ziemniaki pieczone w piekarniku - 6006 przepisów (strona:206/401)

Kluski dyniowe z palonym masłem 200

zaromatyzować masło, warto wrzucić do niego kilka listków szałwii lub bazylii. Kluski nim polane nabiorą wspaniałego smaku. Kluski dyniowe z palonym masłem: 500 g mączystych ziemniaków (waga po obraniu) 250 g puree z pieczonej dyni ok. 1,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ok. 80 g masła dobrej(...)theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Puree z pieczonej dyni: Dynię przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne wraz z pestkami – najlepiej wydrążając je łyżką. Kroimy warzywo na mniejsze, kilkucentymetrowe kawałki i skrapiamy lekko oliwą. Posypujemy szczyptą soli, przekładamy na dużą blachę od piekarnika, nakrywamy folią aluminiową, a następnie zapiekamy w piekarniku do miękkości

Poezja smaku
Łosoś faszerowany masłem ziołowym zapiekany z ziemniakami 236

minut ( w tym 45 minut pieczenia)Ilość porcji: 3Składniki:500g filetu z łososia 500g ziemniakówBiała część z poraPęczek natki pietruszki3 ząbki czosnku20g masła2 łyżki oliwy50g żółtego seraStarta skórka z 1 cytrynyBiały pieprz, sólNastawiamy w garnku osoloną wodę. Ziemniaki obieramy oraz myjemy. Kroimy je na mniejsze części. Por myjemy i kroimy w plasterki. Ziemniaki i por wrzucamy do gotującej się wody(...)odcedzamy. Warzywa przekładamy do naczynia do zapiekanek. Czosnek obieramy oraz przeciskamy przez praskę bezpośrednio na ziemniaki. Posypujemy je odrobiną soli, pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Natkę pietruszki myjemy oraz siekamy, dzielimy na dwie część. Jedną połowę dodajemy do warzyw i całość mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na około 30 minut. W między czasie masło mieszamy z pozostałą natką

Kolizje Smaków
Miodowe skrzydełka z grilla 190

Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym 229

sosem zalewamy roladki. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez godzinę z funkcją termoobiegu. Co jakieś 20 minut wierzch roladek oblewamy sosem, w którym się pieką. [caption id="attachment_8775" align="aligncenter" width="1024"] Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę: Karkówka Pieczona Z Warzywami – Prosty Przepis Na Domowy(...)Obiad Karkówka Po Cygańsku Z Pieczarkami I Papryką Karkówka Pieczona W Musztardzie Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona Z Ziemniakami I Cebulką Karkówka W Warzywami – Łatwy Przepis Na Obiad Artykuł Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pieczona makrela z warzywami 278

mała biała cebula (120g) 1 mała czerwona cebula (120g) 1/2 łyżeczki owoców kolendry 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu 2 łyżki soku z cytryny sól Dodatkowo olej rzepakowy mąka pszenna pieczone ziemniaki z rozmarynem i cytryną wg naszego przepisu Instrukcje W odpowiednio dużym do rozmiarów makreli naczyniu rozprowadzamy ze sobą składniki marynaty (czosnek najpierw obieramy i miażdżymy w wyciskarce(...)odrobiną wody. Przykrywamy patelnię, przestawiamy na niezbyt duży ogień i dusimy warzywa przez 10 minut co jakiś czas mieszając. Gotową rybę podajemy z warzywami oraz z równolegle przygotowanymi pieczonymi ziemniakami. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-213 {margin: auto;} #gallery-213 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-213 img {border: 2px solid #cfcfcf

Kulinarna Pokusa
Pieczone warzywa z czarnuszką 310

zapiekanymi warzywami i pomyślałam, że to doskonały pomysł. Wyszło wyśmienicie, ale ja, jak może wiecie, uwielbiam pieczone warzywa:)) I nawet tej czarnuszki mogłoby nie być, a i tak by było smacznie;) Warzywa podałam z kurczakiem z patelni . kilka małych, młodych ziemniaków (ilość należy dostosować wg potrzeb) 2-3 cukinie 1 czerwona papryka 200 g fasolki szparagowej(...)ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki tymianku zioła prowansalskie 4 łyżki oliwy z oliwek czarnuszka sól Ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą. Większe sztuki kroimy na pół. Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy. Fasolkę szparagową przycinamy na końcach (możemy jeszcze przekroić ją na pół). Fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na półtwardo

Smaki Na Talerzu
Wytrawny placek twarogowy – ponad 40g białka w 1 porcji 117

Ponownie włóż do rozgrzanego piekarnika na około 15 minut. Smacznego! Ten pyszny, twarogowy placuszek smakuje wyśmienicie z sosem z awokado. Przepis znajdziecie tutaj . WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 PORCJI (bez uwzględnienia sosu): 488kcal Białko: 41,8g Węglowodany: 31,2g Tłuszcz: 22,2g Błonnik pokarmowy: 4,9g Ładunek glikemiczny: 9,1 Spróbuj także: pieczone talarki z ziemniaków i cukinii, pizzerinki

Natka Pietruszki
Krem kalafiorowy z serem padano i czosnkowymi grzankami 177

oraz pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Gotujemy do momentu aż warzywa będą al'dente. Do zupy wrzucamy z powrotem pietruszki oraz selera, dodajemy starty ser padano oraz pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Zupę miksujemy ręcznym blenderem na gładką masę. Kromki bułki układamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w 200°C przez

Qchnia po prostu
Schab... 147

pieczemy od razu . Piekarnik rozgrzany do 200 st.C 1,5 kg mięsa pieczemy 90 minut. Potem po wyjęciu dwoma widelcami wyjmujemy mięso na półmisek... Pozostałe w naczyniu warzywa odcedzamy przez sitko i dokładamy do półmiska. Pozostały po pieczeniu sos wykorzystujemy lub nie. (jest przepyszny) -- Serwujemy na gorąco z czym kto lubi: ziemniaki, pieczywo, ryż... -- Jeżeli coś zostanie, to wkładamy

chleba naszego
Gołąbki z kaszą gryczaną 172

Gotujemy kaszę w osolonej wodzie. 2. Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce. Dodajemy do kaszy. Przyprawiamy. 3. Zawijamy gołąbki. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego liście kapusty i ciasno gołąbki. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy rosołem lub wodą do przykrycia gołąbków. 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy przez godzinę. Podajemy z sosem pieczarkowym

Na moim talerzu
Gołąbki z kaszą gryczaną 202

Gotujemy kaszę w osolonej wodzie. 2. Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce. Dodajemy do kaszy. Przyprawiamy. 3. Zawijamy gołąbki. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego liście kapusty i ciasno gołąbki. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy rosołem lub wodą do przykrycia gołąbków. 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy przez godzinę. Podajemy z sosem pieczarkowym

NA MOIM TALERZU
Tarta z jeżynami 141

zmiażdż je trochę tłuczkiem do ziemniaków. Niech puszczą trochę soku, ale niech będą też widoczne jeszcze większe kawałki owoców. Do jeżyn dodaj cukier z wanilią, cukier trzcinowy i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj dobrze łyżką. Wyjmij formę z ciastem z lodówki i ponakłuwaj spód widelcem. Wstaw do piekarnika uprzednio nagrzanego do 190°C i piecz przez 14-15 minut (jeśli ciasto mimo

Delicious Place
frytki z ziemniaków truflowych 234

stopni z termoobiegiem. Ziemniaki obieram, kroję w równe słupki o boku ok 1 cm. Umieszczam w durszlaku i obficie przepłukuję zimną wodą, aby pozbyć się skrobii, a gotowa frytka była chrupiąca. Osuszam i przekładam do miski.  Dodaję olej rzepakowy, dokładnie mieszam i układam na blasze z piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Frytki powinny leżeć jedna obok drugiej, w miarę

Cook&Love
Polpettone alla ligure 234

lekko twarda i jędrna. Gdy ziemniaki ostygną dodajemy jajka, parmezan i przyprawy. Mieszamy dokładnie i na sam koniec dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i wypełniamy masą. Wyrównujemy powierzchnię, posypujemy ją bułką tartą i widelcem robimy na niej "szlaczki", na sam koniec skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Gawron w rosole
Babka ziemniaczana z gotowanych ziemniaków 445

całość. Do miski z przestudzonymi, rozgniecionymi ziemniakami dodać przesmażoną wędlinę z cebulką, jajko, starty ser i mąkę i zagnieść całość, łącząc wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem, tak aby całość miała wyraźny smak. Wyłożyć do podłużnej foremki wysmarowanej masłem i wysypanych bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i piec ok 45 minut do zrumienienia się

Ze smakiem bez glutenu
Pyszne cebulaki bez sera. 213

posolonej mąki, gdzie wcześniej wrzuciliśmy ziemniaki i wyrabiamy ciasto. Cebulę musimy zeszklić na patelni z odrobiną soli i cukru. Ciasto przesypujemy mąką, wałkujemy na 1,5 cm i szklanką wycinamy bułki. Dnem mniejszej szklanki wyciskamy dołek na farsz. Smarujemy bułki rozbitym jajkiem. Nakładamy wystudzony farsz. Posypujemy makiem, ziołami, ... i wrzucamy do piekarnika. Pieczemy w 200 st.C / 25 min. Smacznego

chleba naszego
Pieczona Dorada w ŚWIEŻYM rozmarynie i cytrynie 208

myjemy nie obieramy !!!! Rozgrzewamy piekarnik do 180C Drobno siekamy Natkę i mięte wsypujemy razem do miski z ziemniakami posypujemy delikatnie solą i mieszamy tak by połączyć zioła z ziemniakami. Zawijamy w folie aluminiowa i bez dodatków tłuszczów starajmy się zrobić  bombkę z foli w taki sposób nie przyklei się nam ziemniak do foli . Pieczemy około

Viola cooks with passion
Dietetyczne burgery z kurczaka z sosem chrzanowym 208

pół i lekko podpiecz w piekarniku, posmaruj z obu stron sosem chrzanowym (jogurt wymieszaj z solą, pieprzem, miodem i chrzanem) nałóż małą garść roszponki, następnie kotlecika drobiowego oraz pokrojone awokado. Dodatkowo możesz przygotować frytki. Ja zrobiłam frytki z czerwonego ziemniaka. Pokroiłam je w paski, doprawiłam solą, papryką ostrą i obtoczyłam w oleju. Piekłam pół godziny

wysmienity
ziemniaczano-marchewkowa zapiekanka z czubricą i przyprawą harrisa... 286

naczynie żaroodporne posmarowane cienko olejem, wsypać ziemniaki, marchew, posypać przyprawą harrisa, kucharkiem, czubricą i wymieszać warzywa przyklepać do dna, polać gęstą śmietaną 18 % po wierzchu kawałki sera żółtego, użyłam królewski, w pojemniku rozdrabniacza zmiksować na drobno zmiksowany ser rozsypać na śmietanie, wyrównać wierzch, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec z 30 minut, zapiekankę nakładać ciut

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki "sulmierzyckie" - obiad na czas mrozów :) 189

nią gołąbki. Przykrywam i przez godzinę piekę w temperaturze ok. 180 stopni w piekarniku. Można ew. dusić danie na kuchence na średnim ogniu, ten sam czas. I mrozy nie straszne, gdy na talerz wędrują sulmierzyckie gołąbki w wersji dalekiej od light ;) Można podawać samodzielnie, w towarzystwie pieczywa lub innego obiadowego dodatku typu gotowane ziemniaki albo ryż. Smacznego!!! #obiad #kolacja #kapusta

I tu będę miała takie te
Fioletowe ziemniaki z piekarnika 202

kilka gałązek tymianku Wykonanie: ziemniaki wyszorować, pokroić w grubą kostkę. Wymieszać  w misce z olejem, solą i pieprzem rozłożyć - tak by się wzajemnie nie dotykały -  na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200`C około 25 minu. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kolorowe szparagi w pergaminie i łosoś, również z piekarnika

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pikantne chipsy z obierek i brokułowy dip 173

obieraniu warzyw, w tym przepisie - ziemniaka, marchewki i jabłka. Mając to na uwadze przed obraniem myjemy dokładnie warzywa.  2. Do średniej wielkości miski wlewamy olej oraz pozostałe składniki marynaty. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.  3. Teraz w misce maczamy nasze obierki, a następnie kładziemy je na blasze i wkładamy do piekarnika. Całość pieczemy przez kilka(naście) minut - obierki

Bananowe Pole
Drobiowe roladki z serem zapiekane z pieczarkami, szczypiorkiem i śmietaną 340

bardziej wypieczone mięso. W trakcie pieczenia kilka razy podlej roladki odrobiną sosu, aby się nie przesuszyły. Jeśli wyciągniesz wcześniej, możesz roladki wyjąć z sosu i wstawić go z powrotem do piekarnika na wyższy poziom, aby się zrumienił i lepiej przypiekł. Możesz nawet podkręcić temperaturę. Podawaj z czym chcesz: ryż, kasza jęczmienna, kluski, ziemniaki... Ja podałam z kaszą i buraczkami gotowanymi

Anioszek w kuchni
Biała kiełbasa pieczona z warzywami 234

olej do skropienia Wszystkie warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w grubsze frytki, marchewkę pokroić w grubsze plasterki a cebulę w ćwiartki. Pokrojone warzywa pzełozyć do naczynia. Skropić olejem i opróczyć tymiankiem oraz ziołami włoskimi, dokładnie wymieszać aby olej i przyprawy pokryły warzywa. Białe kiełbaski ponakłuwac wykałaczką aby nie popękały podczas pieczenia. Duża blaszkę z piekarnika wyłozyć papierem do pieczenia. Na blaszkę

Monia miesza i gotuje
Gołabki inaczej, czyli bez zawijania 6367

się przejadły :) Smakują zarówno do gotowanych ziemniaków jak i do chleba :) i są bardzo sycące! Porcja jest duża, dlatego dla mniejszej rodziny (3-4 osoby) polecam zmniejszyć proporcje o połowę. Do tej pory nie odciskałam soku, ale zdecydowanie lepiej się formują, gdy się tak postąpi. Widziałam przepisy, w których piecze się je w piekarniku zamiast gotować - kiedyś spróbuję

Kolorowy Przepisownik
Łopatka z sarny pieczona w niskiej temperaturze 230

tłuszcz, mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Po dwóch godzinach pieczenia wlać wino i piec jeszcze godzinę. Mięso wyjąć z naczynia i trzymać w cieple, sos wytworzony podczas pieczenia przecedzić do garnuszka. Sos odparować do 1/4 objętości. Dodać zimne masło, wymieszać. Zdjąć sos z ognia. Mięso pokroić w plastry. Podałam z ziemniakami i galaretką z pigwy . Dziczyznę

królestwo garów
Karkówka z sarny pieczona w niskiej temperaturze 523

tłuszcz, mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Po dwóch godzinach pieczenia wlać wino i piec jeszcze godzinę. Mięso wyjąć z naczynia i trzymać w cieple, sos wytworzony podczas pieczenia przecedzić do garnuszka. Sos odparować do 1/4 objętości. Dodać zimne masło, wymieszać. Zdjąć sos z ognia. Mięso pokroić w plastry. Podałam z ziemniakami i galaretką z pigwy

królestwo garów
Najlepsze klopsy na świecie 222

minut, na środkowej półce piekarnika. Obracamy je w połowie czasu pieczenia. Klopsiki gotowe. Możecie podać je z każdym dowolnym sosem – pieczeniowym, pomidorowym, grzybowym czy koperkowym. W każdym będą smakować obłędnie.   U nas klopsy wykąpały się w sosie pieczeniowym ciemnym, którego bazą był sos spod pieczonej łopatki. Całość podana z zasmażanymi buraczkami i młodymi ziemniakami, z masłem i koperkiem

Karo in the Kitchen
Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem 226

szybko można go przygotować. Można łososia piec w piekarniku lub smażyć na patelni bez obracania. Efekt podobny - bardzo smaczny :) A jaką przyprawę łosoś lubi najbardziej? Rozmaryn :) Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem Składniki: (2 porcje) 250-300 gram łososia łyżka masła łyżka oliwy rozmaryn suszony, świeży (opcjonalnie) sól, pieprz torebka ryżu (opcjonalnie makaron, ziemniaki) Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem

Pyza i Surówka
Oszczędny sernik z ziemniakami i kaszą kukurydzianą 211

wystudzić. Ser utrzeć razem z ziemniakami mikserem, a w między czasie ubić jajka z cukrem na parze .  Dodać utarte jajka do sera, wsypać kaszkę kukurydzianą z proszkiem do pieczenia , cukry waniliowe, kilka kropel aromatu waniliowego- całość utrzeć. Następnie wlać roztopioną margarynę, starannie wymieszać i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy.  Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze

Tradycyjna Kuchnia
PESTO Z JARMUŻU 193

spodem kryją się ziemniaczki z piekarnika (zrobione tak, jak  tutaj ) upieczone razem z podzielonym na różyczki kalafiorem. Dookoła surowa marchewka starta na drobnych oczkach tarki, na to wszystko kiełki strączków (soczewica, cieciorka, fasolka mung). Całość zajęła jakieś pół godziny, bo w czasie pieczenia warzyw robiła się całą reszta. Następnym razem rezygnuję z ziemniaków, a kalafior będzie tylko ogrzany

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Paluchy ziemniaczano-serowe 274

PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki, z wczorajszego obiadu bądź świeżo ugotowane należy utłuc bądź rozgnieść widelcem. Następnie dodajemy do nich serek śmietankowy typu almette,  suszoną bazylię oraz czosnek granulowany       Wszystko duklanie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.      Za pomocą szprycy do kremów formujemy na papierze do pieczenia paluchy     Wstawiamy je do nagrzanego piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ziemniaczane rozyczki 203

Warzywa ugotowac na parze. Gotowe ziemniaki i marchewke przepuszczamy przez maszynke do mięsa.Następnie przekladamy do miski . Dodajemy mleko ,jajka i pryprawy,a reszte wykonuje za mnie robot.....Gotową masę przeciskam przez maszynkę do robienia ozdób tortowych lub rękawa cukierniczego – tworząc na blasze wyłożonej papierem zgrabne różyczki. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do zlocistego koloru(...)Podajemy z mięsem -u mnie pieczona polędwiczka wieprzowa.... Pamiętam te rozyczki z dziecinstwa. Smacznego

w mojej kuchni
Stek z indyjskimi ziemniakami Nigelli 231

dekoracji Sposób przygotowania Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. W tym czasie, do dużego foliowego woreczka wsypać przyprawy (chilli, gorczyca, kmin, koper włoski, kurkuma) i olej. Wymieszać. Wsypać ziemniaki, zamknąć woreczek i dokładnie je obtoczyć w przyprawach. Wysypać ziemniaki na blachę, dodać porozdzielane, ale nieobrane z łupin ząbki czosnku z 1 główki i piec 45 minut go godziny. W czasie pieczenia

W kuchni wieczorem