zupa z porów - 5432 przepisów (strona:240/363)

Zupa pieczarkowa z makaronem 189

kawałek selera kawałek pora 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego łyżka mąki 3 łyżki śmietany sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Warzywa obieramy, pieczarki kroimy w małe kawałki i wszystko razem wkładamy do rosołu. Dodajemy listek, ziele angielskie i stawiamy na kuchnię. Gotujemy do miękkości warzyw. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do zupy, zagotowujemy i zestawiamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Gdyńska Oferta Lunchowa - z wizytą w TRAFIK 182

porze obiadowej, bo jest czym się zachwycać.     Zobaczcie sami, poniżej fotorelacja! :) _________________________________________________________________ TRAFIK - Skwer Kościuszki 10 - Marzenie wszystkich mieszczuchów! Można tu przyjść zarówno na samotną, poranną, aromatyczną kawę ze świeżą gazetą, lunch w środku dnia, jak i późną kolację w gronie przyjaciół. [źródło: www.kulinarnagdynia.pl ] W ofercie promocyjnej zaserwowano mi lunch dnia. Na przystawkę zupa warzywna z boczkiem , pełna mięsa

Grunt to przepis!
Barszcz czerwony 120

Polska tradycyjna zupa, która króluje na wigilijnym stole. Postny dodatek jest bardzo łatwy w przygotowaniu, pyszny i pożywny. Potraw ę można poda ć z pasztecikami klasycznymi, krokietami, pierogami, fasolą lub uszkami. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu. Składniki: spora garś ć suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki) 4 buraki ćwikłowe 2 litry bulionu warzywnego (marchewka, por, pietruszka, cebula) 2 łyżki suszonego

Smaczne Potrawy
ZUPA BOUILLABAISSE 253

zupą rybaków, którzy przygotowywali ją z resztek połowów, po sprzedaży co lepszych kąsków na targu. Z czasem zaczęto do niej dodawać szafran, skórkę pomarańczową i stała się bardzo wykwintną zupą prowansalską. Tak prawdę powiedziawszy to czym więcej gatunków ryb i owoców morza zawiera, tym jest smaczniejsza. Gatunki ryb są dowolne, co kto lubi, co komu bardziej odpowiada(...)okoń nilowy i polędwiczki dorsza atlantyckiego)- ok.500g różnych owoców morza: ośmiorniczki, krewetki, kraby, homary, mule..)- 2 marchewki- 2 duże cebule- kilka ząbków czosnku (u mnie cała główka)- biała część pora- 500g pomidorów- 1 szklanka białego wytrawnego wina- 1/2 szklanki dobrej oliwy z oliwek- koperek, szafran (szczypta)- sól, świeżo mielony pieprz- ok.1,5-2l wody lub wywaru rybnego (ja daję

Smaczne Zdrowe
Sztukamięs z sosem śliwkowym 150

siebie trochę lubczyku czy świeżego czosnku, ale nawet i bez tego byłoby nieźle. Zapraszamy zatem do przepisu. Potrzebujemy: ok. 1,25 kg łopatki wołowej 2 marchewki 2 cebule 1 por 2 ząbki czosnku 2 garście gałązek świeżego lubczyku 1 łyżka ziaren pieprzu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego przyprawa do mięs Knorra W czajniku gotujemy wodę. Piekarnik nagrzewamy(...)sosem śliwkowym wg TEGO przepisu ale pasują do tego również inne ulubione dodatki, np. kopytka. Nie musimy wylewać wywaru, który pozostał po pieczeniu mięsa. Można z niego zrobić zupę. Wystarczy odrobinę przyprawić. My dodaliśmy słoik naszego przecieru pomidorowego ( KLIK ), doprawiliśmy solą, pieprzem i słodka papryką. Podaliśmy z domowym makaronem, który również zrobiliśmy z "resztek", przy okazji robienia ravioli na Farsz

Marder&Marder Manufacture
Czy warto kupić maszynę do lodów 110

Czy warto kupić maszynę do lodów lody i mrożone desery bez wysiłku. Czy warto kupić maszynę do lodów, skoro niezależnie od pory roku jakieś lody zawsze

Cztery Fajery
Zupa grzybowa z ziemniakami i kaszą jaglaną 245

Trochę przedsmak świąt, trochę próba generalna przed barszczem wigilijnym, a trochę na rozgrzewkę. Łapcie łyżki i chodźcie jeść! Składniki: 250 g suszonych grzybów (2 garści) 2

GRUBY WAŁEK
Rosołek z vegetti cukiniowym – dieta dr Dąbrowskiej 210

Wygląda jak prawdziwy rosół z kury i smakuje prawie tak samo. Cukinia doskonale się sprawdza w roli makaronu. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki

To co kocham
Barszcz ukraiński 182

SKŁADNIKI: ( 6 porcji )             1 porcja = 263 kcal 350 g mięsa wieprzowego 2 litry wody  3 marchewki korzeń pietruszki

Atlas Smaków
Placki z kukurydzą i salsa :-) 216

Placki z kukurydzą, Edyta Guhl. Sobotni poranek jest najprzyjemniejszy w całym tygodniu. Uwielbiam długie wylegiwanie się w łóżku z kubkiem kawy i gazetami, oraz późne śniadanie

dolcevitainmykitchen
Wiosenna zupa z woka 255

Pożywna, smaczna a przede wszystkim dietetyczna zupka przygotowana w woku. Kolorowa bomba witaminowa w sam raz na lekki, wiosenny posiłek. Składniki 500 ml wody 1 szkl

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dziewczyński krem z brokułów dla mamy i córki 136

Przygotowywanie zupek dla niemowlaka bywa inspirujace;) W ferworze gotowania i miksowania zrobiłam krem z brokułów. Dziewczyński - bo z różową chmurką ze śmietany. Składniki pół paczki mrożonych

Kulinarne Inspiracje
Żurek 218

Wczoraj podałam przepis na zakwas na żurek, więc dzisiaj nie obędzie się bez żurku. Przepis podaję na 8 osób Składniki: 2 litry wody 750

Na słodko lub wytrawnie
Przepis na Kapuśniak z Młodej Kapusty z Boczkiem 216

Witam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszny kapuśniak z młodej kapusty z boczkiem. Zupa jest smaczna i pożywna i jeżeli ktoś jeszcze takiego kapuśniaku nie gotował to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kapuśniaku będziemy potrzebować: 2,5 l czystego wywaru warzywnego lub mięsno-warzywnego 1 główka młodej kapusty około 1,2 kg 350 g boczku wędzonego około 500 g ziemniaków(...)Link do filmu z przygotowania: Kapuśniak z młodej kapusty Przygotowanie: Przykładowy przepis na wywar drobiowo-warzywny: Do garnka przekładam kawałek umytego kurczaka, dodaję umyte i oczyszczone warzywa: marchew, pietruszkę. por, cebulę, seler (warzywa kroję na mniejsze kawałki) i zalewam wodą (około 3 litrami ). Garnek stawiam na gazie i pod przykryciem gotuję od momentu zagotowania około 45 minut. Następnie odlewam

Uwaga Babcia Gotuje
Schudnij bez diety i Dieta anti-aging, czyli najnowsze książki Agaty Lewandoweskiej - recenzja 125

dobre? - Jak się nie poddać, gdy nadchodzi moment kryzysowy?  Oprócz licznych porad oraz wskazówek w książce znajduje się około 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski.  Wszystkie receptury są łatwe do przygotowania i wyglądają bardzo kusząco. Podsumowanie:  Bardzo podoba mi się forma oraz przekaz książki. Autorka niczego nie narzuca, więc(...)oraz różnych tabelkach.  Dodatkowo spodobały mi się smaczne przepisy, które udowadniają, że dieta może być... przyjemna. W końcu to bardzo ważne, aby nie chodzić złym, głodnym, a w porze posiłku jeść coś, na co nie ma się ochoty i wręcz nam nie smakuje. Poradnik naprawdę może zmotywować, więc polecam go osobom, które zaczynają swoją przygodę z odchudzaniem oraz

Di gotuje