Dodaj płyn z marynaty i smaż aż alkohol odparuje. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, a następnie marchewkę i seler w plasterkach. Dodaj przyprawy. Na oddzielnej patelni zrumieć boczek pokrojony w kostkę. Dodaj do mięsa. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki i również dodaj do mięsa. Całość zalej bulionem, dopraw solą i gotuj gulasz około godziny. Na suchej patelni(...)masło. Smaż przez chwilę, a następnie dodaj szklankę sosu energicznie mieszając. Dobrze rozprowadzoną zasmażkę dodaj do gulaszu, wymieszaj i zagotuj. Gotowy gulasz posyp natką pietruszki i podaj z kopytkami, ziemniakami lub kaszą. The post Gulasz mięsny z dzika appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaząbki czosnku 3-4 łyżki masła klarowanego przyprawy: vegeta, pieprz z moździerza, sól, majeranek. lubczyk. maggi. 2 liście laurowe. 6 ziaren ziela angielskiego, 10-15 ziaren czarnego pieprzu. WYKONANIE: boczek kroimy na cienkie paski, cebulę w piórka i smażymy na rozgrzanym maśle do zrumienienia, na tej samej patelni smażymy pokrojone w małą kostkę:marchewkę, pietruszkę, seler przyprawione solą, pieprzem(...)zalewamy wrzątkiem, żeby nie powstawały szumowiny, pomidory nacinamy na górze, zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i smażymy na maśle z dodatkiem przypraw i czosnku, następnie ziemniaki kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle z dodatkiem soli, pieprzu, majeranku i lubczyku wszystkie składniki łączymy, dodajemy ogórki pokrojone w cienkie słupki, wlewamy wodę z ogórków i wszystko gotujemy
Kuchnia Beatyzwykłym garnku możecie zrobić korzystając z poniższych kroków. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni. Do misy multicookera wlewamy wodę, wybieramy program SOUP i czas 1 godzina. Gdy boczek się usmaży wrzucamy do wody i na pozostałej na patelni oliwie szklimy posiekaną w kostkę cebulkę. Dodajemy ją do mięsa i gotujemy dalej. W tym czasie szatkujemy kapustę i dokładamy(...)liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy koncentrat i posiekany koperek według uznania. Podajemy z pieczywem czy jak kto woli z młodymi ziemniakami. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder ManufactureRoladki schabowe zawijane z boczkiem i serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 większych plastrów schabu - 6 plastrów wędzonego boczku - 6 plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka(...)cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam wykałaczkami. Tak przygotowane roladki nacieram wszystkimi przyprawami i przekładam na rozgrzaną patelnie polaną niewielką ilością oleju. Roladki obsmażam na większym ogniu ze wszystkich stron do zrumienienia. Zmniejszam ogień, dolewam gorącej, przegotowanej wody tylko tyle aby w połowie przykryła
Kuchnia z widokiem na ogródGrill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!babcia. Babkę można podawać na gorąco jak i na zimno. Pokrojona w plastry lub romby prezentuje się wspaniale. Można polać ją sosem, najlepiej grzybowym lub podać z podsmażonym wędzonym boczkiem. Pyszności. A gdy zostanie na następny dzień można ją podsmażyć i dalej będzie pyszna. Babka jest zdrowszą wersją placków ziemniaczanych, gdyż placki są smażone na oleju, a babka pieczona(...)wierzchu babki, aby był chrupiący i złocisty. W swojej kuchni gotuje dania nowoczesne, ale nie odbijam od tradycji, by domownicy nie zapominali dawnych smaków swojego dzieciństwa. SKŁADNIKI: ziemniaki surowe 1.5 kg. cebula 1 szt. czosnek 2 ząbki sól 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki mąka 4 łyżki jaja 2 szt. roztopione masło 1 łyżka masło do wysmarowania
Kuchnia Pauletteswołowego karczka. Lekko przerośnięte tłuszczem mięso idealnie pasuje na hamburgery, które grilluję dosłownie 4 minuty. Dodatki jak zwykle, co kto lubi. Moje dzieci lubią texmex czyli hamburgery wołowe z boczkiem i ostrym sosem chili. Do hamburgerów oczywiście muszą być chrupiące frytki. Przygotowałam je dzisiaj trochę inaczej, bo w piekarniku. Dla naszej sporej gromadki jest to o wiele praktyczniejsze wyjście(...)cienkie paski boczku frytki Mięso powinno mieć temperaturę pokojową, inaczej skurczy się podczas grillowania. Zmiel wołowinę przy pomocy maszynki do mięsa. Dodaj cebulę, sól i przyprawy. Wymieszaj i uformuj 4 okrągłe hamburgery. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu, 2 minuty po każdej stronie. Ułóż plastry sera na upieczonej stronie, aby się lekko roztopiły. Zrumień boczek. Pokrój cienko sałatę
codojedzeniapieprzem , ostrą papryką granulowanym czosnkiem oraz ziołami: tymiankiem, lubczykiem i majerankiem. Na końcu rozbitego mięsa układamy wszerz 5- 6 fasolek i ściśle zawijamy. Tak powstała roladę zawijamy w plasterek boczku. Spinamy wykałaczką. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej i rumienimy z wszystkich stron roladki. Podwalamy bulionem i zmniejszamy moc kuchenki. Dusimy pod przykryciem około godziny. W tym czasie sprawdzamy(...)podlewamy wodą. Po godzinie mięso wyciągamy z rondla. Łyżkę mąki rozprowadzamy w ½ szklanki wody. Wlewamy prze sitko do sosu i mieszamy aż zgęstnieje. Roladki podajemy z sosem w towarzystwie ziemniaków lub klusek
Pyry na Gazodcedzamy i gorące dokładnie ugniatamy aby nie było grudek lub przeciskamy przez praskę i układamy na posypanej mąką stolnicy i oprószamy górę mąką. Po wystygnięciu ziemniaków dodajemy mąkę, jajka, szczyptę soli i szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy na części i z każdej osobno formujemy wałeczki grubości palca. Spłaszczamy i kroimy na ukos kawałki o grubości(...)wrzątku wkładamy partiami kluski, zamieszamy i po wypłynięciu gotujemy ok. 2 min. Gotowe kluski wybieramy łyżką cedzakową i odsączamy. Najlepiej smakują podane z podsmażonym boczkiem i cebulką lub na drugi dzień odsmażone na patelni. Życzę smacznego
Kulinarne życieserii blyskawicznych zup kremow-zupa porowa-ziemniaczana.Zimowa,rozgrzewajaca,a przy tym lekka i bardzo smaczna.Najlepiej smakuje wlasciwie bez zadnych dodatkow.Bardzo delikatna w smaku,jednak nie jest mdla.Por z ziemniakiem dopelniaja sie tu idealnie.Przy minimum nakladu pracy i przypraw,mozemy uzyskac maximum smaku.Ta zupa potwierdza tylko,ze proste jedzenie nie musi byc wcale nudne.Skladniki:2-3 pory3 ziemniaki1 cebula2 lyzki(...)calosc na gladki krem.Zupe rozlac do miseczek.Podawac ze szczypiorkiem i wczesniej przygotowanymi paseczkami z pora.Uwagi.podanie zupy mozna urozmaicic dodatkiem galki muszkatalowej,kminku,kleksa jogurtu, pieprzu cayenne,czipsa z przyrumienionego boczku lub prazonej cebulki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pokrojoną w kostkę kiełbasę. (Jeśli używamy boczku, wtedy olej nie będzie nam potrzebny - na wolnym ogniu wytapiamy z niego tłuszczyk.) Cebulę pokroić w drobną kostkę i dorzucić do kiełbasy lub boczku. Wszystko razem lekko podsmażyć i przełożyć do wywaru. Całość zagotować.Zakwas dokładnie wymieszać i wlać do gotującego się wywaru. Gotować na wolnym ogniu przez(...)proporcje, jakie podaję są orientacyjne i zależą od Waszego smaku i gustu.Do żurku świetnie pasują ugotowane na twardo jajka. Można też podać go z dodatkiem ziemniaków utłuczonych z przysmażoną cebulką.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaWyjęłam wczoraj z zamrażarki mielone mięso. Zachciało mi się pulpecików:) dawno nie robiłam. Do tego buraczki na ciepło i ziemniaki z koperkiem:) Mniam, mniam:) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego jajko bułka tarta 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub drobiowej (można dać całą kostkę rosołową - według uznania) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki śmietany(...)mięso jest zrobione dodajemy koncentrat ze śmietaną (opcjonalnie - jogurtem naturalnym). Ja daję śmietany 2 łyżeczki z kopką. Zasada taka sama jak przy zabielaniu zup: pieczarkowa , pomidorowa , ogórkowa , ziemniaczana na boczku . Różnica jedynie polega na tym, że zagęszczamy sos łyżeczką mąki. Tak więc do kubeczka przekładamy 3 łyżeczki koncentratu wraz z dwiema łyżeczkami śmietany i jedną łyżeczką mąki - mieszamy. Następnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comWykonanie: Pierś z kurczaka podzielić na 4 części, rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Do środka włożyć plaster camembert, 5 przekrojonych na pół suszonych śliwek, złożyć roladkę i zawinąć boczkiem. Można przewiązać grubszą nitką, aby się nie rozpadło. Na patelni rozgrzać kilka kropel oliwy i obsmażyć nasze roladki z każdej strony na rumiano. Piekarnik rozgrzać do ok 180 stopni(...)szkl śmietany, dodać resztę sera - pokrojonego w kostkę, kilka śliwek oraz pomidorki, na koniec posypać pietruszką . Zapiekać ok 40 minut, w połowie przewrócić roladki na drugą stronę. Podawać z ziemniakami i sałatą. Smacznego
Trufelkowodomu był wspaniały. Zupka pyszna. Jest to duża porcja zupy. Do garnka wlać olej i podgrzać. Wrzucić posiekaną drobno cebulę i smażyć chwilkę, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę. Smażyć, aż kiełbasa lekko się zarumieni. Wlać wodę, wymieszać. Dodać pokrojoną w plasterki marchew, korzeń pietruszki, pora i seler pokrojone drobno, majeranek, listki laurowe, ziele(...)Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać łyżeczkę kminku, jeśli lubicie. Gotować na małym ogniu około 1 godziny, następnie dodać pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta dolać trochę wody. Ja dodałam kilka kabanosów, ponieważ moja kiełbasa nie była zbyt mocno wędzona. Zupa jest rewelacyjna
Kuchnia Pokoleńlistek laurowy - 3 ziarna ziela angielskiego - pół łyżeczki majeranku - sól - 0,5 litra zakwasu na żurek - 2,5 - 3 litry wody - 2 łyżki śmietany 18 lub 12% Wykonanie Wędzonki, boczek i kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję sól, liść laurowy i ziele angielskie, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam gaz. Następnie dodaję pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i seler, cebulę(...)zupy wlewam zakwas, dodaję śmietanę i gotuję jeszcze około 5 minut, na końcu zupę doprawiam majerankiem.Z gotowego żurku wyjmuję wędzonki i kiełbasę, kroję w plasterki. Gotową zupę podaję z ziemniakami ( ugotowanymi osobno ), kiełbasą i jajkiem. Czasami zamiast ziemniaków podaję z grzankami czosnkowymi. tu link do przepisu na grzanki : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/grzanki-czosnkowe-do-zupy-saatki.html Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród