SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 2 cukinie 200 g fety 250 ml mleka 2 jajka 2 szalotki 3 ząbki czosnku
La grande e la piccola cuocaWymyśliłam sobie tort warzywny. Widziałam takie zdjęcia w internecie, spodobała mi się koncepcja więc postanowiłam zrobić swoją wersję w opcji czym lodówka bogata. Wylądowała w nim
Cooking for EmilyZapewnie wielu z Was uzna, że kasza gryczana z cukinią i kurczakiem to danie bardziej studenckie aniżeli posiłek dla całej rodziny. I tutaj Was zaskoczę to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Okrągła cukinia nie tylko wygląda zjawiskowo i jest wyjątkowo fotogeniczna, to super zdrowe warzywo, nie wiem dlaczego, ale ciągle niedoceniane. Okrągła odmiana cukinii jest dużo wygodniejsza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!S k ł a d n i k i: (dla 4 osób) - 4 małe żółte cukinie (ostatecznie mogą być zielone ;) - 0,5 kg bobu
Gocha gotuje!jest również bardzo smaczna. Makaron w sosie pomidorowym z ziołowym serkiem topionym i parmezanem. Danie można wzbogacić o mięso. Do przygotowania zapiekanki można wykorzystać inne kształty makaronu, a zamiast cukinii można użyć bakłażana. Polecam! Ciasto makaronowe z cukinią Składniki na 4-5 porcji: 1-2 cukinie opakowanie Czanieckiego makaronu Rurki (lub innego kształtu
Smak mojej kuchnidojrzewania sera to co najmniej 3 miesiące; ser kruchy, który bardzo dobrze sprawdza się w wysokich temperaturach (szybko się topi), można go swobodnie dodawać do zapiekanek makaronowych lub faszerowania warzyw, np. papryk, bakłażanów, cukinii, które następnie zapiekamy w piecu; idealny dodatek do sałatek (słynna sałatka grecka składająca się z grubo pokrojonych pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli w plastrach, słodkiej papryki
Zasmakuj KuchniAby nie było za słodko dziś propozycja wytrawna:) Faszerowana cukinia, która może zastąpić lekki obiad, być sycącą kolacją lub świetną przekąską podczas spotkania ze znajomymi. Można
Z miłości do słodkościJeżeli macie ochotę na lekki i wegetariański obiad to zachęcam do przygotowania warzywnej tarty wraz z dodatkiem cukinii, pora, cebuli oraz sera feta. Szybko, prosto i
Ugotowaćprzygotowaniu, dlatego najczęściej podaje się ją po prostu z podsmażoną na maśle bułką tartą. Można ją także wykorzystać do zrobienia sałatek, przetworów na zimę czy zapiekanek, albo zup. Ja ją dzisiaj połączyłam z cukinią. Wyszła prosta, szybka i smaczna zupa.Polecam. ZUPA FASOLKA z CUKINIĄ Składniki: 1 l bulionu 1 cukinia 1 duża garść fasolki szparagowej 2-3 ziemniaki 1 cebula
Bon appetit mon amieJeżeli lubicie zapiekane warzywa, to ta propozycja jest właśnie dla Was. Przygotowanie tej potrawy jest dość czasochłonne, jednak gwarantuję zadowolenie po jej przygotowaniu i spałaszowaniu:) Brokuł
Ania i Marcin gotują1,5 szkl mąki pół kostki masła 1 jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia nadzienie 100 g sera feta 100 g sera żółtego pół szkl
Gotowanie jest łatweSkładniki na 3 porcje: 400 g ziemniaków, pokrojonych w cienkie plasterki 1 cukinia (około 200g) pokrojona w cienkie plasterki 125 g sera koziego 1 cebula 1
Moja Galeria Smakumożna nie tylko używać do smarowania chleba czy krakersów, ale też jako sos do grillowanych mięs czy warzyw, czy jako sos do pizzy z dodatkiem cukinii i sera koziego oraz jako sos do zapiekanki makaronowej. Zapiekankę przygotowałam tylko dodając część sosu do ugotowanego al dente makaronu z dodatkiem mozzareli. Jak lubicie bakłażana to na pewno ta pasta z bakłażana
