Ucierana babka marmurkowa Wielkanocne ciasto na ostatnią chwilę Babka marmurkowa ucierana, miękka, wilgotna i bardzo smaczna jest idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Długo zachowuje
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKlasyczne ciasteczka maślane- pyszne i proste do zrobienia. Chyba najłatwiejszy przepis na świecie na kruche ciasteczka. Przydaje się nie tylko na Wielkanoc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i
dolcevitainmykitchenNa początku roku obiecałam przepisy na klasyczne, niemieckie ciasta i desery. Znane, lubiane i bardzo smaczne. Jak Wielkanoc to oczywiście tort ajerkoniakowy. Ciemny, orzechowy biszkopt z
dolcevitainmykitchenmiodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym elementem Świąt Wielkanocnych i nie wyobrażam sobie, że mogłoby jej zabraknąć. Czy to w żurku, czy też w zupie chrzanowej , sprawdza się doskonale Składniki: 8 szt. parzonej białej kiełbasy 800 g kapusty kiszonej (z marchewką) 1/2 szklanki miodu pitnego (trójniak) około 3/4 szklanki bulionu 1 cebula 2 liście laurowe(...)Całość polać miodem pitnym. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 45 minut, aż kiełbasa ładnie się przyrumieni. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa chrzanowa → Lane kluski z boczkiem i gotowana kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Szegediner (gulasz segedyński
Oryginalny smakProponuję dziś przepis na przepyszną pastę na chleb z wędzonej makreli . To jest pasta na bogato; z jajkami, twarogiem, ogórkami kiszonymi, cebulką i majonezem . Taką
Kawa z mlekiemgolonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zupy Jabłkowa zupa-krem z chrzanem Zakwas na biały barszcz Aksamitny krem z selera Żurek na domowym zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół
Kulinarne przygody Gatitydziś dla was prosty przepis na wykorzystanie białej kiełbasy ugotowanej wcześniej w żurku lub zupie chrzanowej . Jeśli nie lubicie dodawać kiełbasy do zupy, możecie zapiec ją w piekarniku z dodatkiem cebuli. To szybki i prosty sposób na świąteczny obiad. 4 białe kiełbasy* 3 średnie cebule 50 g rodzynek duża gałązka świeżego rozmarynu pół szklanki białego wina sól Na dno naczynia
Dieta bez mlekaDrożdżowe bułeczki z cynamonem są mięciutkie, przepyszne i kryją w sobie mały sekret. Bułeczki są bez jajek. Moja babcia pewnie byłaby przerażona. Drożdżowe bez jajek? Pamiętacie
dolcevitainmykitchenSezon na wypieki wielkanocne został otwarty. Babeczki, bułeczki i sernik już gotowe. Oczywiście na stole wielknanocnym nie może zabraknąć babki. Dzisiaj babka z makiem i ajerkoniakiem
dolcevitainmykitchenDrożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To
Cztery FajeryWitajcie! Kapuśniak! Wszyscy znają, większość lubi, nie każdy ugotuje. Dlatego dziś przedstawiamy Wam prosty przepis na niezwykłą zupę z kuchni ukraińskiej. Kapuśniak zaporoski jest popularna potrawa kozacką, dodająca sił i ducha walki Wojsku Zaporiz'kiemu. Był jednym z ulubionych dań ukraińskich kozaków. Wierzy się, że kapuśniak zaporoski jest dla prawdziwych wojowników. Zapraszamy! Kapuśniak zaporoski Składniki: 2 cebule 1 marchew(...)razem z borowikami. Pod koniec gotowania dodajemy powidła, jałowiec, podprawiamy zasmażką z mąki oraz smalcu i chwilę jeszcze gotujemy.Zupę można podawać z ugotowanymi ziemniaczkami, my dodaliśmy je do zupy. Smacznego! Pozdrawiamy, Sprawni w smaku
Sprawni w smakuBabeczki do koszyczka są mięciutkie, wilgotne, pachną pomarańczami i mają lekko migdałowy smak. Wyglądają przepięknie, są maciupkie, takie na jednego, albo dwa zęby. Bardzo szybko znikają
dolcevitainmykitchenzakwasu na bazie mąki razowej żytniej, czosnku, cebuli oraz przypraw. Wystarczy spróbować trochę w postaci surowej, żeby poczuć te wszystkie skoncentrowane smaki. Natomiast w zupie uwalnia swój cały potencjał. Prawdziwa rewelacja Zabrałem się za testy, ugotowałem żurek według mojego tradycyjnego przepisu z lekkimi modyfikacjami. Na koniec dodałem koncentrat żuru
kuron.com.plwielu domach barszcz jada się z jajkiem na twardo a my lubimy w koszulce. Podaję go także z kiełkami które są zdrowe i ostry ich smak pasuje do zupy. Zamiast kiełbasy dodaję kabanosy bo lubią je także dzieci. Zakwas na barszcz robię sama z mąki pszennej. 1 marchewka 4 ziemniaki 1 kawałek selera 1 por biała część 1 cebula(...)kabanosy, wlewam zakwas, śmietanę, dodaję sól, pieprz, majeranek i zagotowuję. W osobnym garnku zagotowuje dwa litry wody, z łyżką octu. Wbijam jajka i gotuję około 3 minuty. Zupę podaję z jajkami w koszulce i kiełkami
wesoła kuchnia