pozostały już tylko 2 dni! Radość mnie tak rozpiera, że mam nadzieje, że przyspieszy ona mój powrót do zdrowia. Jedną rzeczą o której marzę w tej chwili to bycie zdrową na wyjazd. Czy to tak wiele? :) Uwielbiam wszelkie surówki i sałatki, co prawda nie można nimi zastąpić obiadu, ale świetnie sprawdzają się jako przekąski między posiłkami lub jako dodatek
Be Fit Be StrongDelikatne, wilgotne ciasto biszkoptowe, z aromatycznym, domowym musem jabłkowym i pianką na bazie kremówki i mascarpone- pychotka. Dla wszystkich wielbicieli jabłek, śmietanki i ciast
Smaczne ZdroweZ okazji Światowego Dnia Chleba oprócz moich tradycyjnych chlebków na zakwasie , które piekę przynajmniej raz w tygodniu, upiekłam także chleb z garnka żeliwnego
Smaczne ZdroweTo zdecydowanie najbardziej puszyste ciasto drożdżowe na mące orkiszowej, jakie udało mi się upiec. Ci co mają do czynienia z mąką orkiszową wiedzą o
Smaczne ZdroweDomowe drożdżówki są najlepsze, a jeszcze gdy przygotowanie ich nie zajmuje nam wiele czasu, to już w ogóle bajka. Te są nie tylko błyskawiczne
Smaczne ZdroweDziś druga wersja tegorocznych ogórków kanapkowych. Jak nie było, to nie było wcale, w tym roku poszłam szeroko, powstały od razu dwie wersje ogórków
Smaczne ZdroweCiasteczek owsianych mam już na blogu sporo, jednak te są w moim odczuciu najlepsze. Połączenie tych wszystkich orzechów z rodzynkami i żurawiną, nadaje im niepowtarzalnego
Smaczne Zdrowemną jeszcze dużo rzeczy do zrobienia, a dni są coraz krótsze! :) Wielu z nas uwielbia słynną Nutella'ę, lecz jest ona bardzo kaloryczna, nafaszerowana chemią, a za tym idzie - niezdrowa. Dlatego po raz kolejny chciałabym zaproponować Wam zdrowszą jej wersję, tym razem nie z awokado ( dietetyczna "nutella" z awokado ), a z daktylami, które są mniej kaloryczne. Słyszeliście o prozdrowotnym
Be Fit Be StrongCiacho, które zauroczyło nas zarówno swym wyglądem jak i smakiem. Jest po prostu bajeczne. Cudownie kruchy spód, olbrzymia ilość malin, zanurzonych w malinowej galaretce
Smaczne ZdroweTegoroczne przetwory, z lekkim opóźnieniem, bo dopiero po ustaniu letnich upałów, ale ruszyły pełną parą. Jako pierwsze na tapetę poszły ogórki kanapkowe. I choć
Smaczne Zdroweproduktów. Z mielonej otrzymuje się mąkę. Mąka ta popularna jest przede wszystkim w krajach azjatyckich, gdzie przygotowuje się z niej m.in. chleb. Mąka z soczewicy jest bogata w białko, zdrowa i idealna do przygotowywania pełnowartościowych ekologicznych posiłków. Z czasem kolor soczewicy może się zmieniać, ale jej liczne właściwości oraz smak nie zmieniają się. Jednak optymalny czas na jej przechowywanie(...)Dobre tłuszcze: oliwki zawierają kwas oleinowy, dlatego powinny być składnikiem zdrowej i zrównoważonej diety. Gastronomia: Są jednym z podstawowych produktów śródziemnomorskiej kultury kulinarnej. Wszechstronność: Wspaniały, odżywczy, smaczny i kolorowy dodatek do potraw. Przechowywanie: Łatwe w przechowywaniu i gotowe do spożycia w każdej chwili. Ciekawostka: Oliwki są zdrowe i smaczne - obniżają ciśnienie krwi i poprawiają pracę układu
Różowa kuchniaCudny, bardzo orzeźwiający, idealny na letnie upały. Dla mnie bomba, aż dziw, że nie zabrałam się za niego wcześniej, jaka strata... Teraz nadrabiam zaległości
Smaczne ZdrowePrzeważnie przygotowuje się rolady z wołowiny. U mnie w domu, kiedyś tylko takie bywały. Jednak odkąd pierwszy raz miałam możliwość spróbowania rolady wieprzowej (konkretnie
Smaczne Zdrowe