odzyskałam moje królestwo i już mogę eksperymentować ze zdrowymi i pysznymi śniadaniami. Dziś właśnie takie chce Wam zaproponować, placuszki jaglane z bananem bez glutenu, bez cukru, pysznie i zdrowo. A jeśli ugotujecie kaszę wieczorem to będzie również ekspresowo. Składniki: kasza jaglana 4 łyżki banan jajko cynamon olej do smażenia Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją, którą znajdziecie tutaj - klik . Banana
Cynamonowe szczęścienp.w postaci guacamole lub innych różnych awokadowych past :) Tym razem do klasycznego guacamole dodałam pomidora i trochę cebulki - w połączeniu z wieloziarnistym chlebem wyszło pyszne i zdrowe śniadanie :) SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej cebuli 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Awokado przekrawamy
Moje Kuchenne Rewelacjeprzepisy na różne 'babeczki z kubeczka', wszystkie zgromadziłam poniżej. Dziś na śniadanie zafundowałam sobie szarlotkę z mielonych płatków owsianych z cynamonem i przyprawami korzennymi... cud, miód i... jabłka :) Zdrowe ciasteczka z kubeczka na śniadanie lub deser :) Dyniowe Marchewkowe Czekoladowe Bananowe Jaglane kakaowe Czekoladowe bez mąki Serniczek Bounty Składniki: 1 jabłko
Chocolate Muffin BlogPyszny, pyszny i polecam każdemu. Aromatyczne i bardzo smakowite danie a do tego bardzo fit, leciutkie i zdrowe. Użyłam tutaj grzybów - pochwiaków wielkopochwowych czyli grzybów bardzo popularnych w kuchni tajskiej. W Europie używamy tylko grzybów suszonych bądź z zalewy. Makaron fit z paprykowym kurczakiem w grzybach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesilnie higroskopijna i bez smaku, przybiera smak jaki jej nadamy. Nie zawiera glutenu ani cholesterolu, granulki tapioki używa się do wyrobu deserów wszelakich. Dziś ciasto, pyszne, aromatyczne i całkiem zdrowe, zapraszam. Kruche ciasto owocowe z tapioką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczipsów tak jak u mnie. Zajada się je ze smakiem i znikają z talerza w niepokojącym tempie. Jest lekko słodkawy w smaku i z sola smakuje wybornie. Zapraszam na zdrowe czipsy. Czipsy z topinamburu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemój zestaw produktów, po drugie- najczęściej to to ciężkie, smażone, skąpane w tłuszczu, mimo przypraw- moje kubki smakowe mówią „nooope”. Ale- nie powiem „nie” na soczyste, delikatne burrito. Zdrowe. Lekkie. I tak proste w wykonaniu. Obiad z serii „nie mam czasu ani ochoty na ślęczenie nad garem ale zjadłabym coś dobrego”. Mozarellę i wybrany żółty ser ścieramy
Karo in the Kitchenwitaminy. Często robię własne lody. Może już pora, żebyście i Wy spróbowali? Żadnych sztucznych barwników i polepszaczy. Niewiele tłuszczu, mało cukru. Czyste białko i wapń z jogurtu. Naprawdę są zdrowe. I bardzo proste w wykonaniu. Nie mam maszynki do lodów. Ciągle uważam ją za zbędny wydatek i jako urządzenie z tylko jedną funkcją – nie jest
Karo in the KitchenJedna z najstarszych i najszybsza metoda gotowania? Chińskie mieszanie ze smażeniem, czyli stir fry. Szybkie, wydajne, energooszczędne i zdrowe. I dla wegetarian, i dla wegan, i dla mięsożerców. Każdemu według jego smaku, sumienia czy upodobania. Dlaczego napisałam że to najstarsza metoda gotowania? Historyk i archeolog K.C. Chang’a napisał w swojej pracy Food in Chinese Culture: Anthropological
Karo in the KitchenMasło czosnkowe które Wam przedstawiam nie ma nic wspólnego z prawdziwym masłem, natomiast jest bardzo zdrowe a nazwałam je masłem bo idealnie nadaje się do smarowania pieczywa zamiast masła. Masło czosnkowe z awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepozbawić pestek, przełożyć do garnka i zagotować. Opcjonalnie można je posłodzić przed gotowaniem jeśli ktoś boi się, że będą zbyt kwaśne. Przekładamy czereśnie na nasze naleśniki i pyszne zdrowe śniadanie gotowe. Smacznego
Cynamonowe szczęścieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zdrowe, bezglutenowe placki z mąki jaglanej. Są leciutkie i bardzo smaczne. Doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Możecie podać je z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z jagodami, olejem arachidowym i truskawkami. Post Placki z mąki jaglanej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujełatwiznę zbieraliśmy je z Moim Mężczyzną własnoręcznie, oganiając się od komarów. Pozycją obowiązkową gdy pojawią się jagody są pierogi i bułeczki, ale postanowiłam trochę poeksperymentować i przygotowałam zdrowe, drożdżowe placuszki, idealne na letnie śniadanie. Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 2 jaja 1/2 szklanki mleka 1/4 opakowania drożdży 1 łyżka cukru jagody Drożdże rozpuszczamy w cukrze
Cynamonowe szczęście