wymieszać , dolewać szybko mieszając wywar z gotującego mięsa.Dodać musztardę i wymieszać. Przyprawić do smaku , gałką , solą , pieprzem Golonkę podawać polaną sosem musztardowym na jarzynach z dodatkiem pieczywa lub ziemniaczkami Rady : Ja swoich golonek nie soliłam podczas gotowania ponieważ były już słone , jeśli wasze nie będą słone to do gotującej wody dodajcie sól.Gęstość sosu regulujcie wywarem , jedni lubią gęste
Sama słodycz i szczypta chiliPojechałyśmy na grzyby, a po nich ani śladu, więc... sięgnęłyśmy po grzyby suszone i zatęskniłyśmy za świętami. Pachnące susze wprowadziły nas na tyle, w świąteczny nastrój
Wypisz Wymalujzależności od tego jaki smak chcemy uzyskać: pół kubka do kubka.WYKONANIE: Pory dokładnie myjemy, wypłukując piasek. Obcinamy stopkę. Kroimy na pół wzdłuż a następnie w pióra. Ziemniaczki obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w pióra. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy. Zabielamy śmietaną. Dodajemy masło. Gdy lekko przestygnie blendujemy i...zupa gotowa!! :)Kremowe, zielone pyszności lubią (na zasadzie przyciągania się przeciwieństw
Wypisz Wymalujdzień - gdy smaki się przeżrą.Jeśli o walory smakowe chodzi - jest rewelacyjna! Delikatna słodycz płynąca z ananasa, kukurydzy i papryki świetnie komponuje się z wiejskimi śledziami. Do tego delikatne ziemniaczki, a więc do sałatki "dodatków" typu chlebek już nie trzeba, no i oczywiście punkt (chyba) najważniejszy - cebulka gotowana w ananasowym soku.Jeśli zdecydujemy się na zastąpienie majonezu jogurtem - smak będzie
Wypisz WymalujDziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje
My Culinary Artroladkę. Roladki obtoczyć dobrze w mące, w jajku, panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, parę minut z każdej strony.Podawać roladki z pieczonymi ziemniaczkami
Kuchnia Danusiogniu, po czym dodajemy przecier pomidorowy.Gotujemy jeszcze chwilę bez przykrycia redukując ilość sosu. Doprawiamy sosik do smaku (wg uznania), i dodajemy zahartowaną osobno słodką śmietankę. Posypujemy obficie koperkiem.Podajemy z ziemniaczkami albo jak często u mnie bywa z kopytkami
Walijskie Pichceniemiękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem.Zjadamy z makaronem, kaszą albo tak jak na załączonym zdjęciu z ziemniaczkami oraz surówką z papryki i ogórka przepis tutaj
Walijskie Pichceniewybrednych. Mięciutkie mięsko, a w środku ogórek,cebulka, biała kiełbasa, i cieniutkie plasterki boczku. Wszystko w dość gęstym śmietanowym sosie. Do tego tylko kasza lub ziemniaczki i pyszny obiad gotowy!Składniki:schab bez kości,cebulacienkie plastry boczku (kupiłam cieniutki boczek plasterkowany),ogórek kiszonybiała kiełbaska,łyżeczka musztardysól, pieprz (ew.vegeta)liść laurowyziele angielskieodrobina mąki do zagęszczenia sosułyżka śmietany
Walijskie Pichceniebazylię.Wbijamy jajko.Przyprawiamy solą,pieprzem,papryką.Wyrabiamy dokładnie, aby masa się połączyła.Formujemy niezbyt duże klopsiki.Smażymy z każdej strony na złoty kolor.A poniżej cały obiadowy zestaw z młodymi ziemniaczkami, zasmażaną marchewką (przepis TUTAJ) i pieczarkami (przepis TUTAJ
Walijskie Pichceniesię tak zdarza) możemy w krótkim czasie przygotować naprawdę smaczne danie :)3 podstawowe składniki (pierś z kurczaka, fasola z puszki, pomidory) i w 30 minut obiad gotowy. Do tego ziemniaczki albo świeża bagietka... i co potrzeba więcej?Składniki:2 małe piersi z kurczaka1,5 łyżeczki papryki mielonej ostrej1 łyżeczka pieprzu1 łyżeczka soli1 średniej wielkości cebula1 ząbek czosnku400 g pokrojonych
Walijskie PichcenieTrochę niecodzienny przepis na tradycyjne jajka sadzone serwowane o tej porze roku chyba dość często (przynajmniej u mnie). Bo chyba nie ma lepszego wiosennego obiadu niż młode ziemniaczki z koperkiem, sadzone jajko, kalafior lub szparagi z bułeczką i kefir... niebo w gębie!A, żeby nie było wciąż tak samo zrobiłam sadzone w cienkich parówkach, które wcześniej nacięłam. Podsuwam
Walijskie PichcenieTypowe wiejskie jadło. Proste i smaczne... a ja lubię wszystko co jest i proste i smaczne jednocześnie. Małe ziemniaczki w mundurkach + podsmażony chudy boczek, pieczarki i dużo świeżego koperku. Do tego kefir, maślanka lub mizeria i obiad pierwsza klasa!Potrzebujemy:małe ziemniaki (najsmaczniejsze są młode lub gatunek baby)200g chudego boczku200g małych pieczarek1 cebulamasło sklarowanekopereksólpieprzWykonanie:Ziemniaki myjemy
Walijskie Pichceniektórą kocham miłością bezgraniczną, a mianowicie czerwonego barszczu. Tym razem pikantna wersja tej pysznej i zdrowej zupy. Pikantna od plasterków chorizo, która wspaniale komponuje się z tłuczonymi ziemniaczkami podanymi obok zupy .... albo na dodatkowym talerzyku :)Składniki:kawałek wędzonego żeberkapętko kiełbasy chorizo3 marchewki1 pietruszkaburaki (miałam 5 sztuk ugotowanych)kawałek seleraziele angielskieliść laurowyłyżka octu lub trochę koncentratu buraczanego (rewelacyjny
Walijskie Pichceniesmażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu przekładamy do sosu, posypujemy całość świeżo posiekaną natką pietruszki. My najchętniej zjadamy z ryżem. Równie dobrze pasują tu ziemniaczki, albo po prostu pieczywo
Walijskie Pichcenie