szczyptę na wierzch pucharka). Kokosowy jogurt delikatnie nakładamy na jagodową warstwę. Wierzch pucharka posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy w towarzystwie ziarnistego fit snack ryż+żurawina. Smak fit snak, jagody i kokosu doskonale się uzupełnia. Chrupiące pieczywo możemy również połamać na mniejsze kawałki i maczać w naszym pysznym pucharku. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na szybkie i wilgotne ciasto dyniowo-kokosowe. Taki wypiek przygotujecie zaledwie w kilka chwil i bez użycia miksera. Ciasto, to wymyśliłam w przypływie
Słodkie okruszkiJestem wielką fanką kokosów jak i wszystkiego co zrobione jest z kokosa, w tym także mąki kokosowej :D Częste zastosowanie znajduje ona u mnie we wszelkich placuszkach, omletach, naleśnikach. Dziś prezentuję Wam bardzo prosty przepis na placki kokosowe z dodatkiem mąki owsianej. Są całkowicie bezglutenowe, beztłuszczowe i bezcukrowe ! Przyjemnie kruche, wilgotne w środku, lekko puszyste. Z jogurtem, owocem i ziarnami
Zdrowie na języku :PPierwszy raz kupiłam kokos i oto jak wykorzystałam jego miąższ ;) pyszne naleśniki kokosowe ze słodkim bananem z syropu - raz na jakiś czas na takie słodkie danie warto sobie pozwolić :) A jak zrobiłam to mleko kokosowe? Zmiksowałam miąższ z wodą kokosową wylaną ze środka i dolałam przegotowanej wody, by nie było za gęste, przez co miałam mleko z wiórkami
Kolorowy PrzepisownikRabarbar, truskawki, wanilia i kokos... Wystarczy wymienić te składniki, a wyobraźnia już podpowiada, że to połączenie musi fantastycznie smakować! :) Gęsty, domowy kisiel z rabarbaru i truskawek, to bardzo prosty i lekki deser, który w połączeniu z jogurtem naturalnym o kokosowej nucie, może stać się prawdziwą ucztą i dla podniebienia i... oczu- gotowy deser wystarczy oprószyć wiórkami, ozdobić listkami mięty
Kraina Miodem PłynącaJeśli lubicie kokos i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Puszyste, ucierane ciasto skrywające kremowe nadzienie o kokosowym smaku, w dodatku bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Jeśli narobiłam Wam apetytu, zapraszam! Składniki na ciasto z kokosowym nadzieniem: na formę 28x40 cm 3 jajka 180 g cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 300 g pszennej mąki
Rozpustne gotowanieBłyskawiczne, baaardzo kokosowe ciasto ze śliwkami. Dla wszystkich wielbicieli kokosu, ale nie tylko. Nas bardzo zauroczyło swym smakiem. Idealne zarówno na świeżo (u nas znika jeszcze letnie...) jak i w następne dni. U mnie wersja ze śliwkami, ale sprawdzą się każde inne owoce. Bardzo wilgotne i długo pozostające świeże ciacho zauroczy każdego miłośnika zdrowych słodkości. Ciasto przygotowywałam w dwóch wersjach
Smaczne Zdrowemasy jajecznej. Delikatnie mieszamy, wylewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy w temperaturze 180st przez 20 minut. Placek kokosowy: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier puder. Kokos mieszamy z bułką tartą, dodajemy do białek, delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem, pieczemy 20 minut w temperaturze 180st. Krem: żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach ciepłej wody. Margarynę ucieramy
Gotowanie moimi oczamiTroszkę inna wersja murzynka. Ciasto jest mięciutkie i delikatne. Dodatek powideł śliwkowych i chrupiącej bezy z kokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 1 margaryna 1 szkl cukru 1/2 szkl wody 4 łyżki kakao 5 żółtek 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 białka Beza 2 białka 1/2 szkl cukru
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaprawda pieczone wczoraj i jak na złość laptop odmówił mi posłuszeństwa i nie mogłam wstawić postu wcześniej...Ciasto wyszło pyszne..musiałam spróbować prawie od razu po upieczeniu..mniam..zapach kokosu tak mnie skusił..no i jabłka z dodatkiem cukru malinowego..pycha..polecam.Przepis z jakiejś starej gazetki. Jabłeczniki można również zobaczyć u : linki wstawię ciut później.. Ciasto: 225 g margaryny
Moje domowe kucharzeniesię okazuje połączenie pomidorów z kokosem było oczywiste nie tylko dla mnie ;) Swoją droga zawsze fascynowało mnie takie porozumienie, do którego prowadzi droga bez jakichkolwiek słów :) Niby podobne te nasze pomidorowe, ale jednak różne. Wiadomo przecież, że diabeł tkwi w szczegółach. Użycie wielu składników pozwoliło mi uzyskać ciekawy, złożony smak. Przede wszystkim dominują tu aromaty pomidorowo-kokosowe. Papryczka chili nadaje
zadanie-gotowaniewegański to produkt bez-mleczny, będący roślinnym substytutem tradycyjnego sera. Taki ser robi się z orzechów, kokosów, fasoli itp. Aby uzyskać lekko kwaskowy smak sera, można fermentować go z wykorzystaniem bakterii mlekowych (podobnie jak tradycyjny ser z mleka). Ser wegański nie przechodzi jednak etapu dojrzewania, nie będzie miał więc tak bogatego smaku, jak prawdziwy ser dojrzewający. Ser wegański jest
Przepisy na domowy ser i chlebCzasami próbuje sobie wyobrazić różne, idealne połączenia moich ulubionych smaków. Jednym z pożądanych jest kokos. Ma sobie ten aromat dalekich tropików, w połączeniu z bezą daje bardzo przyjemne wrażenia smakowe. Drugim smakiem lekko kwaskowatym a zarazem słodkim, jest smak truskawki, którą można łączyć z wieloma składnikami, lubi i słodkie, i słone. Dzisiaj takie jedno z ulubionych ciast, deserów, które
SMYKWKUCHNIkoloru. Ważne- ogień nie może być za duży, tosty się spalą i będą paskudne. TOSTY POŁÓŻ NA RĘCZNIKU papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z cukrem pudrem, kokosem, owocami... Ja tosty francuskie podałam z kwiatami forsycji, są bardzo zdrowe- mają dużo rutyny, oczy wiście zielonych ogonków się nie je ;) Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loliłyżeczki cukru 2 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 żółtko szczypta soli cukier puder po obsypania ciasta Przygotowanie Przygotowanie nadzienia Serek mascarpone mieszamy wraz z miękkim masłem, kokosem i cukrem w miseczce. Owoce myjemy, usuwamy niejadalne części oraz pestki i kroimy na pół. Przygotowanie ciasta Drożdże Babuni do słodkich wypieków rozpuszczamy w 3/4 szklanki ciepłego (ale nie gorącego) mleka
Słodkie okruszki