z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:323/703)

Nadziewany por z parowaru 237

trzymać się kurczowo przepisu :) Choć mi wyszło bardzo dobre i polecam takie połączenie :) Składniki :  1 por - biała część 160g mięsa mielonego  1 papryka chili jalapeno  3 pieczarki  8 cebulek perłowych Silver 4 suszone pomidory  1 łyżka parmezanu  1 łyżka lnu mielonego złotego odtłuszczonego  3 łyżki kiełków brokułu  1 jajko  Przyprawy : pieprz(...)pół i wysunąć powoli po kolei warstwy. U mnie z dwóch kawałków pora, wykorzystałem po 2 wierzchnie warstwy, reszta pora poszła na pastę jajeczną . Nic się nie może zmarnować :) Pieczarki myjemy, obieramy daszki i drobno siekamy. Papryczkę chili jalapeno również myjemy i kroimy na małe kawałki, tak samo kroimy pomidory suszone. Cebulki kroimy na pół. Mięso mielone wykładamy do głębokiego

Parowar Faceta
Roladki drobiowe z pieczarkami 518

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na wszelkiego rodzaju imprezy Post Roladki drobiowe z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Lekka sałatka z ziemniakami i brokułem (84 kcal) 3552

przecież nie samą sałatą człowiek żyje Jest za to smaczna, sycąca i bez dodatku majonezu zawiera naprawdę niewiele kalorii. Składniki: brokuł mały por 3 średnie ziemniaki marchew ok 10 pieczarek marynowanych (180 g) 220 ml jogurtu greckiego light 3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy na drobne różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Ziemniaki i marchewkę(...)gotujemy w mundurkach i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Por również kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy w misce, dodajemy jogurt, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Brukselka z pieczarkami w śmietanie (277 kcal) 195

służy jako bardzo aromatyczna przyprawa, podobno obniża cholesterol i ciśnienie krwi, poprawia krążenie, działa bakteriobójczo, oczyszcza organizm i pobudza jelita do pracy. Składniki: 400 g brukselki 250 g pieczarek średnia papryka czerwona 180 ml śmietany 30% kilka suszonych pomidorów drobno posiekanych sól, pieprz, pieprz kolorowy, gałka muszkatołowa, mięta, czosnek niedźwiedzi Przygotowanie Brukselkę myjemy, oczyszczamy, większe przekrawamy na pół i gotujemy(...)osolonej wodzie na półmiękko. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w spore plastry, podsmażamy na oleju, aż odparuje z nich sok. W połowie smażenia dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy brukselkę, śmietanę, pomidory i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu aż sos uzyska kremową konsystencję

e-PrzepisyKulinarne
Conchiglioni z parowaru z roszponką 315

blogu :) Zgodnie z obietnicą, że będę go nadziewał także innymi produktami, dziś przyszła właśnie kolej na nową odsłonę tego makaronu. Składniki :  12 szt makaronu Conchiglioni Rigata 2 duże pieczarki 12 cebulek perłowych Silver 6 suszonych pomidorów 3 plastry surowego boczku 2 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki świeżej natki pietruszki  1 garść sałaty roszponki  Przyprawy : zioła dalmatyńskie(...)samo, jak w poprzednim przepisie na conchiglioni. Wkładamy go do pojemnika na ryż i zalewamy wrzątkiem, parujemy 13 minut, żeby był al dente. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pieczarki myjemy, obieramy daszki i kroimy na małe kawałki. Suszone pomidory również na małe kawałki, tak samo plastry boczku. Cebulki perłowe kroimy na pół. Świeżą natkę myjemy i siekamy. Wszystko przekładamy

Parowar Faceta
Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem 467

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z dodatkiem pieczonych frytek i gotowanej marchewki z groszkiem. Pycha Post Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Zupa misz-masz z nutką orientu 184

ząbki czosnku cebula 4 liście laurowe  4 ziela angielskie łodyga trawy cytrynowej łodyżki świeżej kolendry Zupa: 2 pietruszki pół selera 4 marchewki 300 g dyni kilka pieczarek zielona fasolka szparagowa skórka otarta z cytryny sos rybny do smaku kasza jaglana pasta miso Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy wywar. Ja wykorzystałam duży garnek (ok 8 l), ale oczywiście możecie użyć(...)imbirem. Dodajemy rozdrobnioną włoszczyznę oraz cebulę. Po kilku minutowej obróbce termicznej warzywa dodajemy do wywaru. Na tej samem patelni przez kilka minut podsmażamy pozostałe, rozdrobnione warzywa, czyli dynię, fasolkę, pieczarki i również przekładamy do garnka z zupą. Na talerz wyjmujemy mięso, na którym gotowaliśmy wywar. Ja oddzielam od niego mięso i dodaję do zupy. Przed końcem gotowania do zupy dodajemy

Taste Of My Day
G.. grillowany kurczak w sosie sojowym i kaszą jaglaną. 318

łyżka oliwy marynata: 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, czosnek, papryka ostra w proszku, szczypta soli pieprzu 1 duża marchewka, 1/2 szklanki groszku zielonego, 4 duże pieczarki, 1/2 cebuli pieprz, sól, papryka słodka w proszku, pieprz, sól Przygotowanie : Kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z wszystkich niechcianych rzeczy. Wkładamy go do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty i wkładamy(...)minutach cała woda wyparowała, więc dodałam kolejną szklankę. Uwaga: kaszy nie mieszamy , ponieważ potem zaczyna się przypalać. W innym garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i dodajemy pokrojoną cebulę, pieczarki i pokrojoną w plastry marchewkę. Po ok. 10 minutach dodajemy groszek. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Ściągamy z ognia. Gdy kasza będzie ugotowana, dodajemy ją do warzyw i mieszamy.  Rozgrzewamy

Kitchens Alphabet
Sałatka pieczarkowa 331

Mamy weekend :-) A jak weekend, to niedziela a jak niedziela to goście a jak goście to pyszne jedzenie. Na początek będzie sałatka pieczarkowa.  Składniki: 500 g pieczarek  5 jajek  4 ziemniaki  pęczek koperku  kilka łyżek majonezu ( dla mnie dużooo :-)  ząbek czosnku  sól, pieprz  Sposób przyrządzenia: Pieczarki, ziemniaki, jajka ugotować - wszystko oddzielnie. Zostawić

pieprzny smaczek
Boeuf bourguignon, czyli Julie, Julia i Ja 155

garnka, w którym będziemy piec gulasz. Można to zrobić w dwóch turach. Następnie podsmażamy pokrojony w niewielką kostkę boczek i dodajemy do garnka z wołowiną.Czas na warzywa. Podsmażamy pieczarki w całości, większe sztuki można przekroić na pół lub ćwiartki. Dorzucamy do garnka. Cebulę kroimy w ósemki, marchewkę w grubsze plasterki. Warzywa podsmażamy na patelni aż cebula lekko zmięknie. Solimy

W kuchni wieczorem
Sałatka z szynką i pieczarkami 296

składniki* 40 dag szynki* 1 słoik pieczarek marynowanych* 3-4 ziemniaki ugotowane w mundurkach* 1-2 czerwone cebulki* 1/2 szklanki oliwy z oliwek* 1 łyżka octu winnego* sok z 1/2 cytryny* przyprawa do zup typu magii ok. 3-4 łyżki* pieprz naturalny najlepiej świeżo mielony, ok. 2 łyżeczkiSposób wykonaniaSkładniki na sos połączyć w szklance i odstawić.Ziemniaki obrać pokroić(...)kostkę, pieczarki i szynkę również pokroić w kostkę.Cebulkę pokroić w drobne piórka.Wszystkie składniki włożyć do miski, wlać sos i delikatnie połączyć.Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny do schłodzenia

Mix smaku
Sałatka pieczarkowa z serem. 663

Składniki:500 g pieczarek1 mała cebulapuszka kukurydzy3-5 szt ogórków kiszonychpieprz czarny sól1 łyżka majonezu ser topiony Emmentaler do kanapek i dań gotowych Lactima  Wykonanie:Pieczarki dokładnie oczyszczamy. Wrzątek solimy i wrzucamy nasze przygotowane grzyby. Gotujemy ok 5 min. Wylewamy na sito i czekamy, aż ostygną. Następnie kroimy je w dogodne dla nas kawałki. Ogórki kroimy

Malinowe Pocałunki
Indyk z warzywami 195

pomidorowegobazyliaoreganoSposób przygotowania:1. Umyte mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.2. W międzyczasie obrane pieczarki i pora kroimy na talarki, dodajemy do mięsa i razem dusimy.3. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i podlewamy połową szklanki wody. Dusimy pod przykryciem. 4. Kiedy wszystkie

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 227

łyżki śmietany 18%3 łyżki majonezu100 g tartego żółtego sera2 ząbki czosnkusól, pieprzgałka muszkatołowaSposób przygotowania:1. Mięso obsypujemy gyrosem i obsmażamy na oleju.2. W osolonym wrzątku obgotowujemy brokuł.3. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, lekko podsmażamy na patelni.4. Warzywa z mięsem mieszamy, dodajemy oliwki.5. Mieszamy śmietanę, majonez, zmiażdżone ząbki czosnku, tarty żółty ser, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową

Kuchnia domowa Ani
Sałatka pieczarkowa 397

świeżych białych pieczarek1 puszka kukurydzy5 jajek4-5 ogórków korniszonych (lub kiszonych)1 porpęczek szczypiorku1 jabłko2-3 łyżki majonezusól, pieprz do smakuSposób przygotowania:1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić.2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, rzucić na osolony wrzątek i gotować 5-10 minut.Odcedzić, przelać zimną wodą i odcisnąć z nadmiaru wody.3. Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę.4. Pora pokroić

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję