezbędne
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataAromatyczna pikantna zupa którą robi się dość szybko. 500 gram mięsa mielonego najlepiej wołowego 1 puszka fasoli czerwonej pół puszki kukurydzy 1 średnia papryka czerwona 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych (można zastąpić pasatą lub przecierem pomidorowym) Opcjonalnie 2 marchewki średnie Przyprawa do chili con carne( całe opakowanie) lub kmin rzymski, kolendra mielona ,pieprz cayenne, papryka słodka sól
Andzia PichciProsta zupa grzybowa tutaj podana z makaronem naleśnikowym. 20/30 g grzybów suszonych 1 mała cebula 600 ml bulionu sól i pieprz do smaku 3 łyżki śmietanki słodkiej Grzyby namoczyć w 1 szklance wrzątku ,odstawić na kilka godzin. Po tym czasie grzyby odcedzić zachowując wodę w której się moczyły. Na patelni zeszklić na maśle pokrojoną w kostkę cebulę ,dodać odsączone grzyby
Andzia PichciCoś dla miłośników zup typu krem. Krem porowy często podaję z klopsikami ,ale można też podać z groszkiem ptysiowym, grzankami ok. 1 litr bulionu 15 /20 cm grubego pora 1 duży ziemniak 1 duża cebula 20 ml słodkiej śmietanki sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła Dużego ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do wywaru i gotujemy
Andzia PichciOczyszczacz powietrza Stadler Form Roger - opinie użytkownika Nad tym jakim powietrzem oddychamy zaczynamy zastanawiać się najczęściej późną jesienią i zimą, kiedy w mediach słyszymy o smogu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym tradycyjny przepis kuchni polskiej Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym należą do klasyki naszej kuchni domowej. Kapusta
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZapiekane nachos z żółtym serem to sycąca przekąska, która idealne sprawdzi się na każdym przyjęciu. Nachosy będą podane z mięsem mielonym i żółtym serem :) Pyszne…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!