zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:967/1196)

Wina czerwone - sztuka łączenia z potrawami 71

Wina czerwone są nieodłącznym elementem wielu kulinarnych doświadczeń na całym świecie. Ich różnorodność smaków i aromatów sprawia, że doskonale komponują się z wieloma potrawami, od klasycznej

Kuchnia MagdaLeny
Relacja z See Bloggers - Łódz 147

smaczne. Kilka ciekawych wskazówek z pewnością wykorzystam w mojej kuchni. Mistrzowskie dania to:  Bruschetta ze skorporem, roladka z cukinii z twarogiem w zielonej panierce z grzanek ziołowych z pomidorowym majonezem. Pad tai z wędzonym toffu z warzywami. Krem jaglano-orzechowy, czekolada, mini beziki, malina. Warsztaty z  Philipiak Milano to było kulinarne szaleństwo. Wg Waste Para z przyszłości(...)żywiołowy sposób przekazywał cenne wskazówki, jak gotować smacznie, zdrowo jednocześnie nie marnując jedzenia. Ja też postanowiłam zaszaleć i nie trzymając się przepisu, wspólnie z "szaloną"  Venią ugotowałyśmy smaczną zupę z resztek (łupek, obierek, łodyg brokułów z dodatkiem makaronu) o nucie imbirowo cytrynowej. PS. nie mam wszystkich zdjeć potraw, nie wiem czemu, chyba zostały szybciej zjedzone :P Warsztaty

Moniki Smakołyki
Obiad bez mięsa – te dania Cię nasycą! 72

czasu, zrób wegański placek po węgiersku! Kremowa zupa z pieczarek Zupa krem to doskonały sposób na sycący obiad bez mięsa. Oto przepis na zupę pieczarkową. Podsmaż posiekaną cebulę i czosnek na maśle. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż nieco zmiękną i stracą objętość. Wlej bulion warzywny i gotuj przez 15 minut. Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj śmietankę, sól(...)pieprz do smaku. Kluczową kwestią jest tutaj to, z czym podasz zupę. Sama w sobie jest pyszna, ale nie nasyci Cię na długo. Podawaj ją z grzankami z serem lub świeżą bagietką z masłem ziołowym. Możesz też pokusić się o bardziej wyszukany dodatek i zrobić prażoną, chrupiącą ciecierzycę. Zupę można też posypać orzechami włoskimi, pestkami dyni lub słonecznikiem. Polecamy lekko

Słodkie okruszki
Papryka faszerowana soczewicą 143

Papryka faszerowana soczewicą przepis na szybki obiad bez mięsa Papryka faszerowana soczewicą - przepis idealny na każdy dzień tygodnia, świetnie się sprawdza jako obiad lub ciepła kolacja

Cztery Fajery
Fasola z klopsikami 162

wędzonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego łyżeczka mielonego kminku łyżeczka tymianku łyżeczka cząbru łyżka majeranku 200 ml dobrego przecieru pomidorowego łyżka koncentratu pomidorowego łyżka pieprzu ziołowego łyżka papryki słodkiej pieprz naturalny i sól do smaku  Jak zrobić fasolkę z klopsikami? Fasola: Fasolę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić na 12 godzin(...)dodać do fasoli. Gdy fasola i warzywa będą prawie ugotowane przyprawić tymiankiem, majerankiem, cząbrem, papryką i pieprzem ziołowym. Koncentrat rozcieńczyć kilkoma łyżkami płynu z garnka i wlać do zupy, dodać również przecier i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Po czym do garnka włożyć podsmażone klopsiki delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut. Na koniec najlepiej sprawdzić

Kuchcik gotuje
Dania jednogarnkowe 140

dodatku można przygotować obiad na dwa dni, smacznego gotowania i udanego weekendu! Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Warzywa smażone na oleju(...)brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Zupa krem z cukinii Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa krem z marchwi z wędzoną papryką

Moja smaczna kuchnia
Gulasz paprykowy z pieczarkami na schabie 260

Dania jednogarnkowe, gulasze i wszelakie potrawki są pyszną opcją obiadową jak i ciepłą kolacją. Przygotować je możemy na rodzinne spotkania czy też jako danie do podgrzania

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Leczo 148

Uwielbiam leczo i w sezonie letnim mogę je jeść codziennie bez obaw o to , że powiem „ dość ”. W sezonie zimowym przyrządzam je na rozgrzanie – sprawdza

Ostra na Słodko
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 202

Kurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej.  Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, w których temperatura

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz wieprzowy z papryką, ogórkiem kiszonym i pieczarkami 188

Dzień dobry :-) Dziś bardziej męskie danie, choć nie powiem, też zjadłam ze smakiem. Mąż chodził od kilku dni i pojękiwał, że ma ochotę na gulasz. Mimo

kruche babeczki
Zupa gulaszowa z cieciorką 206

Na zupkę gulaszową zawsze znajdą sie chętni. Zupka jest bardzo smaczna i pożywna. Można ją doprawić tak jak lubimy - bardziej łagodnie lub na ostro. Akurat w

Monia miesza i gotuje
Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz 200

Chilli sin carne, to po prostu gęsta zupa bez mięsa, za to pełna warzyw. Nafaszerowana proteinami z fasoli i soczewicy, bardzo sycąca, a dzięki przyprawom wspaniale rozgrzewająca. W mojej wersji jej sekretnym składnikiem jest kardamon. Ale polecam o nim pamiętać nie tylko dlatego, że wspaniale wzbogaca smak tego gulaszu dodając nieco limonkowej nuty. Działa on także przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, zapobiega przeziębieniom(...)czerwonej (lub 1 czerwonej i 1 czarnej) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki sosu sojowego lub tamari 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki dobrego przecieru pomidorowego świeżo wyciśnięty sok z cytryny świeża kolendra lub natka pietruszki Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Obraną marchewkę kroimy w kostkę, podobnie jak seler naciowy i obrane

Lamarida.pl
Włoska kapusta faszerowana gołąbkowym nadzieniem 173

Włoską kapustę uwielbiam pod wieloma postaciami. Najczęściej robię z niej gołąbki, ale smakuje wspaniale również w zupie jarzynowej, czy jako jedno z warzyw dodawanych do rosołu. Próbowaliście kiedyś faszerować włoską kapustę? Nie? No to dzisiaj zapraszam Was do spróbowania takiego własnie sposobu na włoską kapustę. Składniki: niezbyt duża  włoska kapusta , masa mięsna na gołąbki w ilości odpowiedniej(...)Kapustę ułożyć w wysmarowanej olejem formie do zapiekania. Upiec pod przykryciem w temperaturze 150-160 stopni do miękkości. (Ja do przykrycia użyłam folii aluminiowej.) Podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub grzybowym. Ja podałam ją z sosem ze świeżych pomidorów bez żadnych innych dodatków. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jednoporcjowa Zapiekanka z Makaronem i Kurczakiem 107

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka makaronowa to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Jego ogromną zaletą jest to, że można go w łatwy sposób

Przepiski.pl
Domowe Gołąbki z Ryżem i Mięsem Mielonym – Pieczone w Piekarniku 125

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Są tutaj miłośnicy domowych gołąbków? Jeśli tak, zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Z pewnością Wam posmakują. Poniżej znajdziecie instrukcję jak wykonać

Przepiski.pl