UgotujmyTo.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sezon na cukinię już wprawdzie za nami, ale w sklepach warzywa te są nadal
Kuchnia Pełna PasjiSerwowaliśmy sobie wczoraj z mężem na kolację:) Była praca zbiorowa;) Bardzo udana praca i smaczna;)))) Może Wy też wypróbujecie....Składniki; 5 ugotowanych ziemniaków, 3 pomidory
Anioły w kuchniMimo szalonego i zawalonego po brzegi tygodnia o blog trzeba dbać :) W związku z tym wyciągnęłam z szafki kupione wcześniej wielkie muszle. Ponieważ dziś czwartek, więc
Z butelką mleczka w tleszklanki gorącej wody 1 kostka bulionowa Vegeta Natur bulion warzywny 4 łyżki koncentratu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano do zapiekania: 200 g makaronu pełnoziarnistego penne 1 mała cukinia 1 garść szpinaku baby 50 g startego parmezanu Przygotowanie: pulpeciki: Mięso mielimy z cebulą i 1 ząbkiem czosnku. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko, przyprawę do gyrosa Vegeta Natur , odrobinę soli(...)przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Całość gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Na końcu dodajemy do sosu oregano. zapiekanka: Makaron pełnoziarnisty (najlepiej penne) gotujemy al dente. Ugotowany makaron mieszamy z pulpecikami i sosem, umytym szpinakiem (całe liście), oraz pokrojoną cukinią. Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym parmezanem. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Bon appetit mon amiesolą, pieprzem i przyprawą do kurczaka i troszkę dusimy. Ziemniaki obieram i lekko podgotowuję. Niektórzy używają do zapiekanek surowych ziemniaków i warzyw ale ja jednak wolę takie lekko podgotowane ponieważ mam pewność że będą miękkie. Brokuły również lekko podgotowujemy a papryki i cukinie lekko podsmażamy na cebulce. Gdy już mamy wszystko gotowe zaczynamy wszystko razem układać. Najpierw dajemy pokrojone(...)plasterki ziemniaki a na nie pieczarki z kurczakiem, potem cukinie z paprykami a następnie brokuły pokrojone w plasterki. Na koniec kolejna warstwa ziemniaków. Potem kroimy mozzarellę w plasterki a na to jeszcze kawałek startego żółtego sera. Całość zapiekanki polewamy śmietanką wymieszaną z sosem. Gotową zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy ok. 30-40 min jak zapiekanka
Kuchenne WariacjeRicotta i suszone pomidory - bardzo lubię ten duet. To połączenie składników często gości w mojej kuchni. Takim farszem nadziewałam już naleśniki czy też
Monia miesza i gotujeMagda Pomysł na tą zapiekankę powstał bardzo spontanicznie – trzeba było zrobić obiad, do sklepu iść się nie chciało, więc trzeba było skorzystać z tego co się nawinie i co aktualnie jest w mojej kuchni. Cukinii, ziemniaków i cebuli zawsze są u mnie zapasy, a i o boczek nie trudno, bo jak to twierdzi mój mąż, z nim można zrobić(...)każdą potrawę. Z tego niby nic w lodówce powstała smakowita zapiekanka, dla ,,zadania szyku” posypana parmezanem. Ale tak naprawdę można użyć do niej innego sera, może wędzonego lub zrobić wersję wege i stworzyć coś równie pysznego. Składniki (na 2-3 porcje): 1kg ziemniaków 2 średnie cukinie 1 duża cebula 150g wędzonego boczku sól i pieprz do smaku pół szklanki
Smaczna Stronajedziemy. W przepisie występuje sos beszamelowy, wzbogacony dodatkiem sera. Koniecznie pamiętajcie o dodania gałki muszkatołowej do sosu, bo inaczej wyjdzie po prostu mdły. Do zapiekanki możecie poza brokułami i szparagami dodać również ziemniaki, paprykę, cukinię czy bakłażan. Co kto lubi i co kto akurat ma pod ręką. Za to zestawienie szparagi, sosik, brokuły, boczek i ser robią naprawdę dobry
Mieszam w GarnkuZapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to świetny pomysł na pyszny obiad lub kolację dla całej rodziny. Szybka i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 350 gram dowolnego makaronu ok 500 gram mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 mniejsza cukinia 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 400 gram 150-200 gram tartego sera(...)przypraw do mięsa olej do smażenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Paprykę i cukinię kroimy w kostkę a cebulę w drobną kostkę, na patelni na oleju podsmażamy cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę, smażymy mieszając ok 3 min, następnie dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy ok 3 min, po tym czasie do warzyw
Blog kulinarny S9.PLtrzeba ugotować, ponieważ upiecze się w piekarniku. Wbrew pozorom zapiekanka przygotowana w poniższy sposób nie będzie w ogóle sucha ani za mocno spieczona. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1 woreczek kaszy pęczak (100g) 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 marchewki 1/2 cukinii 1/2 dużej czerwonej cebuli 2 i 1/2 szklanki wody sól, pieprz(...)natka pietruszki bułka tarta Marchewki oraz cukinię obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Mięso mielone przełożyć do miski. Przyprawić solą, pieprzem oraz natką pietruszki (może być suszona jak i świeża). Na sam koniec wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Masę wyrobić i uformować pulpeciki wielkości piłeczki ping-pongowej. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć mięsne kuleczki, następnie
UgotowaćMięso mielone z cukinią w sosie z curry Jeśli zastanawiacie się, co można zrobić z cukinii na obiad, polecam mięso mielone z cukinią w sosie z curry. Taki sos będzie idealny do ryżu, makaronu, klusek, kaszy lub ziemniaków. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, to świetna potrawa, gdy nie macie dużo czasu na gotowanie. Cukinia w sosie pomidorowym(...)mieszane. Jeśli lubicie ostre smaki, dodajcie tu odrobinę chili - świeżego lub w proszku. Cukinię możecie zastąpić kabaczkiem lub bakłażanem, w sosie świetnie sprawdzą się również pieczarki, a także różnokolorowe papryki. Mięso mielone z cukinią w sosie z curry sprawdzi się również jako składnik zapiekanek. Możecie łatwo przygotować ryżową zapiekankę z tym sosem i sporą ilością startego żółtego sera. To bardzo
Lekcje w kuchniJeżeli nie macie pomysłu na cukinię to zachęcam do przygotowania domowego ketchupu. Do jego przyrządzenia będziecie potrzebować tylko kilka składników: cukinii, cebuli, koncentratu pomidorowego, octu, cukru i przypraw. Poniższy ketchup będzie idealny na kanapki, zapiekanki lub jako sos do posmarowania spodu pizzy. Na sam koniec dodam, że ketchup jest pyszny w smaku :) Składniki: 1,5 kg cukinii (waga po obraniu
UgotowaćSkładniki: 200 g dowolnego makaronu, u mnie bucatini, stąd efekt pustych rurek 🙂 1 marchewka 400 g cukinii 1 słoik karczochów w zalewie 1/2 pora, można wykorzystać zieloną część 1 … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z warzywami
czarrna od kuchniCukinia to jedno z warzyw, które wyjątkowo lubię. Można ją przygotować na wiele sposobów: grillować, faszerować, smażyć, dodawać do makaronów, zapiekanek i przygotować przetwory na zimę. W ubiegłym sezonie podałam przepisy na sałatki słoikowe z cukinią i kiszone cukinie . Tym razem przygotowałam cukinię w zalewie z curry, prawie identycznej jak do ogórków curry . Do przepisu użyłam młodych, niewielkich cukinii
Codziennik Kuchenny