ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1462/2562)

Smażona ryba z kremowym porem 74

smażyć. Ryba w formie filetów nie potrzebuje dużo czasu na ogniu. Tak przygotowana ryba jest idealna na szybki obiad . Smażoną rybę podać można z dodatkiem gotowanych warzyw, ryżu, ziemniaków czy chociażby sałatki. Moja dzisiejsza propozycja podania ryby smażonej to kremowy por. Smażona ryba z kremowym porem jest nie tylko bardzo smaczna ale równie szybka i prosta do przygotowania. Polecam

MeCooks
Ryba smażona w chrupiącej panierce – szybko i pysznie 75

plastrami cytryny na kolacji wigilijnej. Jest to jedna z moich ulubionych potraw. Ale soczysta ryba w grubej, chrupiącej panierce to pyszne danie, nie tylko od święta. Świetnie smakuje z ziemniakami z wody lub frytkami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki na rybę smażoną w chrupiącej panierce: 0,5 kg filetów rybnych (moje ulubione ryby to dorsz i miruna) duże jajko

e-PrzepisyKulinarne
Kulebiak 80

barszcz wigilijny z suszonymi grzybami –  wigilijne uszka z suszonymi grzybami –  zakwas z buraków na barszcz –  śledzie w czosnku i majeranku –  śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku –  śledzie w oleju –  śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami –  tatar ze śledzia –  śledzie w wiśniówce –  śledź marynowany w occie –  śledź na konfiturze

nietylkopasta.pl
Ryba pieczona pod kruszonką 78

niczego nie zepsuję. Nic nie zepsułam (poza kolorem:)). Wyszło super. My grenadiera zjedliśmy z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej . Klasycznie jednak będą pasowały do niej po prostu utłuczone ziemniaki lub ryż. I oczywiście surówka z kiszonej kapusty . To jest zawsze świetny dodatek do ryb. Składniki: 500 g filetów z grenadiera (można oczywiście użyć innych ryb, np. dorsza lub łososia

Kardamonovy
Jak ciekawie podać sałatkę jarzynową: 20 pomysłów 129

klasyka, której nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu. Jest łatwa i niedroga w przygotowaniu. Składniki sałatki mogą być różne w zależności od przepisu i regionu, jednak zwykle są to ziemniaki, ogórki kiszone lub konserwowe, marchew, seler, groszek konserwowy, jajka gotowane na twardo oraz majonez i przyprawy. W dzisiejszym wpisie mam dla was 20 pomysłów jak ciekawie można podać sałatkę jarzynową

BabskiePorady.pl - Przepisy
Schab po cygańsku 94

półtorej godziny, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie folię zdejmujemy i dopiekamy mięso kolejne 20-25 minut – aż do lekkiego przyrumienienia się sera. Podajemy z ziemniakami i np surówką z marchewki i jabłka

Smaki Na Talerzu
Roladki drobiowe z pesto i suszonymi pomidorami 76

zielonego. Tym razem – pesto i brokuł. Prosty, lekki przepis, bardzo aromatyczny i łatwy w wykonaniu. Jeżeli koniecznie musicie mieć jeszcze do tego jakiś zapychacz, możecie usmażyć np. plasterki ziemniaków doprawione suszonym tymiankiem i solą. Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżeczki pesto 6 suszonych pomidorów w zalewie 6 plasterków szynki parmeńskiej 1 brokuł olej rzepakowy sól pieprz (przepis

Kardamonovy
Gulasz wołowy z Guinnessem 72

zmięknąć, tak trzeba. Nie będę się więcej rozpisywać na ten temat. Koniecznie zróbcie tę potrawę, nie zawiedziecie się, nie ma szans. Taki gulasz można podać z puree z ziemniaków, można klasycznie zjeść z kaszą. Ja zjadłam z kromką pełnoziarnistego pieczywa. Nie muszę chyba Wam pisać, jak smakuje chleb nasączony sosem z pieczenia mięsa, z takimi dodatkami. Niebo! Składniki

Kardamonovy
Tzatziki 59

jakoś mi tak nie bardzo. Zresztą, oboje nie jesteśmy słodkolubni, dlatego placki jemy najczęściej z jogurtem. Tzatziki sprawdziły się też idealnie, w sumie nic dziwnego, jogurt, ogórki, czosnek – ziemniaki je lubią. Ten grecki sos, pasuje do bardzo wielu potraw, dlatego postanowiłam poświęcić mu osobny, dumny post. Jest fajny do grilla, do chipsów, gotowanych kiełbasek, placków, warzyw i właściwie

Kardamonovy
Surówka z czarnej rzepy i gruszki 63

zrobić miksturę na włosy, ale potem puknęłam się w głowę i postanowiłam zadziałać z nią w kuchni. Tak oto, do niedzielnego obiadu, powstała pyszna i zdrowa surówka do gotowanych ziemniaków i mięsiwa. Pyszna. Składniki: 1 czarna rzepa 1 gruszka 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu pół łyżeczki chrzanu sok z połowy

Kardamonovy
Dżem dyniowo-gruszkowy z wanilią 66

ziarenka – dokładamy do garnka (jedno i drugie). Smażymy około 1 godzinę pod przykryciem, na wolnym ogniu. Po tym czasie miażdżymy dynię i gruszki (ja robiłam to tłuczkiem do ziemniaków), dolewamy do nich sok z cytryny i gotujemy już bez pokrywki, aż do redukcji płynu. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy wyparzonymi zakrętkami. Odwracamy do góry dnem. Kwestia

Kardamonovy
Mielone z musztardą 65

zrobić. Mielone z musztardą są bardzo aromatyczne, pulchne, soczyste, no idealne. Niedługo zrobię je moim mięsożercom, w postaci hamburgerów, niech znają moje dobre serce. Dzisiejsze mielone podałam standardowo z ziemniakami i burakami. Chyba lepszego zestawienia nie ma i nie będzie. Chociaż, o ile mnie pamięć nie myli, w moim rodzinnym domu jadło się je z ogórkami kiszonymi, może kiedyś

Kardamonovy
Pieczarki w śmietanie 59

świeżo mielonego pieprzu. I jest pysznie. Jeżeli dolejecie do „sosu” więcej mleka, będzie rzadszy i wtedy można go potraktować jako sos. My zjedliśmy je z młodymi ziemniakami i ogórkami konserwowymi. Składniki: 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki ziół (u mnie natka pietruszki i koperek) 200 ml śmietany 18% 1/4 szklanki mleka (lub więcej) sól

Kardamonovy
Bakłażany faszerowane makaronem 61

pozwoził do domu warzywa prosto z pola (kazał mi napisać, że WŁASNORĘCZNIE zbierane – nie kradzione broń boże!), więc może to było powodem. Dostałam masę warzyw do przerobienia – ziemniaki, marchew, cebulę, pięęęękną kapustę, korzeni pietruszek sztuk paręnaście, pęczki natki pietruszki sztuk chyba 764, nawet czosnek. I grzyby! Właśnie! Chłopaki, dzięki za grzyby. Faszerowane bakłażany nie należą do ekspresowych potraw

Kardamonovy
Gulasz wieprzowy z cydrem 58

warzyw i kasz, z jednoczesnym niedoborem mięsa. Nie miałam nawet sumienia dziś, proponować mu kaszę do gulaszu… Jest więc gulasz wieprzowy z cydrem, upieczony na śmierć. Pyszny. Z ziemniakami i surówką z pora. Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 mała marchewka 1 mały korzeń pietruszki 300 ml cydru 200 ml wody 1 liść laurowy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania