Kwiaty cukinii nadziewane mozzarellą 160Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Kwiaty cukinii opłukać delikatnie, osuszyć. Nadziać serem. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Panierować w jajku, i wymieszanej bułce tartej z mąką. Smażyć na złoty kolor, aż ser się rozpuści
Magiczne Życie Marty
KROKIETY Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 273wystygnięcia. Mięso cebule oraz odsączoną kapustę zmielić w maszynce, doprawić do smaku. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z każdej strony. rrarossa@gmail.com
RAROSSA
Polędwiczki wieprzowe w sosie bananowym 327osuszoną polędwiczkę pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm. Posypałam każdy kawałek solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlałam olej i wrzuciłam masło. Usmażyłam plastry polędwiczki na złoto z obu stron (około 10 minut). Zdjęłam mięso z patelni. Na tłuszcz, na którym smażyłam mięso wrzuciłam banany i smażyłam około 2 minut. Jogurt grecki wymieszałam z mąką i zagotowałam
Kulinarny Pamiętnik
Pierś w marynacie 3829dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć piersi i dokładnie pokryć z wszystkich stron. Naczynie zamknąć i włożyć na dwa dni lodówki. Piersi razem z marynatą smażyć na oleju na złoto. Źródło przepisu Co mi w duszy gra klik
Ala piecze i gotuje
Hummus - domowa pasta z ciecierzycy 232oliwy z oliwek * sól * papryka w proszku Wykonanie: Na wstępie musimy przygotować TAHINI, czyli pastę sezamową. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy ziarna sezamu i prażymy, aż sezam lekko się ze złoci. Uwaga ! Nie wolno przypalić , gdyż ziarna staną się gorzkie. Ostudzić. Sezam zmiksować, pulsacyjnie. Dodać łyżkę oleju sezamowego i miksować, aż pasta stanie się gładka. Ciecierzycę, wraz z wodą, zmiksować
kolorowotorcikowo
Śmierdziel szpinakowy 243ugotowanie go al dente. Czekając aż woda zacznie wrzeć obieramy cebule i czosnek. Cebule kroimy w pół talarki. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy cebule. Smażymy na złoty kolor, dodajemy czosnek. Jak całość nam się chwilę podsmażymy dodajemy szpinak i czekamy do odparowania wody. Ser kroimy na kawałki i dodajemy do szpinaku. Mieszamy na średnim ogniu póki
Kolizje Smaków
Gruszki w cieście francuskim 273wystawał tylko ogonek. Gruszki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, aż ciasto się zrumieni na złoty kolor. Przed podaniem polać miodem i udekorować listkiem świeżej mięty
wyzwania kuchenne
Pączki 202stolnicę oprószoną mąką, przykryć i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie rozgrzać olej do temperatury 175 stopni C i smażyć pączki z obu stron na złoty kolor. Wyłożyć je na papierowy ręcznik i odsączyć z tłuszczu. Za pomocą szprycy nadziać ulubioną marmoladą. Przygotować polewę: białą czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, dokładnie mieszając. Lekko przestudzić i udekorować
wyzwania kuchenne
Eklerki 191stopni C. Do szprycy nałożyć masę i wyciskać niewielkie podłużne porcje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut na złoty kolor. Przygotować ganache czekoladowy: zagotować śmietankę, wrzucić do niej połamaną czekoladę i wymieszać do otrzymania jednolitej polewy. Odstawić do przestygnięcia. Upieczone i wystudzone eklerki przeciąć na pół. Na spody nałożyć krem
wyzwania kuchenne
Mazurek z białą czekoladą i figami 183ciasta. Spód nakłuć widelcem i wstawić ponownie do lodówki na około 15 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Wstawić schłodzone ciasto i piec około 20 minut na lekko złoty kolor. Wystudzić. Suszone figi dowolnie pokroić, migdały posiekać. Czekoladę razem ze śmietanką i masłem roztopić w kąpieli wodnej. Wylać na spód mazurka, na wierzchu ułożyć figi i migdały. Odstawić
wyzwania kuchenne
Limonkowe tartaletki z bezą 188niż średnica foremek (moje miały średnicę 8 cm). Gotowymi krążkami ciasta dokładnie wylepić natłuszczone foremki, a dna nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut na złoty kolor. Wyjąć i wystudzić. Przygotować bezę: ubić białka ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne, stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, aż piana będzie szklista i błyszcząca. Pod koniec
wyzwania kuchenne
PIEROGI Z JAGODAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ 229wtedy mniej pracy przy ręcznym wałkowaniu i pierogi równej grubości. Następnie z rozwałkowanego ciasta wykrawamy kółka, można to robić szklanką, ja używam wykrawaczki do pierogów - super wynalazek, kosztuje kilka złotych a bardzo ułatwia pracę. Na każde kółko nałożyć ok.łyżeczki jagód i dokładnie zlepić. Można posłużyć się drugą stroną wykrawaczki, ja zlepiam ręcznie, bowiem mieści się wtedy więcej farszu.Po wstępnym
Smaczne Zdrowe
Kotleciki z pieczarkami 307godz. do lodówki. Ja zamykam masę w pojemniku próżniowym, jest wtedy gotowa po godzinie. Kłaść łyżką małe kotleciki na dobrze rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym. Smacznego
Z miłości do słodkości
Kotlety drobiowe z serem 641przyprawy. Dobrze wymieszać. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie kłaść łyżką na patelnię, na mocno rozgrzany olej tworząc małe kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym. Świetny olej rzepakowy znajdziecie na zlotopolskie.pl/ Smacznego
Z miłości do słodkości
Pancakes rabarbarowo - truskawkowe 266mokre produkty: rozkłócone jajko, maślankę, miód i stopione, lekko przestudzone masło. Połączyć z suchymi składnikami, delikatnie wymieszać. Smażyć na odrobinie rozgrzanego oleju z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować truskawkami
Z miłości do słodkości