z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:375/703)

Tortilla z wege sosem meksykańskim 121

przecieru pomidorowego   1 puszka czerwonej fasoli 0,5 puszki kukurydzy  1 papryczka habanero suszona 0,5 łyżeczki kminu rzymski  0,5 cukinii 3 pieczarki   garść kolendry garść pietruszki zielonej   sól, pieprz Przygotowanie: Mąki przesiewamy przez sitko dodajemy olej kokosowy, wodę, sol i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na kulki (mi wyszło(...)wilgotną ściereczką aby zachowały elastyczność.  Sos meksykański: na oliwie podsmażamy pokrojoną w piórka szalotkę i dodajemy sprasowany czosnek. Jak szalotka się zeszkli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz w kostkę cukinię. Jak warzywa zmiękną dodajemy przecier pomidorowy, kukurydzę, fasolę czerwoną, pokrojoną papryczkę, habanero, pieprz,sól, kmin rzymski, natkę pietruszki i kolendrę. Po 5 min sos będzie idealny

Łycha smaków
Paszteciki krucho- drożdżowe z nadzieniem pizza gyros 157

margaryny 3 dag drożdży ½ łyżeczki cukru 4 łyżki mleka sól do smaku 1 jajko papier do pieczenia Składniki na nadzienie: 1 puszka kukurydzy 1 filet z kurczaka 25 dag pieczarek 1 cebula biała 1 czerwona papryka 15 dag żółtego sera 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa tłuszcz do smażenia Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać  , najlepiej blenderem razem z cebulą

Tradycyjna Kuchnia
Moje gołąbki z sosem pomidorowym. 138

gołąbki w trochę innym wydaniu. Składniki; 40 dag ryżu 20 dag kaszy jęczmiennej 40 dag mięsa mielonego 1 słoik mielonki (lub z puszki) około 30 dag. 20 dag pieczarek 1 łyżka masła 1 cebula 3 ząbki czosnku główka kapusty białej lub włoskiej sól, pieprz sok pomidorowy Przygotowanie; Z kapusty wyciąć głąb a następnie  włożyć ją do dużego garnka(...)zeszklić, dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę, chwile podsmażyć i dodać do farszu ryżowego. Mięso mielone poddusić do miękkości, mielonkę również drobno pokroić i wszystko dodać do farszu. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i smażyć na łyżce masła do momentu odparowania całej wody. Dodać również do całości. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku.  Farsz układać

Radość kipiąca uśmiechem.
SALATKA NA CIEPLO Z PIECZARKAMI 169

Dzisiaj polecam pyszną i szybką sałatkę Składniki; Pół opakowania rukoli Parę plasterków szynki parmeńskiej 10 pieczarek pokrojonych na plasterki usmażonych szybko na maśle 8 suszonych pomidorów w oliwie Parmezan w płatkach Wykonanie; Wszystko ułożyć warstwowo ( pieczarki mają być ciepłe) polać oliwą z oliwek lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem delikatnie przemieszać

Anioły w kuchni
Pizza na otrębowym spodzie 235

pizzy: Koncentrat pomidorowy Drobiowa wędlina – w zależności od wielkości plastrów tyle, żeby starczyło na całą pizzę (ok 8-9 plasterków) 1 kulka mozarelli light Cebula czerwona Opcjonalnie: rukola, pieczarki   Przygotowanie: Przygotowanie jest łatwe i szybkie, więc już na samym początku można rozgrzać piekarnik do 180ºC. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajka, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Dodać otręby(...)pomidora i cebulę, pokruszyć/zetrzeć mozarellę. Gdy pizza będzie już lekko rumiana wyjmujemy ją, smarujemy koncentratem/ketchupem, kładziemy wędlinę, pomidora, cebulkę i posypujemy mozarellą. Jeśli chcemy dodać rukolę i pieczarki (które muszą być lekko przesmażone, by oddały nadmiar wody), to jeszcze przed dodaniem mozarelli. Zapiekamy aż ser się stopi i gotowe do jedzenia! Mnie bardzo smakowało, a przede wszystkim udało

