Gęsta, kremowa, sycąca, bardzo smaczna i tak naprawdę uniwersalna. Podpatrzona na blogu everydaycooking.Dzieciom smakowała i mi również. Ma piękny kolor, obłędny smak i zapach. Krem z
Dzieje kuchennej Wiewiórycienki placuszek. Upiec na dobrze rozgrzanej żeliwnej patelni z obu stron na żółty kolor, pokroić w cienkie paseczki i dodać do zupy. Im bardziej dojrzałe awokado ,tym zupa jest bardziej kremowa. Chodzi o konsystencję, nie kolor
Kulinarny karnet ChristopheraPrzepysznie kremowy i aromatyczny krem z dyni z kurczakiem, z dodatkiem imbiru i chili. Składniki: - 1/2 dyni - 350 ml wody - świeży imbir - 4 ząbki czosnku - 1/2
SMYKWKUCHNIJoanny Jabłczyńskiej* Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej miętyByły też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia. Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu. Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce. Ukoronowaniem obiadu, był przepyszny deser
kolorowotorcikowozdecydowałam się na zupę-krem z dyni z kluseczkami szpinakowymi (7 zł). Gulaszowa była bardzo dobrze doprawiona, treściwa i wyjątkowo smaczna. Za tą cenę zdecydowanie warto. Moja zupa dyniowa była kremowa, z bardzo dobrymi kluseczkami, ale jak dla mnie zbyt mało doprawiona. Plasterki chili nie spełniły swojego zadania, jeżeli miały inne niż dekoracyjne. Znajomi zamówili piwo pszeniczne
Pasja SmakuZupa krem ze szparagów. Delikatna, kremowa, aksamitna. Chce się jej jeszcze i jeszcze. Zupa krem ze szparagów to niczym nie zmącona rozkosz szparagowego smaku i zapachu. Wręcz miękki (choć to zupa) w dotyku. A do tego niezwykle prosty w przygotowaniu. Zupa krem ze szparagów to obowiązkowa pozycja w maju, gdy sezon szparagowy jest w pełni. Składniki
Pociąg Do Kuchnikubka). Zagotowujemy, przyprawiamy i serwujemy wrzątek./NIE ZAGĘSZCZAMY MĄKĄ!!! - W naszym domu nigdy, żadnej zupy i żadnych sosów nie traktujemy mąką i tego typu rzeczami. Nasza zupa ma zwykle dość kremową, gęstą konsystencję i jest bardzo esencjonalna. Jeśli wolicie rzadsze i smakowo delikatniejsze, śmiało możecie rozcieńczyć ją wodą. /Kolejne spięcie matki z córką: mama woli rzadszą, córka stawia(...)knajpce w Zakopanem. Co to było za rozczarowanie, gdy na talerzu zamiast kremowego cuda z suszonymi grzybami, wylądowała lekko zabarwiona woda z pływającą kapustą (która koło kapusty leżeć nie powinna) i mikro grzybeczkami, których lupą trzeba było szukać. Gdyby ktoś zaczął swoją przygodę z zupą kwas od tamtej propozycji, to z pewnością nie wpisałby jej na listę ukochanych potraw. Całe
Wypisz WymalujKremowa, aromatyczna i prosta w przygotowaniu zupa do ugotowania w kilkanaście minut. Cała nasza rodzina się nią zajada niezależnie od pory roku ;) Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 4 Składniki: 400 g pietruszki 2 gruszki 1 l bulionu warzywnego 250 ml mleka migdałowego 100 g białego ryżu gałązki rozmarynu 4 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki masła sól i biały
SzczyptaSmaQGęsta zupa w wersji gładziutkiej, kremowej słodko-kwaśnej, uwielbiana przez wielu słynna pomidorówka, do tego pulpeciki w nowej odsłonie, jarskie bez mięsa, ale jakże pasują do tej zupy, są doskonałym dopełnieniem, nie ryż, nie makaron, do których tak przywykliśmy... Składniki: 3 puszki pomidorów lub 1 kg świeżych pomidorów 2 papryki czerwone 1 zielona papryka 1 duża cebula 1 serek topiony
kgwjanczewoSłodka, ostra, słona i kwaśna jednocześnie. Kuchnia tajska pełna jest sprzecznych smaków, które potrafi – jak żadna inna – niesamowicie połączyć. I taka jest ta zupa. Jednocześnie pikantna, świeża, niesamowicie kremowa i… wciągająca! Gotową pastę służącą za bazę smakową do tej zupy kupicie w paczce, idealnej na jedną porcję dania. Polecam tą, z której sama korzystam – marki Kanokwan. Kupicie ją w Piotrze
Karo in the Kitchenbardzo ciekawa zupa,przepis znalazłam w wyrywanym kalendarzu ,który czekał na swoją kolej do zrobienia.I dzisiaj ten dzień nadszedł.Byłam bardzo ciekawa efektu i smaku takiej zupy.Delikatnie kremowa,przypominająca smakiem dobrą zupę pomidorową,wyczuwalny smak szpinaku i czosnku.Pycha... 1 i 1/4 kg.miąższu z dyni 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 marchewki 4 pomidory 4 łyżki oleju gałązka tymianku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitakąż zupę. Znacznie się od siebie różniły. Jak zwykle w takich przypadkach wybrałam sobie to, co mi się podobało najbardziej i zrobiłam swoją własną wersję pysznej, kremowej, ostre i rozgrzewającej zupy. Do jej przygotowania użyłam wywaru z mięsa królika oraz wodę pozostałą z gotowania wędzonego boczku, to naprawdę świetny zestaw, bardzo polecam, w moim domu od lat przygotowuje się
6niebokurkami czy też pyszna, aromatyczna tarta z kurkami to dania, które obowiązkowo goszczą na moim stole w sezonie kurkowym. Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę / krem z kurek z dodatkiem kremowego serka Apetina, którą podałam z pysznymi ziołowo – koperkowym ptysiami również z dodatkiem serka – tym razem tego o smaku Pesto i Rukoli. Całość fantastycznie się komponuje(...)podniebienie! Apetina po raz kolejny spisała się na medal! A jak przygotować taką zupę? Zobaczcie! SKŁADNIKI: ZUPA / KREM: * kurki – 250 g * cebula – 1 szt * bulion warzywny – 250 ml ( ugotowany wcześniej z marchwi, pietruszki, selera, pora ) * serek kremowy naturalny Apetina – 125 g * natka pietruszki i tymianek – 1 pęczek * masło -1 łyżka * kurkuma * sól KOPERKOWE PTYSIE: * ugotowane
Ostra na Słodkodzieciństwa- makaron z mlekiem i cukrem. Inspirując się przepisem Siostry Anastazji dodałam do takiej zupy mus z dyni i mnóstwo korzennych przypraw. Wyszło bardzo aromatycznie i kremowo. Taka gęsta ale lekka zupa będzie idealna na śniadanie lub lekką kolację. W sam raz dla dzieci lub osób na diecie lekkostrawnej. Składniki: 500 g miąższu z dyni 3/4 litra mleka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamaksa ogień aby zupa się zagotowała, a wtedy znów zmniejszyć do minimum i pod uchyloną pokrywką gotować zupę jeszcze na małym ogniu przez ok.40 min. aby zupa stała się wręcz kremowa a kawałki cebuli prawie całkowicie się rozgotowały. Pozostaną jednak mięciutkie strzępki cebuli. Przed końcem gotowania dodać sok z limonki i cytryny i wolno gotować jeszcze 10 min. W międzyczasie
Sztuka gotowania w/g Samiry