Jeden z pierwszych serników jakie upiekłam. Kiedyś bywał u nas bardzo często, w późniejszym okresie trochę zapomniany, dziś powraca w troszkę odmienionej formie. W
Smaczne ZdrowePierwsze w tym roku gołąbki były z młodej kapusty, następne już z włoskiej- i zawsze tak samo pyszne!:) Przepis na gołąbki w wersji z ryżem. Kiedyś
Smaczne ZdroweNiewielu z Was pamięta jeszcze, że kiedyś gdy nie było można kupić w sklepach sera smażonego w kubeczkach , ludzie przygotowywali sobie taki ser w
Smaczne ZdroweMoja rodzinka uwielbia wszelkie zupy. Praktycznie dni , gdy na stole króluje tylko jedno danie należą u nas do rzadkości. Nie są to gęste
Smaczne ZdroweDzisiaj wersja babki na oleju bez dodatku masła. Babeczka jest wilgotna, puszysta i długo pozostaje świeża( to za sprawą dodanej oliwy, i braku mąki
Smaczne ZdroweDla wielbicieli tego delikatnego mięsa mam super przepis. Przepis, który zagościł u nas kilka lat temu i od tej pory kilka razy do roku
Smaczne ZdroweSzybki oraz przepyszny deser. Choć osobiście nie miałam okazji go skosztować to po moich domownikach widziałam, że bardzo im smakował. Połączenie truskawek z bezą
Smaczne ZdroweOsobiście zachwyciłam się nim odkąd pierwszy raz go zrobiłam. Połączenie jeżyn i banana jak dla mnie jest idealne. :-) Koktajl nie zawiera nawet grama cukru (oprócz tego
kuchnia do kwadratuPogoda dzisiaj nie dopisuje ale w sumie nie przejmuje się gdyż trochę deszczu po takiej suszy się przyda. Wczoraj było tak ciepło że czuć było w
ciastkarnia na kruchym spodzieZapiekanki uwielbia chyba większość z nas. Można je przygotowywać na najróżniejsze sposoby, z najprzeróżniejszych składników. Wszystkie smakują rewelacyjnie, to chyba za sprawą zapiekanego sera
Smaczne ZdroweFrancuska zupa rybna Bouillabaisse, aż trudno uwierzyć, że kiedyś była prostą zupą rybaków, którzy przygotowywali ją z resztek połowów, po sprzedaży co lepszych kąsków
Smaczne ZdroweBardzo lubię chude, domowe pasztety, więc kiedy kupiłam robota kuchennego, który "sam wszystko robi" i ma przystawkę do mielenia mięsa, postanowiłam poświęcić troszkę czasu i energii
Kulinarny PamiętnikMoże to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z
Kulinarny PamiętnikOstatnio coraz częściej pojawiają się u mnie dania kuchni wegańskiej, co nie oznacza oczywiście iż nagle stanę się weganką. Niemniej zachęcam do
Smaczne Zdrowe