zapiekanka makaronowa - 2350 przepisów (strona:90/157)

Makaron na słodko - Makaronowa szarlotka pod pierzynką 288

Gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu. 3. Ubijamy białko z 3 łyżeczkami cukru na sztywną pianę. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy makaron, potem uduszone jabłka, całość zakrywamy ubitymi białkami. Pieczenie (piekarnik elektryczny, termoobieg): Całość zapiekamy w temp. 180 stopni przez 15-20 min.  Kalorie: 1 porcja - ok. 350 kcal Smacznego

Malowane smakiem
Zapiekanka makaronowa z mięsem, cukinią i..... 146

przy drugiej, tak aby dotarła do dna i w każdej znalazło się mięso razem z sosem. Następnie między makaron wciskamy plasterki cukinii. Nakrywamy folią aluminiową, stawiamy do nagrzanego piekarnika ( 190 stopni). Po 30 minutach zdejmujemy przykrycie , posypujemy wierzch serem  i zapiekamy kolejne 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika, nie wyjmujemy od razu, dopiero po  jakiś

Dieta moja pasja
Ravioli z maślakami zapiekane z pomidorami 154

Od sąsiadki dostałam maślaki. Postanowiłam zrobić pierwsze w moim życiu ravioli. Nie wyglądają tak pięknie jak z włoskiej restauracji ale są na

Bon Appetit Małgorzaty
Świeże daktyle w zapiekanym bakłażanie. 190

Daktylowce  należą do najstarszych drzew owocowych na świecie. Na temat składników odżywczych daktyli, nie będę się rozpisywał. Arabowie twierdzą, że dostarczają tylu składników odżywczych ile

Kulinarny karnet Christophera
ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM MUSZLE MAKARONOWE NADZIEWANE MIĘSEM MIELONYM 194

Danie idealne na smaczny, niezawodny obiad... muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym, całość posypana serem i zapiekana w sosie pomidorowym. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego spaghetti

Zrób to smacznie
Dynia makaronowa zapiekana i kasza jaglana z kleksem śmietany 170

1 dynia makaronowa 300 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu oregano bazylia pieprz ziołowy 1 szkl kaszy jaglanej śmietana

Gotowanie jest łatwe
Cukinia zapiekana z grzybami 229

żółtej i zielonej.  Obydwie są bardzo smaczne, doskonałe na surowo do sałatek, idealne lekko podsmażone z czosnkiem do makaronów czy do ryżu. Dzisiaj natomiast chciałam Wam zaproponować cukinię faszerowaną, taką w wersji jesiennej, czyli z grzybami.  Cukinia zapiekana z grzybami Składniki  na 4 porcje Czas przygotowania:  70 minut Składniki: 2 średnie okrągłe zielone cukinie

Kulinarne przygody Gatity
Wegetariańska lasagne z młodą cukinią 174

Głównym składnikiem lasagne są płaty makaronu przekładane sosem i zazwyczaj mięsem. U mnie dziś wegetariańska wersja tej popularnej potrawy. Wyszła równie pyszna! Składniki: 1 opakowanie makaronu lasagne 1 młoda cukinia 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki soku pomidorowego ½ szklanki startego parmezanu tymianek bazylia sól i pieprz do smaku(...)przez 5 minut, po czym wymieszać z połową startego sera. Jogurt wymieszać z ziołami i odstawić. W między czasie naczynie do zapiekania posmarować sosem jogurtowym i układać warstwami płaty lasagne sos i nadzienie warzywne. Ostatnia warstwa to makaron który należy posmarować resztą sosu, posypać pozostałym serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez  około 40 minut

Tradycyjna Kuchnia
Tosty z masłem czosnkowym 296

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapiekanki. Chciałam Wam dzisiaj zaproponować przykładową wariację, oczywiście składniki jakich użyjecie oczywiście zależy od nas samych, od tego co

Kuchnia Pełna Pasji
TRADYCYJNE CANNELLONI ZAPIEKANE POD BESZAMELEM 247

Kuchnia włoska jest jedną z naszych ulubionych. Bogata w smaki i pożywna jest idealna do serwowania rodzinie. Nadziewane cannelloni jest świetnym rozgrzewaczem na zimowe popołudnia, więc

Przepisy Aleksandry
Greckie smaki w szaszłykach z kurczaka 290

średni bakłażan ok. 400 g pomidorowej passaty (lub dobrego przecieru pomidorowego, ale nie koncentratu!) przyprawy: sól morska, pieprz, tymianek, czosnek - w płatkach lub granulowany, cynamon, cukier, płatki chili (opcjonalnie) makaron lub ryż do podania oliwa z oliwek patyczki lub szpikulce do szaszłyków Kurczaka kroimy w równe plastry, w sumie powinno nam wyjść ok. 12 podobnych kawałków. Umieszczamy w misce, oprószamy(...)znalazł się w środku z bakłażanem na zewnątrz. Tak przygotowane porcje nadziewamy na patyczki, tworząc cztery szaszłyki i przekładamy do sosu. Całość zapiekamy w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez ok. 40 min. W tym czasie gotujemy makaron lub ryż według instrukcji na opakowaniu. Pasować będzie także kasza kuskus lub świeże pieczywo. Szaszłyki podajemy lekko ostudzone. W Grecji do takiego

Ratunku obiad
Czarodziejska Zapiekanka 137

Czarodziejska Zapiekanka Takiej zapiekanki jeszcze nie jedliście, wykorzystanie w innej wersji mięsa mielonego, zamiast tradycyjnych mielonych. Rurki makaronowe nadziewane mięsem oraz warzywami, zapiekane w piekarniku. 50 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: ·        1 kg mięsa wieprzowego mielonego ·        1 całe jajko ·        Sól

Kulinarna Chwila
Ciasto makaronowe z cukinią 177

smaczna. Makaron w sosie pomidorowym z ziołowym serkiem topionym i parmezanem. Danie można wzbogacić o mięso. Do przygotowania zapiekanki można wykorzystać inne kształty makaronu, a zamiast cukinii można użyć bakłażana. Polecam!   Ciasto makaronowe z cukinią   Składniki na 4-5 porcji:   1-2 cukinie opakowanie Czanieckiego makaronu Rurki (lub innego kształtu) szklanka przecieru pomidorowego

Smak mojej kuchni
Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami 203

przez kilka minut. Na koniec dodaj trzy łyżki jogurtu greckiego, dopraw solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na przykład z makaronem. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Indyk z batatem i sosem czosnkowym indyk bataty czosnek

Fit&Fast Kitchen
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 761

maśle podsmażam cebulę ze szczypiorkiem. Dodaję pomidory, posiekany czosnek i przyprawy (chili peperoncini wcześniej rozgnieść w dłoniach). Chwilę duszę na małym ogniu. Makaron łączę z warzywami i sosem, mieszam, przekładam do naczynia żaroodpornego. Całość posypuję serem. Zapiekam w 180 stopniach - 15 minut pod przykryciem, a następnie około 5-7 minut bez pokrywki

JejKuchnia