Jak gotować i nie zwariować
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 113

cheese in the recipe. Enjoy your cooking! SKŁADNIKI (5-6 porcji): 200 g makaronu razowego 400 g kurzych udek bez kości i skóry 1 średnia cukinia 200 g pieczarek 3 średnie buraki 1 średnia czerwona papryka 1 średnia marchewka 200 g jogurtu greckiego 1 kulka mozzarelli 150 g sera typu Lazur oliwa, czosnek, ulubione zioła, sól, pieprz INGREDIENTS(...)opakowaniu. Warzywa kroimy na kawałki mniej więcej równej wielkości. Cukinię wzdłuż na pół i w talarki, cebulę w piórka. Marchewkę porządnie wyszoruj pod bieżącą wodą i pokój w plasterki. Pieczarkom urwij nóżki, kapelusze obierz, jeśli jest taka potrzeba i przekrój jeśli są zbyt duże. Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Wszystkie warzywa wrzuć do dużej

Martyna Cooks
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I ZIEMNIAKÓW, BEZGLUTENOWE 202

kilka minut, do lekkiego przyrumienienia. Podajemy jako samodzielne danie, np. z sosem pieczarkowym lub jako dodatek do innych dań. U mnie wersja z sosem pieczarkowym, oraz podsmażonymi całymi pieczarkami. Sos przygotowuję z pokrojonych w cienkie paski pieczarek, podsmażonych na oleju kokosowym lub maśle klarowanym, doprawionych solą, pieprzem, śmietanką i zaciągniętych skrobią ziemniaczaną lub kukurydzianą. Lekkie i pyszne. Rewelacyjne również

Smaczne Zdrowe
10 najlepszych wpisów 2015 roku 134

dostępny od oliwy z oliwek. Ale czy rzeczywiście możemy nim zastąpić oliwę i czy każdy olej rzepakowy jest dobry? Fajnie, że kolejny mój wpis tematyczny zyskał Wasze uznanie. 3. Pieczarki portobello faszerowane po liguryjsku Pieczarki portobello są coraz łatwiej dostępne, być może dlatego wielu z Was zainteresował ten przepis. Nadziane czosnkiem, pietruszka i bułką tartą smakują wyśmienicie i świetnie nadają

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka makaronowa 127

większości domów niedziela kojarzy się z rosołem. Co zrobić z pozostałościami, oprócz przysłowiowej pomidorówki? Podpowiadamy... Składniki 300 g ugotowanego makaronu 500 g ugotowanego kurczaka 250 g pieczarek 300 ml rosołu 150 g roquefort (lub innego pleśniowego) 250 g startego sera żółtego 1 cebula czerwona   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na dnie naczynia układamy makaron. Mięso(...)oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, układamy na makaronie, następnie kładziemy oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki. W rondelku zagotowujemy rosół, rozpuszczamy ser, zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy startym serem i posiekaną czerwoną cebulą. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Pieczone bioderka z kurczaka... 343

Pieczone bioderka z kurczaka... Potrzebne będą: bioderka z kurczaka kilka pieczarek cebula natka pietruszki przyprawa do kurczaka sól, pieprz masło Bioderka myjemy, oczyszczamy z pozostałych ewentualnie piórek. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (ja daję tą z prymatu, są tam same naturalne składniki, nie ma chemii).  Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy do niego przyprawione bioderka(...)dodajemy pokrojone na połówki pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka, trochę masła, posypujemy natką pietruszki, Naczynie przykrywamy, wkładamy na piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Pod koniec zdejmujemy przykrycie i podpiekamy skórkę

Pelusiowa Kuchnia
Paszteciki w bułeczkach 125

Pyszny domowy pasztet pieczarkowy podany w zapieczonej bułce. Składniki: 10 małych bułeczek 2 dag masła 30 dag wędliny (mogą być resztki świąteczne) 10 dag pieczarek 1 łyżka śmietany 1 łyżka mąki 1 cebula biała 2 łyżki tłuszczu 4 łyżki wywaru (może być z kostki) 1 żółtko jaja sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Wędlinę pokroić i zmielić . Pieczarki , cebulę

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekane penne z jarmużem w sosie pomidorowym 169

kreatywność ;) Makaronowa zapiekanka z jarmużem w sosie pomidorowym   Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka fasoli czerwonej 250 g jarmużu świeżego 2 cebule 4 ząbki czosnku 300 g pieczarek 2 pomidory sok z połowy cytryny makaron penne ser żółty kilka łyżek eliksiru - przepis tutaj przyprawy: sól himalajska, pieprz, imbir, papryka słodka, gałka muszkatołowa Sos pomidorowy: 2 łyżki masła(...)lodówki. Cebulę drobno siekamy i szklimy na 1 łyżce oleju kokosowego z dodatkiem 1 łyżeczki ksylitolu. Jarmuż również siekamy i podduszamy z cebulką . Dodajemy przetarty przez praskę czosnek. Pieczarki kroimy w paski i gotujemy do miękkości. Cedzimy, po czym dodajemy do jarmużu i cebuli.  Pomidory również kroimy w drobną kostkę, gniazda nasienne usuwamy. Dodajemy do farszu i dusimy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ramen drobiowo- wołowy 185

marynowana w sosie sojowym i occie ryżowym gęsina z wywaru marynowana w sosie sojowym i occie ryżowym grzyby shitake z wywaru, smażone z sosem sojowym przez 2 minuty smażone pieczarki cebula dymka wodorosty nori makaron do ramen lub makaron soba Mięso myjemy, suszony. Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Wszystkie warzywa i mięso umieszczamy na blaszce do pieczenia(...)ryżowym jeśli jest to konieczne. Mięso wołowe i gęsinę z wywaru marynujemy w łyżce sosu sojowego i octu ryżowego przez 15 minut, następnie smażymy na patelni przez minutę. Pieczarki smażymy na maśle. Dymkę kroimy w plastry. Omlet z jednego (lub dwóch) jaj smażymy na maśle, rolujemy i kroimy w jedno centymetrowe plastry. Wodorosty nori moczymy w wywarze przez

Mango Papaja
Podsumowanie 2015 roku 184

Sałatka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą 5. Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 6. Śmietankowo-kokosowe ciasto z porzeczkami 7. Sos słodko-ostry do słoików 8. Bułki z pieczarkami i serem 9. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą 10. Sałatka z jajkiem, brokułem i kurczakiem 11. Sałatka grillowa z ziemniakami II 12. Snikers

My simple kitchen
Zyczenia i Zapiekanka pieczarkowa z kaszy i mięsa mielonego z czerwonym akcentem 200

KipiKasza". Zapiekanka pieczarkowa z kaszy i mięsa mielonego z czerwonym akcentem 2 i 1/2 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jęczmiennej, perlistej, średniej 600 g mięsa wieprzowego, mielonego 200 g pieczarek, pokrojonych na plasterki 1 posiekana  cebula 1/2 pokrojonej w kostkę czerwonej papryki sól, pieprz po 100 g mozzarelli do starcia i cheddara 2 łyżki oleju W rondlu rozgrzewamy tłuszcz(...)szklimy na nim cebulę. Dodajemy pieczarki i smażymy 5 minut. Dorzucamy paprykę i smażymy kolejne 3 minuty. Następnie dorzucamy mięso i smażymy ok. 15 minut żeby się lekko zrumieniło. Kaszę dorzucamy do rondla i łączymy z mięsem. Doprawiamy. Mieszankę przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy mieszanką startych serów. Przykrywamy folia aluminiową. i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 st.C

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania