ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1797/2562)

PRAWDZIWKI W ŚMIETANIE 184

cząstki). Posolić i popieprzyć, wymieszać smażyć około 20 minut podlewając lekko wodą. Następnie wlać śmietanę, poddusić całość jeszcze 10 minut. Posypać posiekanym koperkiem lub natką. Podawać z pieczywem lub ziemniakami

Walijskie Pichcenie
Pieczone buraki w sosie pomaranczowym na pesto z lisci 218

łyżka orzechów włoskich 1-2 ząbki czosnku sól morska czarny pieprz sok z cytryny Wykonanie Odciąć liście od buraków i dobrze umyć .Obrać za pomocą noża lub skrobaczki do ziemniaków, skórkę z buraków i pokroić w ćwiartki lub duże kawałki wielkości kęsa. Skropić kawałki buraków łyżką oliwy z oliwek i sokiem z połowy pomarańczy ze skórką. Zawinąć w folię

w mojej kuchni
Jajka w sosie koperkowym 466

siekamy i dodajemy do sosu. Chwilę gotujemy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie vegetą. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Sosem polewamy jajka. Podajemy z młodymi ziemniakami, mizerią lub sałatką

My simple kitchen
Chrupiący schabowy z kością 226

roztrzepujemy jajka. Kotlet obtaczamy w mące w jajku a następnie w bułce tartej. Smalec ro zgrz ewamy na patelni, smaży my kotlety na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniakami lub kaszą oraz dowolnie wybraną surówką. Smacznego

kgwjanczewo
Gulasz z żołądków 287

Delikatny gulasz z żołądków drobiowych. Doskonale smakuje z kaszą czy ziemniakami. Składniki 800 g żołądków drobiowych 1 cebula liść laurowy 4 ziela angielski ok. 2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany koperek sól pieprz olej do smażenia 1. Cebulę obieramy i kroimy … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Szybkie pierogi z białym serkiem i jagodami. 222

skleja. A po ugotowaniu jest miękkie i jednocześnie sprężyste. Dziś przepis na słodko, jednak jeżeli zdecydujecie się na wersję wytrawną, to zapraszam po przepis całkowicie podstawowy  z użyciem ziemniaków, lub po przepis na pierogi z piekarnika :-) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka gorącej wody 1 jajo płaska łyżeczka soli łyżeczka oleju Farsz: 0,5 kg białego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą 211

którym bataty zmiękną. Gdy warzywa będą już miękkie zupę zestawiamy z ognia. Pozwalamy jej nieco ostygnąć, by nie stępić ostrzy blendera. Ja przed blendowaniem rozgniatam jeszcze warzywa tłuczkiem do ziemniaków. Blendujemy zupę na gładko. Spróbujcie i zobaczcie czy czysty smak Wam odpowiada, w takiej postaci możecie podać tę zupę dziecku - jest delikatna, słodka i bardzo smaczna. W wersji dla dorosłych

Cooking Monster
duszone z cebulą piersi kurczaka... 1038

podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu dodać przyprawę w płynie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości piersi, z wywaru zrobi się sos - można podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
OSZUKANE GOŁĄBKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ 302

pieprzem). Jeśli chcemy uzyskać sos, to można go na końcu zaciągnąć mąką wymieszaną z wodą. Podawać na ciepło do chleba albo z ziemniakami

Zrób to smacznie
Devolay z Oscypkiem, Ogórkiem i Papryką (Kurczak z Oscypkiem) 400

ponownie w bułce tartej - dzięki temu panierka będzie grubsza i jeszcze bardziej chrupiąca. Devolay'e smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu po ok. 5 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami.     Moje posty

Słodka Strona
HAUL ZAKUPOWY - Hala mirowska 197

budce udało mi się też kupić żółtą fasolkę szparagową.  Kupiłam trochę więcej niż pół kilo za ok. 3 zł. P ewnie podam ją z jakimś wege kotletami i ziemniakami :). Również na tym stoisku wzięłam boczniaki. Kosztowały 9 zł za kilogram. Na zdjęciu jest 250 gram, za które zapłaciłam trochę ponad 2 zł :). Kilka stoisk dalej moją uwagę przykuły żółte

wegujemy
Słodkie środy - Tort kokosowo-śmietankowy z borówkami 180

wysokości 20-30 cm upuszczamy dwukrotnie na podłoże. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół.  Masa kokosowa: czerstwą kajzerkę zalewamy szklanką mleka, kiedy zmięknie rozdrabniamy np tłuczkiem do ziemniaków, widelcem lub blendujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozdrobniona kajzerkę oraz wiórki kokosowe - gotujemy przez 5 minut stale mieszając. Studzimy.  Masło miksujemy, dodajemy porcjami zimną masę kokosową.  Jedną część

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mloda kapusta z boczkiem 216

tygodniowych i zgrabna główeczka czekała w lodówce.  Kapusta w ten sposób przygotowana jest smaczna zarówno solo jak i jako dodatek. My jedliśmy ja po prostu w towarzystwie młodych ziemniaków z koperkiem. Młoda kapusta z boczkiem 1 główka młodej, białej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 plasterków wędzonego boczku sól, pieprz 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka sosu worcestershire listek

Dzieje kuchennej Wiewióry
pyszne kotlety kalafiorowo-brokułowe z mozzarellą... 467

solonej wodzie na "al dente", nie może być rozgotowany, brokuł ugotować też w nie solonej wodzie, odlać na durszlak, ciepłe różyczki kalafiora i brokuła rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i wystudzić do warzyw dodać pozostałe składniki (bez oleju): pokrojone cebule, wyciśnięte ząbki czosnku, kucharka, pieprz mielony, jajka, tartą bułkę, ser mozzarella, wszystko ręką dokładnie wyrobić, odstawić na 15 minut formować około

W Mojej Kuchni Lubię
Udka z piekarnika 277

udka. Dzisiaj przygotowałam pieczone w piekarniku w zalewie z sosu sojowego i miodu, a całość posypana rozmarynem. Było bardzo smaczne i zniknęło również bardzo szybko. Mięso podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z pora i pomidorów . Inne przepisy na różne rodzaje mięs znajdziecie tutaj Składniki 15 szt podudzi z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka rozmarynu

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania