z miesem - 434 przepisów (strona:14/29)

VADEMECUM Burgery wołowe – jakie mięso wybrać, jak je zmielić i jak uformować burgery? 310

Gdyby podliczyć wszystkie knajpy, fast foody i food trucki we Wrocławiu, a następnie wyciągnąć arytmetyczną średnią bazując na ich menu założę się, że znakomita większość oferowanego

Karo in the Kitchen
Bitki wołowe pieczone - w jasnym sosie 157

Bitki wołowe nie mają sobie równych, kruche, delikatne i jedyne w swoim rodzaju. Przygotowane z dodatkiem czerwonego wina smakują wyśmienicie i zachwycą niejedno podniebienie. Bitki upiekłam

Gotowanie i blogowanie
Karkówka w jasnym piwie 151

Karkówka w piwie to hit w moim domu od wielu lat. Pyszna, aromatyczna, delikatna i niezwykle krucha. Z kuflem zimnego piwa smakuje najlepiej! Karkówkę piekłam aż

Gotowanie i blogowanie
Pomidory faszerowane ryżem i mięsem 143

Faszerowane czy nadziewane pomidory to jedna z moich ulubionych przekąsek zaraz obok faszerowanej cebuli. Dzięki małemu rozmiarowi, tak przygotowany pomidor może być zarówno przekąską, przystawką czy

Gotowanie i blogowanie
Kurczak curry w pomidorach 128

Lekko ostre nóżki kurczaka, bardzo aromatyczna i soczyste. Dodatek pomidorów suszonych i tych na gałązce świetnie podkręca smak. Potrawę przygotowałam w glinianym garnku Gjuwecz i myślę

Gotowanie i blogowanie
Cebula faszerowana mięsem i serami pleśniowymi 154

Cebula faszerowana serami pleśniowymi to moja ulubiona, ukochana przekąska. Pierwszy raz przygotowałam ją ponad 10 lat temu, gdy zaprosiłam na swoje urodziny grono moich znajomych. Chyba

Gotowanie i blogowanie
Makaron z serem – zapiekanka makaronowa 212

Makaron z serem… Tak, to dobre i tanie jedzenie na pocieszenie, ale nie tylko. Za czasów studenckich to był w moim wykonaniu szybki kulinarny banał na

Karo in the Kitchen
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 205

Podstawą pasztetu jest jak najświeższe, jak najlepszej jakości mięso – u mnie to mieszane mięso wołowe i wieprzowe, każde o innej zawartości tłuszczu, innej długości i twardości

Karo in the Kitchen
Włoska carbonara z surowym żółtkiem – makaronowy ideał 171

Pisałam już przy okazji pierwszego na blogu przepisu na carbonarę że to nasz domowy, makaronowy ideał. Comfort food. Na blogu był już przepis z tłustą śmietanką

Karo in the Kitchen
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 154

Błyskawiczna fasolka po bretońsku Witajcie ponownie. Ostatnio tak się złożyło, że mało tu zaglądałam, ale tym razem mam planuję już wrócić na dobre. Na rozgrzewkę krótki

Pełny talerz
Domowa mielonka wieprzowo-drobiowa w osłonce, parzona 334

Niewiele chyba jest przetworów mięsnych które obrosły tak złą sławą jak sklepowe mielonki. Nierzadko to najtańsze dostępne wędliny, z podłych gatunków mięsa lub po prostu z

Karo in the Kitchen
Makaronowa sałatka z wędzonym kurczakiem i sosem jogurtowo-madziarskim 253

Dziś zapraszam Was na kolejną szybką, sytą i smaczną sałatkę. Makaronowa sałatka z wędzonym kurczakiem i sosem jogurtowo-mardziarskim idealnie nadaje się na obiad, do pracy

Słodkie okruszki
Ramen wieprzowo-wołowy, na żeberkach i goleni, z grzybami 261

Jesteśmy fanami dalekowschodnich zup w każdej odsłonie. Czy to tom yum khai , czy miso-shiru czy ramen – na jesieni i w zimie to one rządzą na

Karo in the Kitchen
Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach 197

Co jest dobrego w domowych wędlinach? Wszystko! Od początku do końca wiemy, czego do ich zrobienia używamy, a nabierając z czasem wyczucia w kuchni – całkowicie kontrolujemy

Karo in the Kitchen
Baked Beans – pieczona fasolka 281

W Polsce króluje fasolka po bretońsku – w Stanach zjednoczonych i na Wyspach Brytyjskich – „baked beans”, czyli fasolka pieczona, wykorzystywana głownie jako dodatek do innych potraw. Moja

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania