zapiekanka z pieczarkami - 2026 przepisów (strona:92/136)

Pstrąg zapiekany w sosie śmietanowym z pieczarkami 177

Pyszna rybka. Ostatnio bardzo często ją robię. Nam bardzo smakuje. Filet pstrąga umyć i osuszyć. Doprawić rybę solą i czarnym pieprzem. Rozłożyć rybę na dnie naczynia

Kuchnia Pokoleń
Polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z jabłkami / Creamy pork tenderloin baked with apples 225

Dziś przedstawiam niezwykle smaczne jesienne danie, które z pewnością zachwyci całą rodzinę. Mięciutka, długo pieczona polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z cydrem, jabłkami i pieczarkami pod

karmelowy
Pizzerinki 179

Składniki ( na 8 sztuk ): Ciasto: 250g mąki pszennej + do podsypywania, 1/2 łyżki cukru ( 8g ), 7g suchych drożdży, 1/2 łyżeczki soli ( 3g ), 1 jajko, 30g masła niesolonego

W kuchni u Moniki
Pieczone ziemniaki z piersią z kurczaka 457

Pyszne domowe danie obiadowe:) Improwizowany obiad zrobiony z tego co było akurat w lodówce. Niewiele tam było ale udało się coś ciekawego zrobić, całe szczęście miałam

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem 285

gryczaną pod beszamelem. Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem porcja dla 4-5 osób Składniki: sos beszamel z kaszą gryczaną: 3/4 szklanki kaszy gryczanej około 500 ml mleka 2-3 łyżki mąki jaglanej około 60 g mozarelli 3 łyżki parmezanu olej sól, pieprz biały mięso z warzywami: 500 g mięsa mielonego cielęcego 200 g fasolki szparagowej 3 pieczarki 1 duża marchewka

Jaglusia
Pęczak z tofu, Kraków 172

złoto. Pokrój pieczarki i również podsmaż na oleju. Następnie pokrój suszone pomidory. Wymieszaj w dużej misce wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pierzem.  Posyp natką pietruszki i podawaj ciepłe. I jeszcze Kraków w kilku odsłonach: Muzeum Bursztynu  połączone ze sklepem,ul. św. Jana 2 (wstęp bezpłatny). Na Brackiej w Nowej Prowincji u Turnaua. Samoobsługa. Zapiekanki na Kazimierzu

Qlinarnie i Qlinarnie
Potrawy wegetariańskie 235

W tym dziale znajdziecie przepisy na dania niezawierające mięsa i drobiu, a oparte na warzywach, owocach i zbożach z dodatkiem produktów mlecznych i jajek. Jeżeli szukacie

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa ciabatta z podgrzybkami 136

wersji zapiekanek z grzybami leśnymi. Wyszły chrupiące, pachnące lasem. ciabatta: zaczyn biga 2/3 szklanki mąki pszennej typ 650 1 dkg drożdży 1/4 szklanki letniej wody ciasto: 3 i 1/4 szklanki  maki pszennej typ 650 1 i 3/4 szklanki letniej wody 1 łyżeczka soli 2 dkg drożdży 1 łyżka oliwy farsz: 30 dkg podgrzybków 20 dkg pieczarek 1 cebula

wesoła kuchnia
Francuskie ślimaki z salami 192

Lubicie ciasto francuskie? Bo ja wprost uwielbiam :) Zarówno na słodko jak i na słono. Mając to na uwadze przygotowałam na urodziny Olka taką szybką przekąskę z

Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki 187

zdrowym podłożu pieczarki są bardzo dobrym źródłem potasu (289 mg/100g ), kwasu pantotenowego ważnego dla prawidłowego metabolizmu, niacyny obniżającej poziom cholesterolu i ryboflawiny niezbędnej do produkcji przeciwciał. Należą do najsmaczniejszych grzybów. Do celów kulinarnych najlepsze są młode o białych kulistych kapeluszach i grubym trzonie. Można je spożywać na surowo. W kuchni stosuje się je jako dodatek do zapiekanek i pizzy, składnik

Wiem co jem
Zapiekanka grzybowa 146

wyglądającą zapiekankę , na którą większość z Was narobiła sobie smaka! :D Obstawialiście , że to może ziemniaczana … że z kurczakiem … że z serem …A właśnie , że nie! Jest to coś o wiele mniej skomplikowanego!  Robi się ją błyskawicznie  ,  a smakuje rewelacyjnie i zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych!Do zrobienia potrzebne są czerstwe bułki , pachnąca cebulka , pieczarki

Ostra na Słodko
"Nasiona roślin strączkowych na talerzu 2." - podsumowanie akcji 180

sałatka z ciecierzycą i fetą autorka:  KOLORgotowania  | blog: kolorgotowania.pl FASOLKA PO BRETOŃSKU -WEGAŃSKA autorka:  barbaratusinska  | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen ZAPIEKANKA Z SOCZEWICY I RYŻU autorka:  barbaratusinska  | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką autorka:  Życie ze smakiem(...)ciecierzycy- podstawowa wersja. autorka:  bisiakowska  | blog: Iammuffina Zupa z soczewicy czerwonej– wersja w wolnowarze autorka:  cybog  | blog: Dad in the Kitchen PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY autorka:  kameleon.kulinarny  | blog: KAMELEON KULINARNY PASTA Z BIAŁEJ FASOLI czyli wegański smalec autorka:  kameleon.kulinarny  | blog: KAMELEON KULINARNY PASZTET Z BIAŁEJ FASOLI

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotleciki z piersi kuczaka z pieczarkami i serem żółtym 265

Dzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę

Kuchnia Pełna Pasji
30 przepisów na listopad 150

gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Pomidorowa

Moja smaczna kuchnia
Tosty- z serem i pieczarkami 160

położyć lubczyk, pieczarkę i pomidorka. Smacznego! Gouda to jeden z najbardziej rozpoznawalnych przedstawicieli serów dojrzewających na świecie. Wyróżnia się wyrazistym zapachem i śmietankowym smakiem. Posiada sprężysty miąższ usiany nielicznymi oczkami o średnicy ziarna. Gouda MSM Mońki jest cieniona ze względu na swoją doskonałą topliwość, dlatego idealnie sprawdza się w daniach na ciepło, takich jak tosty, pizza czy zapiekanki. Źródło: KLIK

ClauditteMissCooking
Śmieciuchy 152

bazę stanowią pieczarki i ser, a reszta to już pełna dowolność)Wszystkie składniki dodać do gorących pieczarek.Dodać również wędlinę. Ser zetrzeć na tarce.Część można dodać do letniego farszu.Farsz można nakładać na połówki bułek, bagietki lub kromeczki chleba.Na bułki nałożyć farsz, a następnie posypać serem.Zapiekać w mikrofalówce aż do rozpuszczenia się sera. Pod zapiekankę koniecznie podłożyć papier

Mix smaku