jest dobrą alternatywą dla tradycyjnego pieczywa w diecie osób odchudzających się. Z pieczywa można zrobić pyszne, zdrowe, kolorowe kanapki. 4. Zdrowy błonnik Zdrowy Błonnik to pełnozbożowe pałeczki wytwarzane z całych ziaren pięciu niemodyfikowanych genetycznie zbóż – żyta, pszenicy, owsa, jęczmienia i amarantusa oraz ziaren słonecznika. Stanowi unikalną kompozycję właściwości odżywczych pełnego(...)błonnika pokarmowego (15,5 g w 100 g produktu) – jedna jego porcja (30 g) zaspokaja aż 19% dziennego zapotrzebowania na ten ważny dla zdrowia składnik. W Zdrowym Błonniku nie ma tłuszczu, a zawarta w nim niewielka ilość cukrów to jedynie substancje naturalnie występujące w zbożach. Błonnik pokarmowy, choć nietrawiony przez organizm człowieka, pełni jednak w nim liczne
Aga w kuchniodpowiedzi na pytanie: jak szybko przygotować posiłek, dbając przy tym o zdrowie nasze i naszych najbliższych. No i oczywiście – dbając o smak. Gotowanie staje się modne, a spożywanie zdrowych posiłków wpisuje się w kanon najnowszych trendów wellness. Konsumenci cenią szkło w kuchni za jego niezwykłe właściwości pozwalające chronić potrawę przed utratą cennych mikroelementów oraz zachować ich naturalny(...)zmywarce. Twardość i wysoka odporność mechaniczna zapewnia wytrzymałość na zarysowania i matowienie w zmywarkach. Naczynia żaroodporne TERMISILnie przejmują smaku ani zapachu przechowywanej w nich żywności, są bezpieczne i zdrowe – również dla alergików. Ich dodatkowym atutem jest fakt, że potrawy w nich przygotowane możesz podać na stół bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki
Z Kuchni Do KuchniRobiłam kiedyś, potem o rzodkwi zapomniałam, a ostatnio zakupiłam i dzisiaj była powtórka. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyTroszkę inna wersja pasty jajecznej. Wersja dietetyczna i to bez dodatku jogurtu, z którym mam przy paście złe doświadczenia. Jak tylko chciałam odchudzić trochę
Smaczne ZdroweDobrych konfitur nigdy za wiele. Moi domownicy uwielbiają je nie tylko na kanapce (te są szczególnie pyszne) ale również jako dodatek do naturalnego jogurtu
Smaczne ZdroweCiasteczka owsiane robiłam już w kilku wersjach. Takiej z musem jabłkowym , tej z dynią , nasycone bakaliami , i takie z dodatkiem mąki owsianej . Ale to było kiedyś
Zdrowa Kuchnia SowyNajłatwiejsze ciasto w świecie, jak napisała Mama Alergika. I w pełni się z nią zgadzam, nie dość iż bardzo łatwe, to jeszcze bardzo smaczne
Smaczne ZdroweSezon na zapiekane owoce trwa u mnie w najlepsze. Ostatnio zapiekałam owoce mieszane zasypane płatkami owsianymi z dodatkiem kokosu, a dzisiaj proponuję zapiekane śliwki w trzech
Zdrowa Kuchnia SowyLody robiłam już kilka razy, choć na blogu są tylko raz. Wszystkie do tej pory były na mleku krowim lub takiej śmietance. Dzisiejsze są na śmietance
Zdrowa Kuchnia SowyMoje wrześniowe polecenia (i jedno nie-polecenie): Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNajpierw uwiodła mnie nazwa. Szakszuka. Sz...ksz... cudownie szeleszcząca w ustach:) A wczoraj reszta, czyli samo danie. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyCiąg dalszy tegorocznych przetworów z grzybów. Był już przepis na suszenie grzybów, teraz przedstawiam Wam przepis na grzybki marynowane, czyli grzyby w zalewie octowej. Niestety
Smaczne ZdroweDo tej pory naleśniki bezglutenowe robiłam zawsze (podobnie jak ciasta, chleby i inne wypieki) z samodzielnie przygotowanej mieszanki mąk bezglutenowych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPotrawy wegańskie coraz bardziej mnie zaskakują, oczywiście jest to zaskoczenie bardzo pozytywne. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na smakowite flaczki z... boczniaków. Dla niewtajemniczonych mogą
Smaczne ZdroweJest na moim blogu kasza jaglana z malinami, z truskawkami, jest z masłem orzechowym, ze śliwkami, kokosowa, z dodatkiem amarantusa i wiele innych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy