z miesem - 434 przepisów (strona:20/29)

Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – zawsze soczysta 501

Chude mięso to kulinarne wyzwanie. Pierś z kurczaka – szczególnie. Sami wiecie, że jej smażenie i pieczenie może być i ciężkie, i frustrujące. Ile razy dostaliście w

Karo in the Kitchen
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze 398

Przy okazji któregoś z przepisów napisałam, że uczyłam się gotowania zaczynając właśnie od mięs. Niezależnie od tego, czy Wy jesteście na początku swojej kulinarnej przygody, czy

Karo in the Kitchen
Prażonki – bardzo polskie ziemniaki duszone w piekarniku 310

Żaden maniak ziemniaczany nie pominie ich w swoim jadłospisie. Prażonki piecze się w Polsce już od ponad 200 lat. W Porębie, niedaleko Zawiercia, ta potrawa przygotowywana

Karo in the Kitchen
Kurczak z suszonymi pomidorami i makaronem. 140

Tym razem troszkę inaczej, gotowała moja Siostra Przepis powstał online w przypływie potrzeby chwili, podczas gotowania online z moją Siostrą Z reguły wrzucam przepisy dań, które

rozgotowana
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką 308

Wątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić

Karo in the Kitchen
Jagnięcina duszona z jabłkami, orzechami włoskimi i morelami 151

Jagnięcina duszona z jabłkami, orzechami włoskimi i morelami Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny gulasz z jagnięciny. Mięso jest duszone w towarzystwie aromatycznych przypraw i

Pełny talerz
Kurczak zagrodowy pieczony na płasko, z masłem czosnkowym i pomarańczami 208

Jak ze zwykłego kurczaka zrobić wykwintne i bardzo efektowne danie? Żeby wydobyć z prostych składników jak najwięcej smaku, produkty z których gotujemy muszą być jak najwyższej

Karo in the Kitchen
Swojskie kaszotto – pęczak, kiełbasa, cebula i pieczarki 142

Włosi mają swoje delikatne, kremowe risotto. My – odrobinę siermiężne kaszotto. Obie te potrawy robi się prawie tak samo. Cała różnica w ich podstawie. Do mojego swojskiego

Karo in the Kitchen
Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości 233

Ręczę głową – to jest najlepsza kaczka pieczona w całości jaką zjecie w życiu. Jest soczysta, idealnie wypieczona, świetnie doprawiona i ma to, co powinna mieć każda

Karo in the Kitchen
Bigos mojego Taty 546

Pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia. Obiad. Prawdziwy, pachnący bigos i świeży pszenny chleb. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie potrzebuję niczego więcej. Bigos gotujemy

Karo in the Kitchen
Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona 794

Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem

Karo in the Kitchen
Boczek gotowany 180

Polecam prosty przepis na aromatyczny boczek gotowany z przyprawami. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Składniki: kawał chudego boczku (mój chudy nie był, ale też smaczny

e-PrzepisyKulinarne
‚Klejący kurczak’ – pałki z kurczaka bardzo po chińsku 283

Chińczycy uwielbiają ciemne, głębokie w kolorze i aromacie glazury. Mięso poddawane jest szybkiej obróbce cieplnej, zostaje upieczone idealnie, ale jest przede wszystkim soczyste, miękkie i bardzo

Karo in the Kitchen
Kreolska Jambalaya – daleka krewna paelli 209

Kuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę

Karo in the Kitchen
Klopsiki ziołowe z indyka w sosie z piwa APA, z młodą glazurowaną marchewką 161

Indyk jest zdecydowanie zdrowszy od wieprzowiny, bo jest chudszy i bardziej bogaty w białko. Klopsiki z indyka w smaku nie ustępują tym wieprzowym ani tym zrobionym

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania