Pieczeń z grzybami, warzywami i soczewicą to smaczne i sycące danie nie tylko na bezmięsny obiad. Sezon na grzyby prawie się skończył. Jeszcze można w niektórych
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejny przepis z mojej ulubionej ostatnio książki kucharskiej „Vegano Italiano”, tym razem pargmigiana, której nazwa może być myląca. Jedna opcja mówi o tym, że
greenscarfJeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety mielone z ziemniakami, to polecam moją wersję. Są bardzo aromatyczne, mięciutkie i co najlepsze w takim wydaniu smakują jeszcze lepiej
Kuchnia w czekoladzieZapiekane naleśniki z pieczarkami to przepyszna propozycja na obiad. Nie jest może to najszybszy obiad jaki możecie wykonać, ale jest warty tego, żeby spędzić przy nim
MamaOskarkaUwielbiam pizze w wykonaniu mojego męża. Sama też czasem ją piekę, ale zawsze uważałam, że jego smakuję o wiele lepiej. W szczególności, że jego ciasto nigdy
Słodkie okruszkiZ okazji Dnia Kobiet przygotowałam sobie dziś ciasto. Carbonara cake , bo to o nim właśnie mowa to tak naprawdę tradycyjna, popularna carbonara , jednak podana w niecodziennej
365 dni dookoła kuchniBabkę ziemniaczaną po raz pierwszy jadłam u mojej nieżyjącej już teściowej, Babci
Kuchnia PrezydentowejWielkimi krokami zbliża się sezon na cukinię. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wykorzystywać ją w swoich przepisach w różnych formach. Z powodzeniem możemy na
Mostek w kuchniWitajcie po przerwie :) Wróciłam już warsztatów Londynie :) było cudownie :) Smacznie, aromatycznie, kolorowo i ciekawie. Na pewno temu wyjazdowi poświęcę niejeden wpis. Tymczasem odpoczywam, a dla Was
Codzienna kuchnia niecodziennaPodczas robienia zakupów włożyliśmy do koszyka kilka bakłażanów, jeszcze bez konkretnego pomysłu na ich wykorzystanie. Musaka z bakłażanem to danie, który wybraliśmy spośród zgromadzonych przepisów. Moussaka
niecodziennikparyTarta ze szpinakiem to kolejna propozycja dla wszystkich tarto-smakoszy 🙂 Chrupiąca tarta ze szpinakiem i serem Gruyere świetna jest na ciepło, ale również na zimno. S
Moja DelicjaUwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że mięso i wędliny to nie są produkty na liście moich ulubionych. Jem ich coraz mniej, zastępując je roślinnymi zamiennikami. Kiedy
Codzienna kuchnia niecodziennaDość rzadko robię tarty, do tej pory na blogu pokazałam tylko brokułową , choć pewnie niedługo mi się to zmieni, bo można w nich przemycać ogrom
Poezja Smaków - blog kulinarny