Dla wszystkich, którzy nie pija mleka krowiego i szukają naturalnych źródeł wapnia. Świetnie napisany artykuł. Przystępne przykłady pokarmów. Zapraszam serdecznie do lektury. Autorem artykułu jest
IzaGotujeIle wiemy na temat szkodliwości fluoru? Gdzie znajduje się fluor? Czy fluor jest bezpieczny? Fluoryzacja w szkołach naszych dzieci, czy jest konieczna? Zapraszam na świetny artykuł
IzaGotujetypu slushy nie są zbyt populare. Tak czy inaczej koniecznie musicie wypróbować mój przepis, ponieważ ten drink nie tylko ochłodzi was od środka, ale także dostarczy wam dziennej dawki zdrowych kalorii pochodzących z owoców. To drink opracowany przeze mnie specjalnie dla kaliforniskiej młodzieży, która ceni sobie zabawę, ale jednocześnie i zdrowie. Popijając slushy ze zmrożonej z papają whisky(...)wątroby i idealnej, plażowej figury na żaden uszczerbek. Jedna porcja slushy z mojego przepisu zawiera prawie pełną dawkę owocowgo błonnika, którą powinna spożywać dziennie dorosła osoba. Na dodatek pijąc zdrowe owoce, poczujecie lekką, tropikalną fazę. Zupełnie jakbyście byli na egzotycznych wakacjach. Lodowy drink z whisky i papają Składniki (na 1 osobę): 1 szklanka zimnej, świeżej papai pokrojonej
Jem więc Jestemkiedyś mnie skuszą:) basia3005 2012/03/29 13:23:15 wspaniale i super II faze MM zawsze.oliwek 2012/03/29 13:27:25 i kolejna zdrowa przekąska. zapisuję :) pozdrawiam serdecznie:* agattekh 2012/03/29 13:28:17 Bardzo mi sie podobaja te zdrowe krakersy :-) sowa_nie_sowa 2012/03/29 13:56:23 Zapomniałam dopisać, że ciasteczka wychodzą mało słone, więc jak ktoś lubi czuć
Zdrowa Kuchnia Sowykilku przepisów znalezionych w interecie z moimi modyfikacjami. Upiekłam ciasteczka z mąki orkiszowej z dodatkiem orkiszowego grysiku. Efekt jest znakomity, a ciasteczka bardzo kruche i no i super zdrowe. Mąka orkiszowa, słodycz płynąca z daktyli, różany zapach i smak -cóż chcieć więcej! Robilam je już kilkakrotnie, skradły nasze serca. Przy wykonaniu ciasteczek nie jest wymagana precyzja, także poradzą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pokażę Wam bardzo fajną książkę pt. "Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu" autorstwa Magdaleny Gembackiej od Wydawnictwa Publicat . Pozycja dla tych, dla których zdrowa dieta jest istotnym elementem życia. Ale także dla tych, którzy pragną rozpocząć przygodę ze zdrowym odżywianiem. Książka podzielona jest na trzy(...)części. W pierwszej części "Niech rośliny rządzą na twoim talerzu" mamy słów parę na temat wpływu żywności na nasz organizm i zasad dobrze zbilansowanej diety. Część druga "ABC zdrowego roślinnego gotowania" to obszerne kompendium wiedzy na temat tego, co warto jeść (które warzywa, owoce, kasze, strączki itp.), jak robić zakupy, by nie marnować żywności, jak ją przechowywać i przygotowywać
Moje Kuchenne Rewelacjesamo – jeżeli możemy i mamy okazję sprawić by potrawy, które przygotowujemy na co dzień, były dla nas i naszej rodziny, jeszcze zdrowsze, dlaczego z tego nie skorzystać ? Gotuj zdrowo dla całej rodziny Koniecznie sięgnijcie po tę kulinarną lekturę P.S. Książkę kupicie solidnie wykonaną, w twardej okładce, za cenę od 49zł do 69,99zł w zależności od sklepu. Artykuł Gotuj(...)zdrowo dla całej rodziny – Jamie Oliver pochodzi z serwisu
NiePieprz.plrozwojem chorób cywilizacyjnych. MAGNEZU Kakao jest produktem numer jeden pod względem zawartości magnezu - jednego z najlepszych alkalizujących minerałów. Magnez wspomaga pracę serca, mózgu, poprawia perystaltykę jelit, buduje zdrowe kości i silnie alkalizuje. ŻELAZA 28 gram kakao stanowi 314 procent dziennej zalecanej dawki żelaza. Jak wiadomo, żelazo jest niezwykle ważnym minerałem, którego nie może zabraknąć(...)OMEGA-6 Kakao zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe omega-6. Należy jednak unikać jedzenia czekolady poddawanej obróbce termicznej. Taka bowiem jest pełna szkodliwych tłuszczów trans. Zawsze wybierajmy surowe ziarna, pełne zdrowych tłuszczy, witamin i minerałów. Oprócz tego surowe ziarna kakaowca to świetne źródło witaminy C , błonnika , manganu i, wbrew powszechnej opinii, nie posiada w ogóle lub jedynie bardzo małą
Jeść, by żyć w zdrowiucałej rodziny. Tym razem padło na szarlotkę. To dlatego, że akurat mam pod dostatkiem jabłek z ogrodu rodziców, a po drugie uwielbiam szarlotki. Jak sprawić aby ciasto odpowiadało zdrowym wytycznym? Czasami wystarczy trochę wyobraźni. Kruche ciasto zastąpiłam kaszą jaglaną. W wielu opracowaniach na jej temat można wyczytać, że to królowa kasz. To prawda, jest doskonała nie tylko(...)traci właściwości zdrowotne, ale nie dla tych właściwości go użyłam. Zwyczajnie miał dostarczyć słodyczy. Kruszonka to miks mąki owsianej, którą bardzo często używam w kuchni rezygnując ze zwykłej i niezdrowej mąki pszennej oraz mielone orzechy. W moim przypadku laskowe, gdyż włoskie niestety mnie uczulają. Do tego zdrowy olej kokosowy. Co wyszło sami widzicie. Jak smakuje? Musicie zrobić
Przysmaki Karolkigórze. Chciałam przenieść ten smak do swojego domu, ale nie smażąc frytek w głębokim tłuszczu i... udało się! Te frytki są nie tylko mega chrupiące, ale przede wszystkim zdrowe, gdyż przyrządzone z bardzo małą ilością tłuszczu w piekarniku! Chrupiące frytki z piekarnika: 5-6 dużych ziemniaków (lub więcej, według uznania) 2 łyżeczki cukru wrząca woda 2 łyżki(...)przyrządzeniem. Następnie formujemy z nich równej wielkości kotleciki, które spłaszczamy dłonią. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony do uzyskania odpowiedniego koloru. Pyszna, prosta i zdrowa - najlepsza sałatka na świecie! Żałuję, że nie udało mi się zdobyć nigdzie sera sirene, który jest absolutnie wyśmienity. Wygląda trochę jak nasz biały ser, ale ma zupełnie inną, bardzo
Cooking Monsterposypane sezamem, a z dołu moimi ulubionymi pestkami dyni. W smaku są wspaniałe - lekko pełnoziarniste, lekko drożdżowe. Już nigdy nie kupicie sklepowych hamburgerów! Taki fast-food też może być zdrowy, a przy tym jaki pyszny! Dlaczego warto? Drożdże to bogactwo witamin z grupy B, na przykład kwasu foliowego oraz witaminy H. Regulują ciśnienie krwi (dzięki potasowi i sodowi
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńnuż odkryjemy nowy przepis! Będzie nam bardzo, bardzo miło, jeśli polubisz naszą stronę na Facebooku lub zaobserwujesz nas na Instagramie / Google+ . Cieszymy się z każdego czytelnika! Trzymajcie się zdrowo! Gosia i Paulina
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńwarunki: są proste, szybkie i oczywiście zdrowe. Ten obiad wpisuje się w moje upodobania idealnie! Świetnie się sprawdza, kiedy mamy mało czasu, ale nie chcemy porzucać naszych zdrowych nawyków. No i ta piękna, intensywnie zielona barwa... nie sposób przejść obojętnie :) Składniki (1-2 porcje): 1 dojrzałe, miękkie awokado sok z 1 limonki 1-2 ząbki czosnku(...)gęsta pasta, którą doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Następnie pesto mieszamy z ugotowanym makaronem i gotowe. Smacznego! Awokado to produkt, który bez dwóch zdań powinien znaleźć się w zdrowej diecie. Zawiera mnóstwo dobroczynnych kwasów tłuszczowych, które m.in. budują zdrowie serca, obniżają ciśnienie krwi czy wspomagają pracę mózgu. Warto też wspomnieć, że awokado praktycznie nie kumuluje pestycydów, dlatego
Powiedz dietom niezdrowia i seksowności. Z tym drugim mogę się zgodzić, o ile nie spalimy się na czarno. Ładna, złocista opalenizna jest jak najbardziej OK, ale co za dużo, to nie zdrowo. Dzięki światłu słonecznemu, nasz organizm produkuje witaminę D, której sam nie jest w stanie wytworzyć. Jej ilość i szybkość produkcji zależy od różnych czynników, np. im bladsza skóra, tym podatniejsza(...)głową i z kremami z odpowiednimi filtrami. Jednak najmłodsi nie powinni się opalać. Chociaż dalej i w ich przypadku wielu rodzicom wydaje się, że opalone dziecko, to zdrowe dziecko. A trzeba pamiętać, że im młodszy maluch, tym cieńszą i bardziej wrażliwą na słońce ma skórę. Niemowlęta i małe dzieci w ogóle nie powinny przebywać w pełnym słońcu wiosną
Anioszek w kuchniracji delikatnej konsystencji można się nim zajadać i zajadać :D Tort został przygotowany z własnych truskawek "ekologicznych" :D , a jeśli szukasz zdrowych i naturalnych składników do swojej kuchni to polecam stronę NATURALNIE ZDROWE Ciasto: 250 ml kefiru 125 ml oleju 2 duże jajka 2 szklanki cukru trzcinowego 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka(...)Opcjonalnie można polać polewą czekoladową. Gotowe :) Ciasto należy przechowywać w lodówce. Najlepiej, aby po przygotowaniu chłodziło się około 12 h przed pierwszym rozkrojeniem, aby dobrze zastygło. Więcej naturalnych i zdrowych produktów znajdziesz w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl
Kulinarna (nie)codzienność