kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/bataty-z-aromatycznym-farszen.html Gulasz wołowy z czosnkowo-pietruszkowymi chlebkami naan http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/gulasz-woowy-z-czosnkowo-pietruszkowymi.html Zapiekanka makaronowa a'la pizza http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/zapiekanka-makaronowa-la-pizza.html Naleśniki kukurydziane z mięsem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/nalesniki-kukurydzine-z-miesem.html Muszle makaronowe z wołowiną http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/06/muszle-makaronowe-z-woowina.html Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/holenderski-kebab-z-pieczarkami-kapsalon.html Sałatka z pierożkami ravioli http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/saatka-z-pierozkami-ravioli.html Nie znalazłeś dla siebie
Kuchnia w czekoladziewyczarować coś pysznego i za każdym razem innego. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić ją pulpecikami, natomiast do samej zapiekanki dałam dość sporo warzyw, bez których nie wyobrażam sobie obiadu. Składniki na 4-6 porcji: 400g makaronu tagliatelle Malma 600ml passaty (przecieru) pomidorowego 200g pieczarek ½ dużej papryki żółtej ½ dużej papryki czerwonej 350g zielonej fasolki szparagowej (ugotowanej świeżej lub mrożonej) 1 cebula 1 łyżeczka
Fabryka pomysłówZapiekanka makaronowa w sosie bolońskim z warzywami to pyszne i szybkie danie. Zapieczona z serem przypomina lazanie tylko że w przygotowaniu jest znacznie łatwiejsza. Maron mieszamy z sosem mięsno - warzywnym, posypujemy serem i zapiekamy. Można ją przygotować dzień wcześniej a przed podaniem zapiec(...)pokrojoną, cukinię, bakłażana, poszatkowane pieczarki oraz przyprawy i przecier. Dusimy co jakiś czas mieszając. Gotujemy na małym gazie aż płyny znacznie odparują. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy sosem, lekko danie mieszając, posypujemy tartym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut. Po wyjęciu zapiekankę posypujemy tartym parmezanem i podajemy
Kulinarne Fantazje Marioliwidzicie moją kuchnię ostatnio opanowały kasze :)Dziś zapraszam Was na pyszną zapiekankę z kaszą gryczaną. Zawsze jadłam kaszę gryczaną, w sypkiej postaci, jako dodatek do mięs i sosów. Tutaj w troszkę innej odsłonie, ale według mnie równie pysznej.Zapiekanki to dla mnie świetny obiad- szczególnie jak trzeba coś zrobić na szybko. Polecam!:)Składniki:100g kaszy gryczanej w torebkach250 ml przecieru pomidorowego200g pieczarekcebulapołówka(...)piersi z kurczaka120g mozzarellinatka pietruszkipieprz, sól, papryka słodka,masło pomidorKaszę gotujemy ok. 10 min. Podsmażamy na maśle cebulę i pieczarki, następnie dodajemy przecier pomidorowy, chwilę dusimy, następnie dodajemy posiekaną natkę z pietruszki doprawiamy pieprzem i solą.Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy na kilkadziesiąt minut. Następnie smażymy, może być lekko surowa w środku- dopiecze się w piekarniku. Kroimy
Czerwona Porzeczkaszpinakiem, pomidorem, szynką i mozzarellą tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym coś takiego muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym)grzanki z humusem tortellini w sosie z masła orzechowego z pieczarkami i brokułem
More food, love and dreamsKolejny fajny Fast Food tym razem wykorzystamy grzyby "opieńki" pieczarki też są spoko ale takiej wersji nigdy nie jadłam więc postanowiłam je wykorzystać. Wyszło obłędnie i bardzo chrupiąco - po prostu obłędnie. Składniki na 2 zapiekanki: 2 ciabatte 500 g opieńków 200 g kiełbasy ja użyłam jałowcowej 1 duża cebula czerwona 2 pomidory
Niezły Młynekpieczarek 1 duża cebula 200 g startego sera mozzarella sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek +1 łyżeczka masła Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Rozgrzać masło wraz z oliwą z oliwek. Zwiększyć ogień i usmażyć pieczarki. Podczas smażenia przyprawić je pieprzem. Pieczarki co jakiś czas przemieszać. Smażyć. aż do wyparowania soku. Pieczarki(...)przełożyć na talerz. Ponownie rozgrzać patelnię i przesmażyć cebulę. W trakcie smażenia posolić ją. Do zeszklonej cebulki dodać pieczarki. Całość delikatnie posolić i jeszcze chwilę smażyć. Bagietkę przeciąć wzdłuż na pół. Następnie przekroić na 2 części. Ze środka wyjąć odrobinę miąższu ( spójrz na zdjęcia poniżej ; miąższ należy wyjąć, aby powstało miejsce na farsz cebulowo-pieczarkowy) . Lekko czerstwą bagietkę posmarować
Ugotowaćblogu możecie spotkać je w burgerach, zapiekance, zupie czy niezwykłych kotletach mielonych (sprawdź je wszystkie TUTAJ ), a dziś do paczki dołączają smakowite i aromatyczne pieczone klopsiki w sosie pomidorowym, inspirowanym włoską Marinarą ;) Malutkie mięsne kuleczki kryją w sobie mnóstwo smaku i ziołowego aromatu, a ponadto są niezwykle soczyste dzięki wmieszanym pieczarkom. Całość skąpana w pysznym sosie pomidorowym z dodatkiem pachnących
Kuchnia w Słońcu Skąpanadynią, grzybami i jarmużem (quiche) autorka: KwartetZdrowychSmakow z bloga Kwartet Zdrowych Smaków Placki marchewkowe autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit! PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, CEBULĄ, PAPRYKĄ I RYŻEM. autorka: papilionka z bloga Papilionka o wszystkim i o niczym Pęczotto(...)Dokładkę Zapiekanka ziemniaczana z grzybami autorka: Kulinarna Arkadia z bloga mojakulinarnaarkadia.blogspot.com Placki ziemniaczane z cukinią autorka: stokrotka123 z bloga To i owo stokrotki "Buraki po burgundzku" autorka: chilliczosnekioliwa z bloga Chilli, czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej Pierogi z kaszą gryczaną, dynią i boczniakami autorka: Mątewka z bloga Kuchenne algorytmy Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami autorka: izzy
Weekendy w domu i ogrodziesię uda, a zapiekanka skradnie serca naszym gościom. Tak było ostatnio u mnie. Zebrałam składniki, do siebie pasowały i są ulubionymi przez moich najbliższych. A potem to już poszło jak z płatka. Przekonajcie się i Wy .... Składniki: 500 g fileta z ryby (ja użyłam łososia) 1 duży brokuł podzielony na różyczki 200 g małych pieczarek 3–4 sztuki(...)końcu rozłożyłam pieczarki. Jeśli są większe, to można je przekroić na połówki. Zrobiłam sos Czosnek przecisnęłam przez praskę. W garnuszku wymieszałam jogurt z czosnkiem i dodałam starty ser. Tym sosem polałam przygotowaną do zapiekania rybę z warzywami. Naczynie włożyłam do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Kiedy warzywa się lekko przypiekły, wyjęłam moją zapiekankę i od razu podałam. Podoba się
Kuchnia u KrysiWe wtorkowy wieczór polecam przepis na pyszną rybę zapiekaną z brokułem, pieczarkami i żółtym serem. To doskonała propozycja na obiad lub ciepłą kolację dla całej rodziny
Tradycyjna kuchnia KasiKolejna propozycja na dietetyczny obiad to kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami. Kasza jaglana jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu i ma wiele cennych właściwości. Zawiera dużo
kuchnia doskiKolejna pizza na cienkim cieście. Tym razem wersja dla mojego mężusia z pieczarkami i serem pleśniowym. składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn
Monia miesza i gotujeMakaron z papryką i pieczarkami w kremowym sosie Dziś mam dla Was przepis na prosty i szybki obiad z makaronem w roli głównej. Bez mięsa, a jak smacznie Makaron z papryką i pieczarkami w kremowym sosie można przygotować dosłownie w kilkanaście minut. Kilka prostych składników, chwila krojenia, mieszania, podsmażania i… gotowe. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Osobiście bardzo(...)lubię takie szybkie dania. A makaron, to baza idealna nie tylko do zupy, ale też do dań z patelni, zapiekanek, sałatek i innych najróżniejszych pysznych przepisów. Spróbujcie. Znacie makarony Śląski Bifej ? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie. Marka Śląski Bifej powstała z myślą o konsumentach, którzy cenią tradycyjną, zdrową i naturalną żywność. Wszystkie oferowane produkty są w 100% naturalne. A smak
Słodkie okruszki