Bogracz Nazwa Bogracz (węg. Bogracs) pochodzi od rodzaju kociołka, który służy do przygotowywania potraw na ognisku. W Polsce zaczęto tak nazywać węgierską zupę gulaszową. Wynika z tego, że to danie powinno być przygotowane na ognisku ale jest to ciężkie do wykonania w codziennych domowych warunkach
kuron.com.plTradycyjne faworki czyli chrust to coś czego w karnawale zabraknąć nie może. Trudno jednoznacznie określić kiedy i gdzie narodziła się tradycja smażenia faworków. Nazwa pochodząca od
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepis na szybkie kubeczkowe ciasto jogurtowe Ciasto do przygotowania z dziećmi Przepis na kubeczkowe ciasto jogurtowe jest chyba jednym z najłatwiejszych i najbardziej uniwersalnych. Puszyste, delikatne
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSernik borówkowy na zimno w środku zimy przypomina mi piękne słoneczne dni. Uwielbiamy ten smak Przygotowanie masy serowo-borówkowej z liofilizowanych borówek jest dziecinnie proste
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTort makaronowy z czerwoną soczewicą to dobry pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Wygląda imponująco i pracochłonnie, a wcale tak nie jest. Można zrobić z go
dolcevitainmykitchenświetne, bardzo szybkie receptury na dania z kaszą - sałatkę, kotlety oraz kaszotto, a także informacje, dlaczego kasza to taki świetny wybór na posiłek do pracy. 7. 3 proste zupy krem, które rozgrzeją Cię jesienią Bardzo lubię tę sesję zdjęciową utrzymaną w klimacie jesieni <3 Znajdziecie tu przepisy na pyszne i proste do zrobienia zupy krem, do których wykorzystałam pyszne
Chilli Czosnek i OliwaPrzepis na owocowy serniczek z galaretką jest przysłowiową deską ratunku w trudnych sytuacjach. Zapowiedzieli się goście, mąż prosi o smaczne ciasto do pracy, dzieci muszą przynieść
dolcevitainmykitchenbardzo aromatyczne – sprawdzą się nie tylko jako przekąska na imprezę czy na domowy wieczór z Netflix’em, ale będą też świetnym dodatkiem do przeróżnych dipów, sosów, sals, past, zup kremów, grillowanych sałatek czy hummusu . Odmierzamy sobie potrzebną ilość ciepłej, ale nie gorącej wody (w temperaturze 45-50°C), wsypujemy do niej cukier i suszone drożdże, mieszamy do rozpuszczenia. W temperaturze(...)ciepłą wodę po 1 łyżce do ciasta, albo po 1 płaskiej łyżce dosypujcie mąkę, aż ciasto osiągnie pożądaną konsystencję. Musi być miękkie i elastyczne. Ja w kuchni gotowałam wcześniej zupę – ciasto przy zagniataniu potrzebowało dodatkowej łyżki mąki. Jeśli macie centralne ogrzewanie i suchą kuchnię – ciasto może potrzebować dodatkowej łyżki wody. Wyrobione ciasto formujemy w kulę, wkładamy z powrotem do miski
Karo in the KitchenDomowa nutella Domowy krem orzechowo czekoladowy czyli tzw. domowa nutella, uwielbiana przez dzieci i dorosłych, jest moim zdaniem równie smaczna, jak oryginał. Nie zawiera, owianego ostatnimi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOd kilku ładnych lat konopie siewne (Cannabic sativa L) wdzierają się przebojem do naszych domów. Na dobre rozgościły się już w kuchni i zawojowały rynek kosmetyczny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPomarańczowe babeczki natychmiast poprawiają nastrój, już na sam ich widok trzeba się umiechnąć. Prześliczne, aromatyczne, takie małe słońca na talerzu. Wypędzą wszystkie depresje i złe humory
dolcevitainmykitchenskładniki: 1000 ml rosołu lub bulionu warzywnego 400 g dyni, obranej i wypestkowanej 25 g suszonych grzybów 50 g marchewki 50 g pasternaka 50 g selera
Domowy Smak JedzeniaSzybkie ciasto na samych białkach to przepis z serii,, Gdy zostaną ci...“ I tutaj wpisać dowolnie: białka, żółtka, ziemniaki. Bardzo chętnie czytam takie porady, bo nie
dolcevitainmykitchenOrientalne klopsiki w sosie z czerwoną soczewicą Shahi kofta korma Kofta korma z czerwoną soczewicą to nic innego jak klopsiki z mielonego mięsa w gęstym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata