z mascarpone - 5500 przepisów (strona:151/367)

Ciasto marchewkowe 219

szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 4 jajka 3 łyżeczki cynamonu 2/3 szklanki oleju 2 szklanki marchewki starej na małych oczkach 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru skórka starta z 1/2 cytryny 1 łyżka soku z cytryny 1 budyń waniliowy bez cukru 0,5 l soku z marchwi 1 galaretka(...)przez około 45-50 minut. Po ostygnięciu ciasta przekroić je w poziomie na pół. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie do ubitej śmietanki dodać  serek mascarpone, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać. Ciasto przełożyć przygotowanym kremem. Budyń ugotować na soku z marchwi.Kiedy budyń będzie gotowy, zdjąć go z ognia. Następnie dodać do niego galaretkę w proszku

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Deser z serkiem mascarpone, bitą śmietaną i jagodami. 147

jagód kamczackich, a jeśli nie macie jagód można użyć borówek. Z przepisu wychodzą 4 takie porcje jak na zdjęciu. Polecam na podwieczorek. Zapraszam:) Składniki: Krem: 25 dag serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30 % cukier puder do smaku Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Mus jagodowy: 1 szklanka jagód kamczackich cukier do smaku Wykonanie: 1. Krem(...)Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku, dokładnie ubijamy. 2. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy. 3. Mus: Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je z cukrem do smaku na mus. 4. Podanie: Do szklanek lub pucharków nakładamy na przemian krem

Izabelawkuchni
Krucha tarta z delikatnym kremem i czerwonymi owocami 191

ciasto: 300 g mąki pszennej, typ 500, np. TOTA 150 g masła schłodzonego 4 łyżki cukru miąższ z 1 laski wanilii 1 jajko Składniki na masę: 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 5 łyżeczek cukru z prawdziwą wanilią, lub 3 łyżeczki cukru pudru i miąższ z laski wanilii Składniki owocowe: 300 g truskawek garść czerwonej porzeczki garść malin(...)minut, do lekkiego zarumienienia. Tartę wystudzić, a wystudzoną najlepiej włożyć jeszcze na ok 20 minut do lodówki. W jednej misce ubić śmietankę na sztywno, w drugiej zmiksować mascarpone z cukrem. Połączyć obie masy i wymieszać, aby krem był jednolity. Owoce umyć i osuszyć. Truskawki pokroić w plasterki. Tartę ozdobić wg uznania owocami. Schłodzić w lodówce 1 godzinę. Smacznego

Trufelkowo
Jesienne ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 281

oczyszczonej 3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej skórka otarta z jednej pomarańczy 3/4 szkl oleju rzepakowego 4 jajka 1 szkl cukru trzcinowego Składniki na polewę: 150 g sera mascarpone 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy skórka z 1/2 pomarańczy dodatkowo: płatki migdałowe Wykonanie: Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Do miski przesiać mąkę i wymieszać(...)dodatkami, cały czas miksując. Do ciasta dodać startą marchewkę i wymieszać delikatnie łyżką. Piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kiedy ciasto ostygnie, przygotować polewę. Mascarpone zmiksować z sokiem z pomarańczy i skórką. Gotową polewą posmarować ciasto. Posypać płatkami migdałowymi

Trufelkowo
Millefeuille z kremem czekoladowym 189

wart. Cudownie wygląda i tak samo smakuje. To wymarzony wypiek dla wielbicieli napoleonek i innych warstwowych  kremowych ciast. Spody: 1 arkusz ciasta francuskiego świeżego Krem czekoladowy: 25 dag mascarpone 25 dag śmietany kremówki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru 10 dag czekolady deserowej Lukier: 10 dag cukru pudru 1-2 łyżki mleka orzechowy krokant do posypania Wykonanie deseru: Spody(...)bardzo się nie spiekły. Wyjąć delikatnie z piekarnika i wystudzić. Są kruche, wiec nalezy obchodzić się z nimi ostrożnie. Krem czekoladowy: Kremówkę umieścić w misie miksera razem z serkiem mascarpone, wsypać cukier puder, zmiksować do momentu aż powstanie niezbyt gęsty krem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej do płynnej masy, wlać do masy śmietanowej, delikatnie i krótko zmiksować tylko do połączenia

Wanilia i Kardamon
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 216

roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu :  Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie do kremu) 1 biała czekolada 250 g serka mascarpone  szczypta soli gruboziarnistej Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao(...)czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu to bardzo prosta sprawa, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z mascarpone, dodajemy nadzienie z ciasteczek oreo i sól, wszystko łączymy w gładki krem. Ciasto po wyjęciu z pieca musi przestygnąć jednak nie może być całkowicie zimne przy przekładaniu kremem. Połowa porcji kremu do środka, drugie

Kuba Gotuje
Ciasto KINDER BUENO bez pieczenia 975

/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto kinder bueno bez pieczenia Składniki: Ciasto: około 300g herbatników 6 kopiastych łyżek nutelli – około 300g 550ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru 3 płaskie łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku 100g orzechów laskowych około 1/3 szklanki mleka 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego Wierzch: 100g mlecznej(...)delikatnie nasączyć. 4. Ostygnięte orzechy przez chwilę rolować w dłoni, żeby usunąć skórkę, 100g zmiksować jak najdrobniej (ja użyłam do tego młynka do kawy). 5. Do miski przełożyć serek mascarpone i wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach. Dodać do niego w 3 partiach ostygnięty mleczny budyń, przy 3 partii proszę również dodać zmielone orzechy, dokładnie wymieszać. 6. Pozostałą śmietankę

Mała Cukierenka
Sernik ze śliwkami 211

lubię! Sprawdźcie czy odpowiada Wam połączenie sera ze śliwkami i dajcie znać w komentarzach :) Uciekam do spania, Dobranoc Kochani :) Składniki na keksówkę 28x10cm: ½ kg sera białego 250g serka mascarpone 3 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki słodkiej 30% śmietanki 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50g roztopionego, przestudzonego masła ¼ szklanki mleka Dodatkowo: Ok 12 śliwek węgierek Cukier puder Kruche ciasto(...)łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto zagniatamy, przekładamy do zamrażarki i chłodzimy przez ok 20 minut. Sernik- Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ser oraz serek mascarpone, śmietankę i budyń rozmieszany wraz z mąką ziemniaczaną w mleku. Do masy serowej dodajemy masło, mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy wydrylowane połówki śliwek skórką do spodu

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto krówka 403

toffi (40 g) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 czubata łyżeczka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto krówka – masa: 330 ml śmietanki kremówki 30% 250 g mascarpone 1 płaska łyżka cukru pudru Poncz i wierzch: poncz: 2 łyżki cukru poncz: 1 łyżeczka kawy zbożowej wierzch: 3/4 puszki kajmaku (gotowanego mleka skondensowanego) – użyłam gotowego z Garwolina wierzch(...)minut do piekarnika. Studzimy przez 5 minut przy uchylonych drzwiczkach, wyjmujemy i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Potem biszkopt przekrawamy na dwie części – tak jak na tort. Masa: Mascarpone ubijamy, powoli wlewamy śmietankę, dodajemy cukier puder i miksujemy razem, aż masa zgęstnieje – uważamy, aby jej nie przebić, gdyż łatwo może sie zwarzyć, gdy będziemy ubijać zbyt długo. Poncz

Poezja smaku
Ciasto Arbuz 32387

proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego Mus arbuzowy: 1,5 kg miąższu z arbuza (ćwiartka dużego arbuza) 3 galaretki arbuzowe lub truskawkowe 2 warstwy śmietankowe: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wrzątku Ciasto Arbuz Zaczynamy od musu arbuzowego, ponieważ zanim zacznie się ścinać, ciasto zdąży się upiec(...)Wydłubujemy z niego palcami ciasto w taki sposób, by nie było w nim ciemniejszej skórki. Lekko rozdrabniamy placami. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku. 250 g serka mascarpone i 100 ml śmietany miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru. Na końcu dodajemy żelatynę i krótko miksujemy. Na szpinakowy blat wykładamy masę śmietankową i wyrównujemy ją. Na masę śmietankową wykładamy

Trzeci talerz
Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową 177

szczypioru - garść posiekanej natki pietruszki - kilka posiekanych listków świeżej mięty - 1 surowa marchew - 1 łyżeczka musztardy francuskiej (gruboziarnistej) - 1 łyżeczka musztardy sarepskiej - 2 łyżki oleju sezamowego - 250 g serka mascarpone - 1 łyżeczka czarnuszki - 1 łyżeczka suszonego estragonu - różowa sól himalajska (do smaku) - pieprz czarny mielony (do smaku) - liście sałaty rzymskiej (dużej) Mięso z kurczaka drobno kroimy, przekładamy do miski. Dodajemy(...)drobno posiekane (kolejność dowolna) – cebulę, szczypior, natkę pietruszki, miętę oraz startą na tarce jarzynowej marchew – mieszamy. Dodajemy czarnuszkę, musztardę, estragon, serek mascarpone, olej sezamowy – ręką wyrabiamy masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem – ponownie wyrabiamy. Z umytych liści sałaty rzymskiej ścinamy grubszy nerw (jak przy kapuście). Zagotowujemy w czajniku wodę, wrzątek wlewamy do miski – wkładamy liście na kilka minut (dosłownie

mojewypiekiinietylko
TIRAMISU Z MALINAMI 257

Jeśli tylko lubicie kawę i wszystko co z nią związane, zapraszam przy sobocie, pięknej i słonecznej, na tiramisu z malinami. Kawowo, delikatnie, pysznie... Składniki: 500 g mascarpone 330 ml śmietany 30% cukier puder- do smaku 1 opakowanie grubych biszkoptów do tiramisu kubek 250 ml zaparzonej mocnej kawy naturalnej amaretto- wedle uznania,do smaku 500 g malin Wykonanie: *Kawę przecedzić, dać(...)alkoholu do smaku.  * Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, na koniec do smaku słodzimy cukrem pudrem. Krem dzielimy na 3 części.  *Na blachę 25x25 wykładamy 1 porcję kremu, rozsmarowujemy. Na masę wykładamy biszkopty moczone  w kawie. Następnie wykładamy kolejna porcję kremu, rozsmarowujemy. Przykrywamy kolejnymi biszkoptami nasączanymi kawą, na nie dajemy ostatnia porcję kremu. Wykładamy maliny. Odstawiamy

Z Majeczką w kuchni
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 186

wymieszać by galaretka się rozpuściła. Poczekać aż mus wystygnie i zimny przełożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki. Składniki na masę śmietanową: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder. Wszystko ze sobą połączyć. Masę śmietanową przełożyć na stężałą

Zrób to smacznie
Delikatne Ciacho Śmietanowe Cappuccino 211

zrobiły się grudki. Odstawić do ostygnięcia. Ucieramy margarynę dodajemy stopniowo budyń, na końcu dosypujemy cappuccino i dokładnie mieszamy. MASA ŚMIETANOWA: SKŁADNIKI: 500 ml śmietany 30% 250g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru WYKONANIE: Dobrze schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy do gęstości, stopniowo dodajemy serek mascarpone, oraz cukier puder. DODATKI: około 20 herbatników ciemnych pół tabliczki mlecznej czekolady

Dziś Ja gotuje
Sernik z konfiturą porzeczkową 168

wpasował. Po serniku z granatami, ten stał się moim kolejnym ulubionym 💗 Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g ciemnych herbatników 150g masła Sernik: 5 jajek 700g białego sera 250g serka mascarpone 150ml śmietanki 30% 1 opakowanie bitej śmietany- śnieżki 2 budynie śmietankowe 50g roztopionego, przestudzonego masła ¾ szklanki cukru kryształu Dodatkowo: Ok 100g konfitury z czarnej porzeczki Cukier puder do posypania(...)łączymy z masłem. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, wyrównujemy i dociskamy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy podwójnie zmielony biały ser, ser mascarpone oraz śmietankę. Ucieramy na średnich obrotach miksera, po czym dodajemy bitą śmietanę i budynie śmietankowe. Do masy dajemy przestudzone masło (mieszamy), a następnie pianę ubitą ze szczyptą soli. Całość wylewamy

Kuchnia w czekoladzie