Pyszne, tanie i sycące Zapiekanka z tuńczykiem i jajkiem, doskonałe np. na ciepłą kolację. Zapiekanka z tuńczykiem i jajkiem Składniki: 4 kanapki 1 puszka tuńczyka 2-3 jajka 75 g sera żółtego Przepis: Jajka gotujemy na twardo obieramy i ugniatamy widelcem w miseczce, tuńczyka odcedzamy i razem mieszamy. Nakładamy na kromki tuńczyka z jajkiem, ser i posypujemy ziołami. Piekarnik nagrzewamy
Gotowanie-ukkoniecznie! 7. Ziemniaki z patelni, podsmażane i duszone z pieczarkami i cebulą, przepis podawałam ostatnio tutaj. 8. No i na koniec hit wegańskich internetów, "ser" z ziemniaka, który możecie wykorzystać do pizzy, zapiekanek, jako dip do warzyw, "serek topiony" do pieczywa czy tostów, no i jako sos do samych ziemniaków ;) Podstawowy przepis z wszelkimi uwagami znajdziecie tutaj. Mam nadzieję
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIETarta z francuskiego tarte Najpopularniejsza potrawa kuchni francuskiej. Wypiek ten składa się z kruchego ciasta i nadzienia, które może być słodkie (np.z owocami) jak i słone
potrawyregionalneKupiłam piękny szpinak, świeżutki i taki zielony. I widocznie to dziś nadszedł ten dzień, w którym powinnam w końcu zrobić lasagne z tymi zielonymi liśćmi. Robiłam
potrawyregionalneTarta francuska Słodkie klasyczne,kruche ciasto idealne na gorące dni. Można podawać ją z przeróżnymi owocami, kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru
potrawyregionalnePołączenie gruszki, gorgonzoli, szpinaku i orzechów jest rewelacyjne! Postanowiłam połączyć te wszystkie wspaniałe składniki w postaci tarty . Powiem jedno - powstał wspaniały smak i bardzo fajne danie
potrawyregionalne1 cukinia 250 g bryndzy 0,5 szkl mleka 1 jako sól pieprz szczypta oregano kilka suszonych pomidorów z oliwy na ciasto 1,5 szkl mąki
Gotowanie jest łatweCzerstwy chleb warto wykorzystać do zrobienia zapiekanek i nic się nie zmarnuje. Dzisiaj zapiekanki z chleba z wędliną, cebulką i oczywiście serem. Propozycja na odmienione śniadanie. Składniki: Dowolna ilość chleba masło Kiełbasa Ogórek kiszony Pomidor Cebula Ser typu gouda Ketchup Wykonanie: Pokrojony chleb smarujemy lekko masłem. Kładziemy po kolei pokrojono drobno kiełbasę, cebulę w talarki ( rozdrobnione ) pomidory i ogórki
Smaki EwyBabka ziemniaczana dobra na każdą porę roku. Wiosna i latem z młodych ziemniaków przybiera innego smaku, zimą jest bardziej wytrawna i tutaj z dodatkiem dyni delikatna
Moje Małe Czarowaniejest upalnie a na termometrze za oknem jest własnie 22 stopnie w cieniu a nie jak jeszcze wczoraj gdy było ponad 30. Zrobiłam dziś zapiekanki. Poszperałam w zamrażarce, znalazłam jeszcze opieńki i ser koryciński ( bo nie wiem czy wiecie, ale ser koryciński można mrozić ), dodałam trochę papryki i coś tam jeszcze i mam super pomysł na wykorzystanie chleba, który leżał
Ewa w kuchnimamy wiosnę, dodałam zielone szparagi. Zależało mi na szybkiej kolacji, więc - przyznaję bez bicia - kupiłam gotowe ciasto francuskie na spód. W swoich propozycjach tart czy zapiekanek nie stosuję żadnych sosów. W zamian dodaję sery, które lubię i które ładnie się topią. Składniki : gotowe ciasto francuskie 2 pory z jak największą ilością zielonego kilka szparagów 3 plastry szynki
Weekendy w domu i ogrodziewłasnie zapiekanki w obu wersjach - do wyboru. Okazało się, że wszyscy panowie wybrali te z mięsem, a panie bez mięsa, stąd nazwa :) Składniki: bułka do zapiekanek pieczarki sól pieprz mięso mielone starty żółty ser masło klarowane Pieczarki kroimy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mielone smażymy na oddzielnej patelni, również doprawiając do smaku. Bułki kroimy wzdłuż
chwile dla mniejako przekąska, spokojnie zastępuje paluszki i chipsy . Zastosowanie: Pomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa
Moje domowe kucharzeniePomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa... Ja jednak postanowiłam dodać do mięsa mielonego i zrobić kotlety...i dobrze zrobiłam..kotlety wyszły pyszne..i nie tylko za sprawą dodatku pomidorów
Moje domowe kucharzenieZapiekankowych szaleństw ciąg dalszy. Kupiłam dorodnego kalafiora i aż mnie korciło, żeby go zapiec. Pozostawał wybór składników towarzyszących i do dzieła :). Na zdjęciach widać naczynie, w
Przepisy Aleksandry