Składniki : • 1 garść szpinaku • 60 g truskawek • 50 g fety • 20 g orzechów nerkowca • 3-4 cienkie zielone szparagi • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 łyżeczka soku z cytryny • kilka listków mięty • świeżo mielony pieprz Przygotowanie : Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, kroimy na 4 części i przesmażamy 4-5 minut na odrobinie oliwy. Studzimy. Umyty i osuszony szpinak mieszamy
KUCHNIA POLSKAwołowego – 2 płaskie łyżki mąki – olej do smażenia – 1 łyżka sosu worcester – żurawina do podania klopsików PROPOZYCJA PODANIA: puree ziemniaczane i gotowane warzywa np szparagi zielone. Przygotowanie : Przygotuj masę na pulpety, do miski dodaj mięso, bułkę tartą, jajko, sol, pieprz, gałkę muszkatołową, ziele angielskie. Wymieszaj całość najlepiej ręcznie, tak aby stworzyć jednolitą masę. Z masy
nietylkopasta.plZupa pachnąca słońcem i świeżymi warzywami! To przepis, który warto wypróbować. Jeśli zaś planujesz grilla, to nie ograniczaj się do przepisów na dania mięsne. Koniecznie zobacz jak zrobić zielone szparagi z grilla
AniaGotuje.plSKŁADNIKI: ok 7 szt. zielonych szparagów 3 suszone pomidory ząbek czosnku 150 g świeżego łososia łyżka oleju rzepakowego sól i pieprz WYKONANIE: 1. Szparagi umyć i osuszyć. 2. Szparaga wsiąść do ręki i złamać na wysokości
Atlas Smakówmiętą Mrożony jogurt truskawkowo - miętowy z jagodami goji Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Owsianka z truskawkami Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem
Moja smaczna kuchniamanioku dodaję. Ich niezbyt wyraźny smak wyostrzyłam, bo z sosem ostrym połączyłam. Taki talerz smakołyków kolorowych znajdzie zwolenników dań grillowych. Składniki: frankfurterki wędzone, 1 garść świeżych zielonych szparagów, 2 czerwone cebule, 2 garście pomidorków koktajlowych- żółte i czerwone, 2 białe kiełbasy, 2 małe młode cukinie, 1 maniok, 2 – 3 łyżki sosu z soją i imbirem z kawałkami chili
Moniki Smakołykiczosnku niedźwiedziego. Danie zdobi rzepa arbuzowa i puder z malin. Pięknie podane, bardzo smaczne danie. Drugim daniem głównym do wyboru są placuszki z batatów z puree z kalafiora, zielone szparagi na maśle tymiankowym, pestki dyni i puder z czarnych oliwek. Podsumowując: Bardzo smaczne, interesujące menu. Danie pięknie podane, obsługa przemiła, warto skosztować wiosennego, festiwalowego menu! Polecam restaurację PATIO
Mała Cukierenkasałatki, które możecie przygotować na grilla czy np. piknik. Wśród przepisów perełka-ogórki małosolne w plasterkach! Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z buraczków z kremowym
Moja smaczna kuchniasosu sojowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 l bulionu wołowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1/2 szklanki kwasu z kiszonych ogórków 6 szt zielonych szparagów 1 głąb z brokułu 2 łodygi selera naciowego 100 g groszku cukrowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu
R'n'G Kitchenłodygi selera naciowego 4 ziemniaki 1 cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 l bulionu warzywnego 100 g brukselki 100 g groszku cukrowego 1/2 szt brokułu 4 szt zielonych szparagów 2 pełne łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki koperek sól, pieprz Przygotowanie Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojoną marchew, seler, ziemniaki (duża kostka), smażymy kilka minut
R'n'G KitchenZielone szparagi zapiekane w kubraczku z szynki parmeńskiej. Dodatek oliwy oraz sera cheddar nadadzą im charakteru i wyrazistego smaku. Pyszne danie, które przygotujesz w pięć minut.. resztę zrobi za Ciebie piekarnik. Polecam miłośnikom szparagów oraz szybkich i wyjątkowych dań :-) Czas przygotowywania: 5 minut Czas pieczenia: 30 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plMoże posłużyć jako dodatek do obiadu zamiast surówki albo lekka kolacja. Ale uprzedzam, znika szybciej niż się przygotowuje ;) Składniki (na 2 porcje) -300g krewetek koktajlowych -300g zielonych szparagów (mogą być także mrożone) -pół dużej główki czosnku -oliwa z oliwek -sól i pieprz Przygotowanie Szparagi zblanszować w krótkim czasie. Gdy ostygną podzielić je na mniejsze kawałki. Oliwę rozgrzać
Zielona Kuchniakanapki. Zapiekanki przygotowuję na kilka sposobów: z serami pleśniowymi, pomidorkami koktajlowymi, papryką, cukinią, salami, oliwkami, nawet anchois. Smakują wyśmienicie z marynowanymi ogórkami czy sezonowymi zielonymi szparagami lub kurkami. Każda wersja smakuje w zależności na co mamy akurat ochotę. Podaję polane różnymi sosami, najczęściej ketchupem (klasyka!), sosem pomidorowym z fetą i ziołami, śmietanowym, ziołowym, pesto
Zasmakuj KuchniSkładniki pęczek zielonych szparagów 200 ml śmietany kremówki (30 %) 100 g szynki parmeńskiej (lub innej, najlepiej dojrzewającej) 1-2 garście świeżo startego parmezanu sól (himalajska?), świeżo zmielony pieprz dowolny makaron Przygotowanie Szparagi umyjcie, odłamcie końcówki. Odkrójcie główki, odłóżcie je na bok, a pozostałe części pokrójcie na mniej więcej półcentymetrowe plastry. Szynkę parmeńską pokrójcie w paski. Rozgrzejcie rondel, włóżcie
OliveandThymeautorka: mopswkuchni | blog: Mops w kuchni Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Młoda kapusta zasmażana autorka: Marta | blog: Codzienne gotowanie Risotto z zielonymi szparagami autorka: Marta | blog: Codzienne gotowanie leniwe drożdżowe z truskawką i kruszonką... autorka: w mojej kuchni lubię.. | blog: W Mojej Kuchni Lubię Ugotować Coś Smacznego... Polenta - włoska potrawa
Codzienna kuchnia niecodzienna