zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:273/1196)

Test patelni Woll 132

ponieważ posiada specjalnie profilowany rant udało się zachować czystość podczas gotowania. Pokrywa z żaroodpornego szkła okazała się niezastąpiona. Gołąbki najpierw obsmażyłam na mocno rozgrzanej patelni, a potem zalałam sosem pomidorowym i dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu. Patelnia nagrzewa się bardzo równomiernie i nawet na małym płomieniu mięso dusiło się równo na środku i na brzegu. Oprócz przygotowania gołąbków

babka w formie
Faszerowane papryki z tuńczykiem 125

pół szklanki cebuli dymki (białe i zielone części) do posypania – sól i pieprz Do podania : – domowe guacamole – kwaśna śmietana – ewentualnie inny meksykański sos np. pomidorowa pikantna salsa. Przygotowanie : Ugotuj komosę ryżową zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i nasmaruj oliwą naczynie do zapiekania. Najlepiej sprawdzi się forma z wyższym rantem

nietylkopasta.pl
Duszona pierś z indyka – idealna na kanapki 126

indyka . POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Indyk – mięso uniwersalne Bardzo często wybieram mięso z indyka do przygotowania rozmaitych dań na obiad, jak np. klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , greckie keftedes czy włoskie burgery z marynowaną cebulką . To zdrowe, niskokaloryczne i bardzo smaczne mięso, które świetnie pasuje do różnego rodzaju potraw. Pierś z indyka w całości przygotowuję od kilku

Na-talerzu.pl
Domowy ketchup. 100% pomidora na zimę. Wiesz co jesz. 130

przechowywane w chłodnym, ciemnym miejscu - jest szansa, że długo nam posłużą...pod warunkiem, że dużo ich zrobimy oczywiście. Taki keczup jest doskonałym uzupełnienie potraw z grilla, bazą do sosów pomidorowych, dodatkiem do makaronów, zapiekanek, serów i tak bym mogła wymieniać i wymieniać. Sam w sobie jest pyszny. U nas ostatnio wylądował na pizzy i naprawdę zrobił różnicę. Zachwyciliśmy się

Kuchnia po mojemu
Cukinia nadziewana kaszą pęczak 184

push({}); Cukinia nadziewana kaszą – Składniki 2 średnie bądź duże cukinie 100 g ugotowanej kaszy pęczak 500 g pieczarek 1 duża cebula 10 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz zioła prowansalskie pęczek szczypiorku oliwa z oliwek olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia nadziewana kaszą – Wykonanie Przygotować 2 młode cukinie średnie bądź duże. Najlepiej jeśli będą dosyć grube(...)wrzucić cebulę wraz z pieczarkami, dusić na małym ogniu przez kilka minut. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki. Do pieczarek z cebulą wrzucić ugotowany pęczak, rozdrobniony środek cukinii, następnie koncentrat pomidorowy oraz pokrojone pomidorki, podusić wszystko przez kilka minut na patelni na małym ogniu. Do wcześniej przygotowanych cukinii ponakładać dokładnie farsz, może być „z górką”. Tak przygotowane cukinie włóż

To Musisz Wiedzieć
Amerykańskie, włoskie, neapolitańskie – jak zrobić idealne ciasto na pizze? 131

różne sposoby. Klasyczna pizza włoska Pizza jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych na świecie potraw kuchni włoskiej. W formie najbardziej klasycznej, ma postać placka z ciasta drożdżowego z sosem pomidorowym oraz posypką z tartego sera – najczęściej mozarelli. Po doprawieniu różnymi ziołami, pizzę piecze się w mocno nagrzanym piecu. Podawać można ją zarówno na gorąco, jak i na zimno. Prawdziwa

jakszef.pl
Faszerowana papryka 109

papryka – składniki: 4 większe papryki, 500g mielonego mięsa z indyka, łyżka masła klarowanego, łyżka oliwy z oliwek, mała czerwona cebulka, pęczek szczypiorku, 1 pomidor malinowy, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ząbki czosnku, woreczek ryżu basmati, 4 łyżki kiełków brokuła ( tutaj kilka słów o kiełkach i ich właściwościach), łyżeczka oregano, łyżeczka majeranku, pół łyżeczki słodkiej papryki, pół łyżeczki płatków chilli(...)papryk kroję w kosteczkę i dodaję je do farszu. Usuwam tylko ogonki. Do podsmażonego mięsa dodaję pokrojone w kostkę kawałki papryk, posiekany szczypiorek, pokrojonego w kostkę pomidora oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko mieszam i przesmażam. Na koniec dodaję także ugotowany ryż i całość mieszam. Gotowym farszem nadziewam papryki. Na koniec warzywa umieszczam w naczyniu do pieczenia i wlewam do niego pół

Natka Pietruszki
Obiad do słoika z sosem a’la Stroganow 225

postem lub na naszym FB. OBIAD DO SŁOIKA Z SOSEM A’ LA STROGANOW Składniki na 6 słoików 0,5 l: łopatka wieprzowa: 1 – 1, 20 kg koncentrat pomidorowy: 300 – 400 g pomidory: 4 szt. papryka czerwona: 1 szt. pieczarki lub grzyby leśne: 300 g cebula: 2 szt. ulubiony makaron: 120 – 150 g ziele angielskie: 6 ziaren liść(...)poczujemy” jej aromat, dorzucamy pokrojone w plastry grzyby, pokrojoną w kostkę paprykę i obrane ze skórki pomidory. Smażymy, aż warzywa zmiękną i przekładamy do mięsa. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą oraz majerankiem. Na koniec dodajemy makaron, dokładnie wszystko mieszamy i nakładamy do słoików. Zakręcamy i zostawiamy do ostygnięcia. Starajmy się, żeby sos nie był zbyt wodnisty. Lepiej niech

Kuchnia Na Wypasie
Szybkie i efektowne dania kuchni włoskiej na przyjęcie 254

odpowiednimi sosami. W kwestii doboru konkretnego rodzaju warto upewnić się, czt goście nie mają jakichś specjalnych wymagań. Na przyjęcia idealnie sprawdzi się włoska lasagne z mięsem wołowym i sosem pomidorowym oraz beszamelem. Jest to potrawa bardzo sycąca i podzielna, dzięki czemu idealnie sprawdza się na większych imprezach. Kluczem do sukcesu są włoskie składniki: makaron oraz ser i naprawdę dobre

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Różne oblicza włoskiej pizzy 134

lekkości. Pizza sycylijska może być podawana z różnymi dodatkami, na przykład z dojrzewającą szynką, karczochami czy serem. Na Sycylii najpopularniejszy jest jednak ten klasyczny placek podawany tylko z sosem pomidorowym. W Polsce pizza sycylijska jest bardzo szarko spotykana. Zaskakująca pizza genueńska Pizza genueńska to inaczej popularna w Polsce focaccia. Mało kto wie, że to tak naprawdę bardzo mocno zmodyfikowana

CookMag
Zdrowy de vollaille z kaszy i indyka 101

jajka ani bułki tartej. Kotlety de volaille zrobiliśmy z kaszą gryczaną niepaloną – ma ona mniej intensywny smak niż kasza palona. Z kaszy palonej doskonale wychodzą pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 250 g mielonego indyka 1 łyżka musztardy Dijon, albo miodowej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku 5 plasterków miękkiego

Niedzielny kucharz
Mini kanapeczki z pastą z suszonych pomidorów 140

serek Philadelphia, oliwę z suszonych pomidorów zblenduj na gładką pastę. Jeśli konsystencja jest zbyt sucha, dodaj więcej oliwy. Warto wykorzystać olej z suszonych pomidorów, ponieważ jest bardzo aromatyczny. Pastę pomidorową przełóż do rękawa cukierniczego i za pomocą ozdobnej tylko wyciśnij pastę na okrągłe kromki pumpernikla. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo: włóż je do garnka z zimną wodą i zagotuj

ProstePesto.pl
KLUSKI LENIWE Z DYNI HOKKAIDO 185

sosem mięsnym- niemalże każdym dobrze się komponują d. z gulaszem warzywnym typu leczo i podobne c. najprościej z sosem czosnkowym na bazie sera feta, mascarpone i śmietany d. z pomidorowym sosem e. z sosem curry Uwielbiam te kluski! Polecam ;-) Jeśli szukasz więcej inspiracji na jesienne przepisy polecam Ci serdecznie mój autorski e-book FLEXI JESIEŃ to 50 przepysznych jesiennych

SMYKWKUCHNI
Rożki ze szpinakiem i fetą 175

Szybkie, proste i łatwe do przygotowania! Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Szybko sycą i zaspokajają głód. Można je podawać samodzielnie lub maczać w zimnym sosie ( czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym ). Podane do barszczu czerwonego, doskonale zastąpią klasyczne paszteciki Są świetnym pomysłem, jeśli masz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego w postny

Kulinarny S.O.S.
Wegańskie curry z pieczonymi warzywami 184

zwykły – w każdej wersji będzie przepyszne. Składniki (na 3-4 porcje): 2 średnie bakłażany 2 średnie bataty 2 średnie cebule puszka ciecierzycy puszka mleczka kokosowego szklanka passaty pomidorowej 2 łyżki czerwonego curry po płaskiej łyżeczce sproszkowanego imbiru, kolendry, kuminu, czerwonej papryki słodkiej 1/3 łyżeczki sproszkowanej kurkumy łyżka oleju i trochę do polania warzyw 2 ząbki czosnku szczypta soli

Smaczna Strona