WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 400 g makaronu (u mnie świderki), 20 dag pieczarek, większa cukinia, średnia papryka czerwona, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, 15 dag tartego sera żółtego, mała cebula (drobno pokrojona), łyżka posiekanego szczypiorku, puszka krojonych pomidorów, ząbek czosnku, 1 papryczka chili peperoncini, cukier, zioła prowansalskie(...)sól, łyżka masła. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Pieczarki, cukinię i paprykę kroję w większą kostkę, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu cayenne i czosnku niedźwiedziego. Na maśle podsmażam cebulę ze szczypiorkiem. Dodaję pomidory, posiekany czosnek i przyprawy (chili peperoncini wcześniej rozgnieść w dłoniach). Chwilę duszę na małym ogniu. Makaron łączę z warzywami i sosem
JejKuchniaokoło 1 łyżki oleju około 3/4 łyżki przyprawy do pizzy Skworcu mała szczypta soli ketchup do posmarowania pizzy 1 większa polędwiczka z kurczaka ( z tego przepisu ) około 125 g pieczarek prażona cebulka Skworcu 1/2 żółtej papryki 2 ogórki kiszone żółty ser Przygotowanie: W szklance z ciepłą wodą i łyżeczką cukru rozrabiamy drożdże (mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty(...)pokrywką do ciast drożdżowych) do wyrośnięcia. U mnie jest ciepło, więc średnio trwa to około 30-45 minut. Przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki (bez ogonków) i pokrojoną w kostkę paprykę. Zdejmujemy z ognia, składniki mieszamy z pokrojoną polędwiczką z kurczaka. Gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na wysmarowaną margaryną (delikatnie) blaszkę. Ugniatamy ciasto w taki
Słodkie okruszkibardzo wyrazistym smaku. Łagodzi je delikatny kalafior. 1,5 l wody 2 skrzydełka drobiowe 1 kostka rosołowa warzywna 1 łyżeczka przyprawy do zup 1 por (biała część) 7 pieczarek 2 korzenie pietruszki ¼ korzenia selera 1 główka kalafiora 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej Do garnka wlewamy wodę oraz wkładamy skrzydełka. Gdy woda się zagotuje(...)dodajemy kostkę rosołowa oraz przyprawę do zup. Pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w kosteczkę. Por kroimy w pół plasterki, pieczarki w plasterki. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu odlewamy szklankę wywaru. Dodajemy do niej śmietanę i mąkę, mieszamy. Ponownie wlewamy
VioletoweKucharzeniePlacki ziemniaczane z mięsnym sosem, nazywane plackami po węgiersku? Bardzo proszę. Składniki: mięso wieprzowe 1 l wody 2 czerwone papryki 10 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej papryki w proszku olej do smażenia majeranek, sól, pieprz do smaku, ostra papryka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 180 g śmietany(...)gotującej się wody. Na patelni po mięsie smażę cebulę w piórka, paprykę pokrojoną w grubą kostkę, wraz z rozgniecionym czosnkiem. Przekładam do garnka z gotującym się mięsem. Smażę pieczarki, wkładam do garnka. Dodaję pozostałe składniki (oprócz koncentratu i śmietany), duszę godzinę. Pod koniec dodaję i śmietanę. Podaję z plackami pieczonymi w piekarniku. Przepis dostępny tutaj>> Artykuł Placki
MojaQchnia.plSKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 6 pieczarek 1 5 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Pieprz i sól 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego PRZYGOTOWANIE: Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym. Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem. Brzegi
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 chorizo 6 pieczarek 1 czerwona cebula 15 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią. Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk. Pieczarki myję i kroję
Gotowanie Patkiprzypadnie do gustu. Składniki 3 łyżki oleju 250 g mielonego mięsa z indyka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 2 średniej wielkości ziemniaki 100 g boczniaków 100 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej papryki 1/4 główki białej kapusty natka pietruszki mielony kminek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false(...)czasu mieszając i rozdrabniając przy pomocy drewnianej łyżki. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smażymy następne 5 min. Do całości dodajemy pokrojone boczniaki i pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat, pokrojoną w kostkę paprykę, wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym
R'n'G Kitchenjest idealne dla zabieganych oraz studentów. Pyszny obiad można ugotować w bardzo krótkim czasie, bez wielkich nakładów finansowych. SKŁADNIKI: 500 g łopatki wieprzowej (może też być szynka) 200 g pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1/2 marchewki 1/2 pietruszki 1/2 białej częśći pora 3 ziemniaki 1 papryka (u nas pół żółtej i pół czerwonej) ostra papryczka - opcjonalnie 2 liście laurowe(...)temperatury i nie spowodować, że wsiąknie w mięso. Ma się jedynie zamknąć, by zachowało jędrność. Prosto z patelni przerzucamy do gotującego się wywaru. Na tej samej patelni smażymy pokrojone pieczarki, aż puszczą sok i razem z nim wlewamy do zupy. Kroimy marchew i pietruszkę i również dorzucamy do garnka. Teraz zabieramy się za obieranie ziemniaków. Kiedy będą już pozbawione
Kuchnia od dwojgamąki kukurydzianej 2 litry wody 3 łyżeczki soli Pasta pomidorowa do posmarowania Kilka plasterków podprażonego boczku lub szynki Kozi serek dojrzewający (np. roladka z koziego sera Chavroux) Pieczarki pokrojone na cienkie plasterki Tymianek lub rozmaryn do posypania Opcjonalnie: siekane świeże zioła (bazylia, tymianek ,oregano) czarnuszka, sezam, kminek, sól gruboziarnistą tarty parmezan jajko Dodatkowy rondelek z wrzącą wodą Przygotowanie: W wysokim(...)jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami wielkiego kamiennego blatu). Z zastygłej polenty za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy niewielką ilością pasty pomidorowej, układamy boczek lub szynkę pokrojone na niewielkie kawałki, pieczarki, kozi ser i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku (opcja grill, 170 stopni) tak, aby ser lekko się przyrumienił. Zamiast tych wszystkich dodatków możemy również krążki jedynie posmarować jajkiem, posypać świeżymi
Kate's Kitchenprzecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 1 łyżka oleju lub oliwy 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano sól , pieprz dodatki do pizzy, takie jakie lubimy na przykład: salami lub szynka pieczarki ser żółty mozzarella oliwki ... Link do filmu z przygotowania: Mini Pizza Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski wlewam letnią wodę, dodaję cukier i drożdże, delikatnie mieszam i odstawiam na około(...)czasie gdy wyrasta ciasto przygotuję sos oraz składniki na pizze: Do przecieru pomidorowego dodaję olej, bazylię, oregano, doprawiam solą i pierzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Pieczarki, wędlinę oliwki kroję na mniejsze kawałki a ser ścieram na tarce. Końcowe przygotowanie mini pizzy: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką, formuję wałek i dzielę na około 8-10 kawałków
Uwaga Babcia Piecze Chlebdużych, porcji. Składniki 1 chleb tostowy 1 mała kapusta pekińska 200 g szynki w plasterkach 200 g sera żółtego w plasterkach 5 łyżek majonezu 1 duża cebula 150 g pieczarek 200 g śmietany (dałam 18%) 2 jajka sól pieprz szczypiorek Kromki chleba tostowego zrumienić na patelni lub w tosterze. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć podpieczone kromki chleba, posmarować(...)każdą kromkę ułożyć plasterek szynki i plasterek sera, a następnie warstwę pokrojonej kapusty pekińskiej. Układamy kolejną warstwę tostów, smarujemy majonezem, kładziemy plasterki szynki,sera i cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki. Przykładamy kolejną warstwą tostów. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy solą, pieprzem i zalewamy zapiekankę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana się
O kuchni z uczuciemSkładniki ciasto: 160 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka Młynomag) 80 g masła 1 jajko duża szczypta soli nadzienie: 20 dkg pieczarek 1 większa cebula 3-4 plasterki szynki … Czytaj dalej Tarta z pieczarkami
czarrna od kuchnidoskonałym pomysłem na przekąskę, świetnie się prezentują, trudno znaleźć... Artykuł Faszerowane pieczarki pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdomu 😉) ... tym razem jednak danie całkowicie bezmięsne, które podałam z sadzonym jajkiem ❤ Pychotka! Składniki: (ilość uzależniona od naszego apetytu) kasza bulgur (u mnie średnia) cebula czosnek pieczarki (u mnie brązowe) brukselka groszek konserwowy sól pieprz olej dodatkowo: jajka sadzone Wykonanie: Kaszę gotujemy wg zasady: 1 szklankę kaszy zalewamy 1.5 szkl. wrzątku. Gotujemy 3-5 minut bez przykrycia(...)wchłonąć cały płyn i być sypka. W czasie gdy kasza "będzie dochodzić" przygotowujemy warzywa. Brukselkę gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek, pieczarki, solimy, pieprzymy i smażymy całość ok. 10 minut. Następnie przekładamy na patelnię ugotowaną kaszę, brukselkę i odcedzoną małą puszkę groszku. Smażymy chwilę całość, doprawiamy do smaku. Do kaszy
Walijskie Pichceniebagietki ( bądź małe długie bułeczki 6 sztuk ) pęczek szczypioru 2 łyżki masła ( dobrej jakości ) ząbek czosnku 1 papryka 2 szt kabanosa 10 pieczarek 20 dag sera ( twardego ) sól pierz Wykonanie Do miski przekładam nasze masło , posiekany szczypior , czosnek , doprawiam do smaku solą pieprzem i smaruje nasze przekrojone bułki , następnie na rozgrzana(...)patelnie przekładam posiekane pieczarki oraz naszego kabanosa w kostkę , i przesmażamy razem 10 minut często mieszając aby się nie przypaliło , po przesmażeniu wykładam na nasze wysmarowane masłem bułki przesmażony farsz . Kiedy farsz mamy wyłożony , ścieramy ser żółty na drobnych oczkach i posypuję nasze zapiekanki i dłonią dociskam do naszej bułki , tak aby nie obsypywał się za mocno , następnie wstawiam
Mój Smak