ziemniaki zapiekane - 2707 przepisów (strona:65/181)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kiszoną kapustą 393

wyłożyłam podsmażoną kapustę a na nią -warstwę mięsa. Na mięso pozostałe ziemniaki, które oprószyłam znowu lekko solą, pieprzem i płatkami chilli . Na wierzch ziemniaków ułożyłam warstwę startego żółtego sera wymieszanego z kwaśną śmietaną. 5. Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40-50 minut. Smacznego Post Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kiszoną kapustą pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Krwiste ziemniaczki z nuggetsami 244

wcześniej upieczonych ziemniaków w mundurkach, następnie po ostygnięciu wydrąża się środek ziemniaka pozostawiając tylko skórki, które są faszerowane masą powstałą z ziemniaków, sera mozzarella i ketchupu. Całość zapiekana jest w piekarniku z pysznymi nuggetsami moczonymi w maślance dzięki czemu pierś wychodzi bardzo soczysta i miękka w środku. Dodatkowo nuggetsy obtoczone(...)właśnie tak zrobiłam i dzięki temu otrzymałam zdrowszy a zarazem bardzo smaczny obiad. Danie może wydawać się pracochłonne ale przygotowania można rozłożyć na dwa dni. Ziemniaki upiec już dzień wcześniej a na drugi dzień tylko przygotować nadzienie i wstawić przygotowane do zapieczenia. Tak samo można zrobić z piersią, którą spokojnie można włożyć

Marta Gotuje
Pstrąg na szpinaku z ziemniakami 159

Polecamy pysznego zapiekanego pstrąga na świeżych liściach szpinaku. Składniki 2 pstrągi 400 g świeżego szpinaku 300 g ziemniaków 2 pomidory pokrojone w kostkę 4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki pół pęczka natki pół pęczka koperku kilka listków świeżej bazylii sól pieprz suszone oregano oliwa z oliwek Przygotowanie   Formę żaroodporną wysmarowałem oliwą. Na dnie ułożyłem liście szpinaku, potem ziemniaki

R'n'G Kitchen
Chata Wędrowca - Wetlina (Bieszczady) 206

żeby naprawdę dobre danie, po którym czuć, że ktoś poświęcił mu należytą uwagę, pojawiało się na stole w 10 minut. Do ryby zapiekane ziemniaczki i świeża sałatka. Tu też chciałam zwrócić na coś uwagę. Ładny, świeży ziemniak, świeża sałata, zielony ogórek, majonezowy dresing. To nie jest majątek. Nie jest to też coś trudnego do przygotowania. Powiedziałabym, że to nawet

W kuchni wieczorem
Polędwiczki wieprzowe wg Anny Starmach 244

Kotleciki z polędwiczki wieprzowej w sosie pieprzowym. Podawane z zapiekanymi ziemniaczkami i pomidorkami koktajlowymi. Przepis pochodzi z książki Anny Starmach. "Pyszne na każdą okazję". Składniki na 2 porcje: 1 polędwiczka wieprzowa 500 g ziemniaków 150 g pomidorków koktajlowych 2 łyżki świeżego tymianku (użyłam 1/2 łyżeczki suszonego) sól, pieprz olej 200 ml śmietany 30% 1 łyżka musztardy (użyłam miodowej

Moja Galeria Smaku
Prosta zapiekanka z ziemniaków 192

wkładamy do dużej miski i mieszamy dokładnie ze sobą. Całość przesypujemy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym parmezanem i zapiekamy bez przykrycia przez około 25 minut w temp 180 C. [caption id="attachment_8392" align="aligncenter" width="685"] Prosta zapiekanka z ziemniaków[/caption] Zobacz przepisy na inne zapiekanki ziemniaczane: Zapiekanka Z Ziemniakami I Kalafiorem Zapiekanka Ziemniaczana Z Szynką W Sosie Beszamelowym

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone ziemniaki z tuńczykiem, czosnkiem niedźwiedzim i oscypkiem 119

rozpadały się). Ugotowane przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na wierzch dajemy po łyżce nadzienia, kawałek cytryny i oscypka. Całość zapiekamy przez 25 minut w 190 stopniach. Podajemy posypane pieprzem i natką pietruszki. Smacznego :) Artykuł Pieczone ziemniaki z tuńczykiem, czosnkiem niedźwiedzim i oscypkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Zapiekanka z mięsem, ziemniakami i cukinią 211

grubości około 0,5 cm. Mozzarellę kroimy na cienkie plastry. Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę sosu. Warstwami układamy ziemniaki. Każdą warstwę lekko solimy. Mi wyszły 2 warstwy. Na ziemniaki wykładamy 3/4 pozostałego sosu. Warstwami układamy cukinię. Każdą warstwę solimy. Mi wyszły 2 warstwy. Na cukiniach rozkładamy resztę sosu. Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika. Zapiekanki nie przykrywamy. Piekarnik ustawiamy(...)zapiekankę pieczemy 40 minut (grzanie od dołu).   Po tym czasie na zapiekance rozkładamy pokrojoną w cienkie plastry mozzarellę i ponownie zapiekamy. Tym razem przez 20 minut, na grzałkach: dolna + górna.  Zapiekanka jest gotowa, gdy ziemniaki są miękkie, a mozzarella się ładnie zarumieni. Smacznego

Smak mojego domu
Piwno winne golonki z indyka 172

łyżeczki estragonu 3 łyżki oliwy Golonki z indyka nacieram solą, czubricą, papryką miodem, pieprzem. Do szklanego naczynia do zapiekania przekładam golonki, dodaję obrane cząstki jabłek, skórki z jabłek, ocet winny, piwo. Golonki odstawiam na noc do lodówki pod przykryciem. Ziemniaki, buraki, marchewkę obieram i kroję na cząstki, marchew na paski. Przekładam do miski dodaję sól, pieprz, rozmaryn, estragon, oliwę

wesoła kuchnia
Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis 110

Kotlety mielone z indyka z dużą ilością podsmażonej cebulki są pyszne, delikatne, mięciutkie i soczyste. Przypominają mi smak dzieciństwa, gdyż podobne robiła moja mama. Podałam je z młodymi ziemniakami z koperkiem i młodą kapustą ze śmietaną. Zrobienie całości zajęło mi tylko niecałą godzinę, a wyszedł przepyszny, domowy obiad, którym się wszyscy zajadali. A jeśli zostaną wam kotlety z obiadu(...)/caption] Zobacz inne przepisy na mielone: Soczyste Kotlety Mielone – Sprawdzony Przepis Roladki Z Mięsa Mielonego W Sosie Pulpety Jaglane W Sosie Pomidorowym Klopsy Zapiekane W Sosie Pieczarkowym Kotlety Mielone W Sosie Musztardowym Kotlety Mielone Z Ziemniakami I Kapusta Zasmażana   Artykuł Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka chłopska / Peasant casserole 169

łyżeczka suszonego majeranku 40 g. twardego sera długodojrzewającego 1 łyżeczka cukru sól, zielony pieprz Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz ze skórki i przeciśnij przez praskę. Dodaj drobno starty twardy ser, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i przełóż masę do podłużnego naczynia do zapiekania. Wyrównaj ugniatając masę ziemniaczaną dłonią. Boczek pokrój w dużą kostkę. Wrzuć na dużą patelnię(...)cukrem i 3/4 łyżeczki majeranku. Duś na małym ogniu około 12 minut. Zawartość patelni wyłóż na ziemniaki. Wstaw naczynie do piekarnika uprzednio nagrzanego do 200°C i piecz 40-45 minut. W połowie czasu pieczenia posyp zapiekankę startą mozzarellą i pozostałym majerankiem, zapiekaj dalej. Ingredients: (5 servings) 5-6 medium potatoes 1 can of white beans 1 can of chopped

Delicious Place
Ziemniaki w gajerku z farszem 134

szynką i przytrzymując ,żeby nie wycisnąć farszu na boki , spinamy wykałaczką . Układamy na blaszce do pieczenia , polewamy olejem i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 C . Gotowe. Doskonałe jako przystawka do obiadu lub przekąska do piwa . Smacznego !   Artykuł Ziemniaki w gajerku z farszem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
FRYTKI INACZEJ -na słodko ! 244

Bardzo lubie piec frytki z przeróżnych warzyw: selera, batatów, marchwi, pietruszki - ostatnio wyparły one klasyczną wersję z ziemniaka. Postanowiłam do ziemniaków powrócić, ale w nieco innym

Kasia Sarna
Młode ziemniaczki zapiekane z młodym czosnkiem 282

doskonała para w sezonie. Młode ziemniaki wszyscy uwielbiamy, młody czosnek zaś ma szczególny aromat, który czuć już podczas odrywania ząbków. Podczas zapiekania cudownie się karmelizują - zanika ostry smak i pojawia się cudowna słodycz, dzięki czemu można je zajadać niczym cukiereczki. Doskonale się sprawdza jako samodzielny posiłek lub dodatek do obiadu, jednak jak dla mnie – idealna przekąska na wieczór przed telewizorem

Roślinna - blog wegański