gotować pod przykryciem na wolnym ogniu do uzyskania miękkich warzyw. • Po ugotowaniu zmiksować warzywa i doprawić solą i pieprzem. • Zupa ma mieć gęstą, kremową konsystencję. Na talerzu zrobić kleksy ze śmietanki. Masło można zastąpić dobrej jakości oliwą
To co kochamjarmuż wymaga zwiększenia czasu ekstrakcji do ok. 1 minuty. Ale to wciąż tak niewiele! NutriBullet tnie wszystkie składniki na maluteńkie mikroelementy , dzięki temu przygotowane koktajle, smoothie, pasty, zupy itp. mają gładką, kremową konsystencje . Dania są przepyszne, a smoothie niezwykle puszyste . Radość z użytkowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że po prostu musisz przygotować sobie każdego dnia odżywczy napój :) Ja odkąd
Zdrowie na języku :Pskładnik, ale zupełnie inne podejście. Spojrzenie z drugiego końca świata. (Tak, to jest myśl - w tym tygodniu wybiorę się na kulinarną wyprawę dookoła globu!);) Tajska zupa soczewicowa ma niesamowicie kremową konsystencję, a w smaku jest nieco egzotyczna, świeża i rozgrzewająca. Idealna na taki szary i wilgotny dzień jak dzisiaj. Na każdy inny chyba też. Nie dość, że jest zdrowa
zadanie-gotowanieZapraszam Cię dziś do mojej kuchni :) ukradłam ją mamie... Ona zawsze wszystkim się podzieli. Wiesz, że możesz na nią liczyć, bezgranicznie. Bo ma dobre serce. Wegetariańska grochówka. Zupa inna niż zwykle. Kremowa, lekko słodka, pełna warzyw i bez mięsa. Polecam! Zmiany są pyszne! Składniki na 5 porcji: 400g grochu łuskanego 2 średnie marchewki 1 mały seler 1 duża cebula
Kuchnia Pani WiosnyTutaj dostępna: http://www.groupon.pl/oferty/dealbank_pl_pl/ck-browar-3/55456685 ______________________________________________________________________________________________________ JAK SMAKOWAŁO? Rozpisywać się tutaj za dużo nie będę nad jedzeniem, ponieważ ono i tym razem zachwyciło! Każde danie! Fantastyczne , gorące zupy , idealnie doprawione , niezwykle kremowe. Obłędne mięsa, soczyste , świetnie doprawione , idealnie wypieczone. Nieziemskie desery, których smak jeszcze na długo pozostał na podniebieniu. Porcje ogromne! Ale to bardzo ogromne! I to takie, z którymi
Ostra na SłodkoGęsta, kremowa, sycąca, napawa kolorem, smakuje orientem. Tak pokrótce mogłabym opowiedzieć o tej zupie. Wyszło pysznie! Palce lizać! SKŁADNIKI: - 600 g pokrojonej w kostkę dyni piżmowej - 2 ząbki czosnku - 4-5 łyżek oliwy z oliwek - świeży imbir - łyżka ostrej przyprawy curry indyjskie - 2 szczypty cynamonu - 1/3 papryczki chili - 2 szczypty przyprawy sumak - 1 łyżeczka pasty cytrynowej - 100 ml mleka kokosowego
SMYKWKUCHNIgotujących się ziemniaków, trzymamy na ogniu do miękkości warzyw. Zdejmujemy z ognia, rozrabiamy w chochli odrobinę jogurtu z zupą, dolewamy do reszty jogurtu, po czym dodajemy do zupy. Blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji, doprawiamy i mieszamy
Powiedz dietom niepomysł na zimę. Grzanki-pieczywo kroimy w kostkę i zrumieniamy na oliwie. Do miseczek wkładamy porcję grzanek i zalewamy gorącą zupą czosnkową. Na górze sypiemy parmezanem. Aby zupa czosnkowa była bardziej kremowa, można przed zmiksowaniem dodać do niej śmietankowy serek topiony. Smacznego
w mojej kuchnisoli mineralnych.O soczewicy pisalam juz tutaj:klik.Dzisiaj nastepna rozgrzewajaca,pyszna zupa z marchewki i czerwonwj soczewicy.Jesli jeszcze nie probowaliscie tej kombinacji goraco polecam,bo ta prosta zupa to poezja smaku -kremowa,aromatyczna, chrupiace grzanki-pycha.Skladniki na 4 porcje:500 g marchewki120 g czerwonej soczewicy20 g swiezego imbiru1 mala cebula0,75-1 l bulionu warzywnego2 kromki pieczywa razowego2 lyzki masla gheenatka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dźwigać taki kawał). Nie zawiodłam się - kasztany też były. Kupiłam kilka garści, okazało się, że akurat na zupę.Gotował C., ja tylko podpatrywałam i pomagałam obierać kasztany. Zupa wyszła pyszna - bardzo kremowa, a smaku kasztanów nie zakłócają zbędne dodatki. Kurczak i pieczarki sprawiają, że jest jeszcze bardziej treściwa.Tak naprawdę gotując ją, musicie sami sprawdzić, jaka gęstość, proporcje bulionu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś zapraszam Was na najcudowniejszą zupę dyniową na świecie! Idealnie kremowa i aksamitna , z garścią chrupiących grzanek, wspaniała na jesienne chłody. Dynia... To niesamowite jak z tak zwyczajnego warzywa powstaje tak niezwyczajna zupa... Chyba nigdy nie przestanę się nią zachwycać... Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI:1 kg dyni (najlepiej odmiany Hokkaido, gdyż nie trzeba jej obierać ze skórki)4 szklanki wodysok
Słodko-Słony Świat IlonyPożywna i sycąca. Kremowa i delikatna. Śmietanowa... z dużą ilością posiekanej natki ... Pyszna po prostu. Serowa zupa neapolitańska skradła moje serce ... Składniki: (na duży gar) 2 skrzydła z indyka lub 1 szyja 4 marchewki 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego kawałek bulwy selera 3 serki topione po 100 g każdy ( u mnie ementaler, gouda, maasdamer) 100g startego
Walijskie PichceniePrzepis podkradłam teściowej ; ) I po raz kolejny się nie zawiodłam, bo w naszych kuchniach nie ma miejsca na nudę. Taka też jest ta zupa, która zaskakuje od pierwszej łyżki. Szybka, kremowa i do tego rozgrzewająca. Po prostu pyszota! Do przygotowania zupy potrzebujemy: 1/2 kg batatów 1 litr bulionu warzywnego 1 por 1-2 ząbki czosnku kawałek imbiru (2 duże kciuki
Szybko Tanio SmacznieGesta, kremowa i- mimo niewielkiej ilości składników- sycąca, a przede wszystkim o wyjątkowo ciekawym i subtelnym smaku czosnku. Subtelnym, bo pieczony czosnek traci swoją charakterystyczną ostrość na rzecz łagodnego lecz mimo to kapitalnie aromatycznego, słodkiego i jakby maślanego smaku. Jednak trzeba uważać, by czosnku nie spalić, bo inaczej będzie gorzki i... niejadalny! Dziś zupę podałam bez żadnych dodatków (na taką
Kraina Miodem Płynącarozgrzewającą zupą z dyni w azjatyckim stylu. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Najwięcej czasu chyba zajmuje obróbka dyni, ale to taki urok tego warzywa. Zapraszam na gęstą, kremową, aromatyczną i bardzo sycącą zupę - idealną na chłodniejsze , jesienne dni. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 15 min Czas
Wędrówki po kuchni