domową zapiekankę z kiełbasą , czy też fasolkę po bretońsku z sosem worcestershire . Zobacz mój film z przygotowania zapiekanki Składniki – Zapiekanka makaronowa z wołowiną 400 g wołowiny mielonej 300 g makaronu świderki 500 g przecieru pomidorowego 250 g tartego sera cheddar pół papryki zielone i czerwonej średnia cebula papryka jalapeno konserwowa – tutaj możecie zobaczyć łyżka masła klarowanego (oliwa(...)jalapeno – pocięte dowolnie. Całość zalewamy naszym pomidorowym farszem z wołowiną. Na całość sypiemy tarkowany ser cheddar. Całość pieczemy 30 minut. w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Gotowe. Koszt: 24 zł (porcja dla czterech osób) Przygotowanie: ok. 50 minut bez marynowania Zapiekanka makaronowa z wołowiną Zapiekanka makaronowa z wołowiną Zapiekanka makaronowa z wołowiną Artykuł Zapiekanka makaronowa z wołowiną pochodzi
Kuchennyviral.plPierś z kurczaka wcale nie musi być nudna. Zapiekana w aromatycznych pomidorach suszonych z ziołami i mozzarella stanowi sam w sobie pyszny obiad. Ja
ChilliJemyzimno absolutnie nie – jest on świetnym dodatkiem np. do sałatek Ps. Przygotowane burito możemy ułożyć obok siebie w naczyniu do zapiekania, posypać obficie ulubionym serem do zapiekania i zapiec – będzie to fajna zapiekanka na rodzinny obiad! Polecam! Ps. nie wiem czy wiecie, ale marka FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności – wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów
Ostra na SłodkoWarzywa pieczone z fetą to absolutna klasyka zapiekanek. To, że można odwrócić proporcje, żeby to ser feta grał główne skrzypce zobaczyłam jednak dopiero czytając nową książkę Sarah Britton “Naturalnie i zdrowo”. Takie połączenie jest przepyszne, soczyste i sycące. Upieczoną fetę można podawać z sałatą a w sezonie z fasolką szparagową. Składniki sosu warzywnego można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki
Ugotowane pozamiataneTarty piekę chętnie i najczęściej farsz do nich powstaje spontanicznie. Wystarczy połączyć kilka prostych składników i zapiec. Może to zabrzmi nieskromnie, ale jeszcze nigdy nie zrobiłam
Smaczna PyzaPomysł na to danie jest od mojej bratowej Moniki. Zaskoczyło nas wszystkich smakiem, było pyszne. Idealne danie na imprezy. Schab oczyścić ze wszystkich błonek. Pokroić w
Kuchnia PokoleńMarzena zastanawiała się w ostatnim poście, czy mnie też wymyślanie potraw w tygodniu dowolnego gotowania sprawia problem. Może niespodziewanie i nawet lekko bezczelnie odpowiem - nie. ;) No
zadanie-gotowanieJakiś czas temu Ania zaproponowała akcję jesienną, której motywem przewodnim miała być gruszka. Zgłosiło się nas kilka i z zapałem zabrałyśmy się za pichcenie. A co
Pieguskowa KuchniaMam ten przepis od mamy mojej synowej. Już dawno mi to danie polecała. Bardzo dobre w smaku, delikatna rybka. Co ważne tania rybka. Płaty flondry umyć
Kuchnia Pokoleńparę kostek kiełbaski, sera oraz cebulki i zalepiamy w kulkę obtaczając w bułce tartej. Tak postępujemy do wykończę mięska. Jeśli zostanie nam kiełbaska lub ser, mrozimy, wykorzystamy je na pewno do jakieś zapiekanki na przykład ;) Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniaczkami i np. zasmażanymi buraczkami <--Klik
Gotowanie...to proste !Zapiekanka-szybko, jednogarnkowo, pysznie. Osobiście, uwielbiam zapiekanki i wcale nie muszą ociekać roztopionym, żółtym serem. SKŁADNIKI: 4-5 średnich ziemniaków (600-700 g) 500-600 g cukinii-waga po wydrążeniu pestek 300 g łososia wędzonego Odrobina oliwy do podsmażenia czosnku i wysmarowania naczynia do zapiekania 1-2 ząbki czosnku 4-5 łyżeczek śmietany 12% 1/2 krążka sera camembert (oczywiście można
Kopystką po garachSkładniki ciasto: 140 g zimnego masła 225 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 4-5 łyżek zimnej wody nadzienie: 3-4 główki czosnku 220 ml wody
OliveandThymeSkładniki ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g startego sera zółtego 125 g masła 3 łyżki zimnej wody nadzienie 150-200 g kurek 2-3
OliveandThymeczasie nagrzewamy piekarnik do 200°C. Na dużych oczkach tarki ścieramy żółty ser. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Nakładamy usmażone pieczarki i posypujemy serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Zapiekanki polewamy ketchupem i posypujemy pokrojoną dymką
Qchnia po prostublogu. Pesto z rukoli z pestkami z dyni to alternatywa popularnego pesto verde z bazylią. Poza makaronem można pesto z rukoli wykorzystać do przygotowania grzanek, zapiekanek, przekąsek lub podać jako dodatek do ulubionych serów. Ja moje pesto wykorzystam dzisiaj do makaronu i focacci. Smakuje cudownie! To takie proste! Pesto z rukoli Składniki: 3 łyżki parmezanu lub grana padano 1 ząbek
Moja smaczna kuchnia